תוצאות ההפרטה של בזק
אלעד הן כותב על השלכות ההפרטה של בזק באתר של יסו"ד:
לפני קצת יותר משנה הופרטה חברת בזק. עד עתה לא ידענו על סיבה אמיתית לתלונה – מלבד רווחיה האדירים של חברה זו שמגיעים דווקא לידיים פרטיות ולא למדינה. אז אולי זה לא כל כך נורא? הרי כל הזמן אומרים לנו שהפרטתה של בזק תביא ליעילות גדולה יותר (פחות בזבוז על שכר עובדים ושאר זוטות), ירידת מחירים (שעד עכשיו היו גבוהים כדי לשלם את שכרם המופרז של העובדים המאוגדים) ושיפור השירות (שהיה גרוע כי לא ניתן היה לפטר את העובדים הגרועים, המאוגדים). זאת ועוד, מפחד שכולנו נעבור לשירות VOIP, או לשירות הטלפוניה "העדיף" של חברת הכבלים, הדאגה היחידה של בעלי בזק תהיה רווחתנו ופינוקנו, הצרכנים.
כדאי להזכיר את האפשרות שהמחירים שאנו משלמים אולי יישארו בלי שינוי, רק שהחלק מתוכם שמופנה לשכר העובדים יקטן והחלק שמופנה לרווחי הבעלים יגדל. כדאי להזכיר את האפשרות שהמחירים יעלו כדי להשביע את תאוות הרווחים של הבעלים. כדאי להזכיר את מה שמסתבר כיותר מאפשרות: שהשירות יתדרדר. כלומר, שהחלק במחיר שאנו משלמים שמופנה לרווחי הבעלים יעלה, והחלק שמופנה לשירות ירד.
וזה קורה כבר עכשיו – תושבי 'באר מילכה' שעל גבול מצרים אינם מחוברים לרשת בזק כיוון שהחברה מבקשת מהם להשתתף בעלות בניגוד לכל צרכן אחר, במרכז המדינה למשל. לבזק לא משתלם להשקיע בהתקנה במקום רחוק כל כך שבו חיים מעטים כל כך, והשיקול היחיד שלהם – האם יש צורