מי אנחנו
דליה בלומנפלד -צ'יפובסקי– מתגוררת בירושלים. חברה במפלגת העבודה מ-2006. מורה לספרות ולשון בדימוס, לאחר 32 שנות הוראה בביה"ס העל-יסודי ובמסגרות קדם-אקדמיות לסוגים שונים של תלמידים. השכלה אקדמית בספרות, יחסים בינלאומיים, הכשרת מורים – באוניברסיטה העברית בירושלים. תואר שני במינהל ומדיניות החינוך באוניברסיטת בן-גוריון. בעלת תעודת אבחון ליכולת הלמידה בשיטת L.P.A.D נשואה לרופא שמאמין כמוני במתן שירות ציבורי איכותי לכלל הציבור ומקיים זאת בפועל.פעילה בתחומים חברתיים, נוסף לפעילות בוועד המורים ובאיגוד המקצועי של המורים. זאת במסגרת עמותות שהייתי שותפה בהקמתן, ביניהן אחת בנושא יהודים-ערבים וחינוך לשלום. תומכת בקיום מפלגה סוציאל דמוקרטית ושירות ציבורי רחב ואיכותי, בשמירה על האופי הלאומי ישראלי ציוני של המדינה במסגרת הגלובליזציה ובהקצאת משאבים המאפשרים התפתחות תרבות ישראלית בתחומיה השונים. יוזמת צוות חינוך ב'עבודה שחורה'. תומכת ב"שקוף". מתנדבת בעמותת שק"ל.
רביב נאוֶה – יליד 1974. קיבוצניק תושב חיפה. בוגר תואר שני בתקשורת ותואר ראשון במדע-המדינה בעבר מורה לאזרחות ולתקשורת, מנהל בסקר מפקד האוכלוסין, מדריך במרכז חירום לילדים בסיכון ורפתן. כותב בבלוג "המקרר" ואוהב להתווכח עם אנשים שמסכימים אתו.
אמנון פורטוגלי – מרצה במנהל עסקים, ממייסדי "פורום פעולה אזרחית"
ק. טוכולסקי – שם העט של כותב שאינו רוצה שנדע מי הוא
יוחאי עילם – בן 31, גר בתל אביב, ועובד כמתכנת. גדלתי ורכשתי השכלה בבאר שבע. אני כותב בלוג ב http://things.co.il בבחירות האחרונות האמנתי שמפלגת העבודה משקפת יותר מתמיד את השקפת עולמי הסוציאל דמוקרטית, כאשר הציגה מצע מרשים ואנשים ראויים. האכזבה הקשה מביצועי המפלגה לא מרפים את ידיי מלחזק חברי כנסת הפועלים לקידום ערכים סוציאל דמוקרטים, ולגנות חברי כנסת הפועלים באופן הפוך. זה תקף לח"כים מכל המפלגות.
עדכון – 2019 – יוחאי עילם חי עכשו בברצלונה, אינו משתתף פעיל בעריכה ותורם לאתר בהחזקתו ברשת ובתחזוקה.
יעקב לקס. מהדורת 1935. מכיתה ד' ואילך ידוע יותר כ"לקסי". תושב ערד ומגדל בה (באמצעות הוריהם) את כל שבעת נכדיו. עדיין חושב שהעולם, העם, הארץ והעיר אינם אבודים ולכן מנסה לעשות משהו לתקנתם. בעבר הייתי קיבוצניק (גבים) וחקלאי (ירקות, פקעות של פרחים וגד"ש). אחר כך שבתי ולמדתי כל מיני דברים, קצת ממורים בארץ וקצת ממורים בחו"ל. התגלגלתי (רשימה חלקית) לעסוק בתכנון התישבותי, אזורי וארצי. עד שנגמלתי לגמלאות לפני כמה שנים ומאז אני "מנסה לעשות משהו", כנ"ל. ושאר הדברים אולי יהיו כתובים על ספר דברי הימים (ואולי לא).
נדב פרץ-וייסוידובסקי – ד"ר לעבודה סוציאלית, מרצה בתחומי מדיניות הרווחה והעוני בביה"ס לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית אשקלון ובאונ' תל-אביב. נולד וגדל בקיבוץ רביבים שבנגב, בו חי עד היום. נשוי לעדי ואב לארבעה, רֹתם, שחר, נופר ותמר. חוקר את תהליכי העיצוב של מדיניות חברתית, בדגש על גברים ואבות. הרהורים של אבא, הבלוג של נדב.
פעלו באתר בעבר בתפקידים שונים – הכל בהתנדבות
איתי אשר ז"ל – ד"ר לחקר המוח באוניברסיטה העברית, מרצה מן החוץ, נשוי ואבא, מתגורר בירושלים. במערכת הבחירות של 2006 נכנס למעורבות פוליטית, כמעט אך ורק דרך הרשת, משום שראה מצד אחד תקווה לשינויים חיוביים במערכת הפוליטית, ומצד שני סכנה גדולה, בשל אובדן האמון המתמשך של האזרחים. חבר במפלגת העבודה סוף 2005 – סוף 2008, מסוף 2008 חבר מימד. קורא לכל אזרח להתפקד למפלגות מכיוון שזה הכלי החזק ביותר של האזרח הקטן לייצר בסבלנות ובהדרגה מנהיגות לאומית ראויה יותר, נאמנה להבטחות ונקייה משחיתות.
איתי הקים את אתר עבודה שחורה והוביל אותו במשך שנים רבות, אך לאחרונה פרש מצוות העורכים וממעורבות באתר.
איתי היה המדען הראשי של משרד החינוך והלך לעולמו לפני כחודש.
רון שביט – ד"ר למדעי המדינה ומומחה לפסיכולוגיה פוליטית ולמנהיגות. מרצה לפוליטיקה ומשטר, היסטוריה וניהול. פרשן פסיכו-פוליטי בערוץ הכנסת מאז 2007.
גליה
ענת
מעגל הפעילים
בחוג להסטוריא באוניברסיטת חיפה – הר הכרמל. למד בעבר באוניברסיטת תל-אביב ובברקלי, קליפורניא. עוסק בעיקר בשאלות חברתיות, בענייני דתות ובמפגשים בין תרבויות.
מאמין שהשילוב של תורה ועבודה יכול לרפא את החברה הישׂראלית ולהביא שלום עם
שכניה. סבור שהמהפכה חייבת להמציא את עצמה מחדש בכל דור ודור. מקווה לחזות בקיום הפסוק "להיות עם חופשי בארצנו". חבר גם ב"שקוף", הפורום להגנת ההשכלה הציבורית ובתנועה לדמוקרטיה ישירה. הבלוג שלי.
איציק יאפ – "הדייג"
איתמר כהן – מתקן עולם, רוכב אופניים (מכאן הכינוי "אופנן"), כותב לדיסק הקשיח ולעיתונים, מטייל ב"חורים" ומצלם חישורים, מנגן בגיטרה ומאבד ארנקים. מהנדס חומרה טכנופוב. אופנן, האתר של איתמר והבלוג שלו
כמו כן, מאמינה שאומנות יכולה להביא לשינוי, ואפילו צדק חברתי.
גל כץ
דורון גרינשטיין – יליד 1978, סוציאליסט-ציוני. בעל השכלה אקדמית בכלכלה, מתמטיקה, פילוסופיה, היסטוריה והיהדות. דוקטורנט השנים האחרונות, מכין לבגרויות בעיקר במתמטיקה במכללות איזוריות ובתיכונים. מעולם לא היה פעיל פוליטית, עד שלפי כחמש שנים, עת עבד כמורה קהילתי עם בני העדה האתיופית, נחשפתי לראשונה מקרוב, במלוא העוצמה, לממדי הפערים הכלכליים הקיימים בחברה שלנו. הבין כי ללא השאיפה הבלתי-מתפשרת לשיוויון, לא נוכל לקיים את החזון הציוני לאורך זמן. בבחירות האחרונות תמך בעמיר פרץ אך התאכזבתי. מצוי כעת בצומת דרכים פוליטי לא פשוט.
דורון קאלו – "הדייג"
דניאל גיגי – עיתונאי ופעיל חברתי, חבר "קדימה"
דני זמיר – ראש המכינה הקדם צבאית ע"ש רבין, חבר מפלגת העבודה
עו"ד דקל-דוד עוזר – המשמרת הצעירה במפלגת העבודה
הגר שקד (עורכת ראשית במיל') – בת קיבוץ בעמק יזרעאל וסוציאליסטית מלידה. מראשית שנות העשרים חיה בתל אביב. השכלה מוסיקלית, עוסקת באימון אישי (Coaching). אמא של גיל הלומדת (בחו"ל) תואר שני במוסיקה. פעילה חברתית וכותבת ותיקה ברשת. הצטרפה ל'עבודה שחורה' מתוך אמונה ותקווה בעתידה של המדינה כמדינת כל אזרחיה. לא חברת מפלגה, ומתעקשת להישאר כזו. "עין לציון צופיה", הבלוג של הגר
הני זובידה – אני ד"ר למדע המדינה, למרות שלמדתי במחלקה לפוליטיקה באוניברסיטת ניו-יורק. שמי המקורי הוא הני זבדה, ואני יליד העיר בגדד בעירק. עם הגיענו לישראל בשנת 1971 'עוברת' שמי לזובידה, ולא השתנה עד ליום זה. את רוב שנותיי העברתי בישראל בין פתח-תקווה לתל אביב. בשנת 1998 עזבנו את הארץ ללימודי הדוקטורט, אותו סיימתי בשנת 2006. במהלך כל שנות לימודי הייתי חבר בקרן אייסף המדהימה. עם סיום לימודי (אביבה, בת זוגי, סיימה לפני) החלטנו אביבה ואנוכי כי הגיע הזמן לחזור הביתה – ישראל, תל אביב. בשנת 2006, הצטרפתי לסגל הקבוע בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי הרצליה. בו כיום אני מלמד וחוקר באופן נרחב את תחומי הפוליטיקה ההשוואתית, מתודולוגיות והתנהגות בוחרים. עיקר מומחיותי היא במערכת הבחירות בישראל, מוביליות חברתית בחברה הישראלית, הדמוקרטיה בישראל, המצב הסוציו-אקונומי והפוליטי בישראל ותיאוריות בהתנהגות בוחרים וניתוח מערכות בחירות בעולם. כיום אני פעיל המאבקים חברתיים שונים, כאשר בעיקר מנחה אותי תמת השיוויון בין יוצאי העדות השונות בישראל. את התייחסותי לתחומי העניין העיקריים שלי ניתן למצוא בבלוג שלי: "ביקורת – ולא בהכרח בונה".
הראל לייבוביץ – חבר מפלגת העבודה. יליד 1988 מקריית-ים. חבר "חוג חיפה" של מפלגת העבודה. יו"ר לשעבר של "כנסת צעירה" – אתר שפעל בחסות קרן יו"ר הכנסת אשר עודד קשר אמין ורציף בין חברי הכנסת לבני הנוער. דוגל כי החינוך חייב לתפוס את ראש סדר העדיפויות הלאומי. פעיל בעיקר בתחומי החינוך, הרווחה, הבריאות ואיכות הסביבה. יוזם הצעת החוק לאיחוד מוקדי החירום בישראל (2006). יוזם הצעת החוק להנגשת מוקדי פניות חירום לחירשים וכבדי שמיעה (2008).
טל וולפסון – יליד 1983, מתגורר בירושלים. סטודנט לתואר ראשון בפילוסופיה וכלכלה באוניברסיטה העברית, בוגר הישיבה החילונית של בינ"ה ושירות צבאי בממר"ם. בנוסף מרכז את הפעילות של פורום סטודנטים לכלכלה באונ' העברית. מודאג מאוד מהפערים בחברה הישראלית, חושב שהם סכנה קיומית למדינה ומאמין בדרך הסוציאל-דמוקרטית לתיקון החברה. יחד עם זאת אופטימי ומאמין באנשים שחיים פה ליצירת מקום טוב יותר. מכוון את עתידו לעשייה ציבורית-חברתית. הצטרף ל'עבודה שחורה' באפריל 2007 כדי לבדוק האם אינטרנט יכול להוות במת לחץ ציבורית על מקבלי ההחלטות. התשובה חיובית. הגיגים, הבלוג של טל.
בממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה. יועץ ל חברות ומיזמים עתירי ידע בתחום המשפט, כותב
פרשנות משפטית בשלל עיתונים. לשעבר פעיל במפלגת מרצ ורכז מבצעים בחטיבת הצעירים, כמו גם נציג מרצ בועדת אתיקה שלטונית בעיריית רמת השרון. Intellect or Insanity, הבלוג של יהונתן.
מאיר אביטל – יליד 1975 תושב הקריות ,בוגר החוג לפילוסופיה ולימודים רב תחומיים מאוניברסיטת חיפה. בעל הסמכה לניהול מוסך למכונאות רכב. בעל השקפת עולם סוציאליסטית ציונית .הצטרפתי לפעילות באתר על מנת לקדם את מדינת הרווחה שנשחקה בשנים האחרונות ע"י האליטות הכלכליות עד דק. אני מאמין בזכות העובדים והפועלים לשכר ותנאים ראויים שיאפשרו לנו להתפרנס בכבוד .
נמרוד ברנע – יליד 1986, תל אביבי, סוציאליסט. שירת בחיל החינוך והנוער וקיבל את אות מלחמת לבנון השנייה. כיהן כיו"ר נוער מרצ, מזכיר בינלאומי של צעירי מרצ. חבר הנהלת מרצ ונציג סיעת מרצ בוועדת התנועה והחנייה של עיריית תל אביב-יפו. ניהל את מטה הנוער בפריימריז של רן כהן, מטה הפריימריז של סגנית ראש העיר מיטל להבי ואת מטה הבחירות המקדימות של ח"כ אילן גילאון. בעבד היה עוזרו הפרלמנטרי ודוברו של ח"כ גילאון. "האדם הסביר" – הבלוג של נמרוד.
הרב עידית לב – שומרי משפט – רבנים לזכויות אדם
עמית הרפז – פעיל סביבתי וחברתי ממזמן, בלוגר, תומך בקו הירוק גם בגלל הצבע.
מצדד ברציונליות עד שזה מגיע לרכיבה על אופנועים. סוציאליסט, פמיניסט, אופטימיסט.
עו"ד רותם שפירא – עורך דין מומחה לדיני עבודה, עונה לשאלות גולשים
שושי פולטין – מורה לביולוגיה בתיכון בנתניה, מלמדת בחטיבה העליונה, משמשת כמחנכת כיתה, רכזת מחויבות אישית ורכזת ביולוגיה. בעלת תואר M.Sc. הבלוג שלי
חברי כנסת וחברי כנסת לשעבר:
אורי יזהר – חבר משאבי שדה. חוקר ביד טבנקין. מוסמך אוניברסיטת תל-אביב בסוציולוגיה. פעיל לשעבר במפלגת העבודה ובמפ"ם. כותב מאמרים בנושאי פוליטיקה וחברה בעיתונות הקיבוצית. פרסם עד כה חמישה ספרים: "תנועת העבודה משקיעה לתקווה" (1983), לקט מאמרים; "נחלה ללא מנוחה" (1992), על מצב המדינה והחברה; "נוסע בזמן" (1998), ספר שירה; "בין חזון לשלטון" (2005), תולדות מפלגת אחדות העבודה – פועלי ציון; "תיקון כולל לישראל" (2008).
דניאל בלוך ז"ל – 1941, ירושלים – 4 בספטמבר 2009. תל-אביב. בוגר האוניברסיטה העברית בהיסטוריה וכלכלה. עיתונאי ושדר רדיו. עורך "דבר" לשעבר. חבר לשעבר של הועד המנהל של רשות השידור ומועצת הרשות השנייה. היה יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים והאיגוד הארצי של עיתונאי ישראל. ציר לענייני עבודה בשגרירויות ישראל בארה"ב ובקנדה. דובר מכון היצוא. עד יומו האחרון היה עורך תכניות ברשת א' של קול ישראל ועורך המגזין "הזמן השלישי". היה חבר מרכז מפלגת העבודה 1993-1970, וחבר וועדת המצע המצומצמת בבחירות 1992.
א. קוריאל, אביעד סיני, אהד רותם, אולק נצר, אופיר סלע, אופק בן-אבי, אורי אפלבוים, איאן יפה, אלישבע מיליקובסקי, אמנון רבינוביץ', אסי סיקורל, אסתי קירמאייר-בקלה, אפרת וייל, אריה גור, אריה גל, בתיה רודד, גיא יוחנן, גיא רווה, גיל רביב, גלעד נתן, דוד גולנזר, דודי פרידמן, ד"ט, דנה שני עצמון, דני גוטווין, דניאל גיגי, דני זמיר, המלכה הטובה, הני זובידה, חגי קלעי, חמוד נאיף, חנן כהן, טל גלילי, יהושע בן משה, יהל זמיר, יהלי סובול, יובל סרי, יובל רובוביץ', יוני ויינריב, יוני יצחק, יונית מוזס, יונתן ברזילי, יעקב טפלר, יעקב ניר, יצחק ג'קי אדרי, ירדן הוכמן, ירון דישון, יריב מוהר, לורה ורטון, ליאת יקיר-טמנג, לילי בן עמי, מיכאל בהט, מיכל גומל, נועם סגל, נועם פורר, נורית פגי, ניר ארגוב, ניר נאדר, נמרוד זליגמן, נפתלי רז, נתי יפת, סער פוקס, עומר כרמון, עופר סיטבון, עמי וטורי, עמית בן צור, עמית פרי, עמית רז, עמרי די-נור, ענת כנפו, ענת שניידר, ערן אסקרי, ערן בן-ימיני, ערן שפרמן, צבי דביר, צפריר גדרון, רואי רביצקי, רויטל אלקיים, רוני יקיר, רוני פיזם, רועי דלח, רועי שינדלר, רחלי תדהר-קנר, רלי קצב, רמי לבני, רן רביב, שוקי גלילי, שחר אילן, שי ברק, שני ג'רבי, שרון שחף, תומר ישראלי, תומר רזניק, תמי מולד חיו, תמר גולדמן,
[כולל מאי 2011, 1-21 יוני 2011]
- אודי מנור
- איתמר כהן
- ד"ר אסי סיקורל
- ד”ר אורי אמיתי
- דורון גרינשטיין
- ד.ט
- דניאל גיגי
- דניאל בלוך
- ה. לייבו
- הארון תחאוכו
- הבלוף הדמוקרטי
- הגר ורוית
- הני זובידה
- טל גלילי
- טל וולפסון
- יהונתן קלינגר
- יואב לוי
- יובל רובוביץ’
- יוחאי עילם
- ירדן הוכמן
- יריב מוהר
- ליאת
- מִלָּה
- נדב פרץ
- נמרוד אבישר
- נתי יפת
- עבדים שחורים
- עופר סיטבון
- עמית הרפז
- רביב נאוה
- רועי דלח
- רועי רוטמן
- שוקי גלילי
- שושי פולטין
- שי כהן
- תמר בן-יוסף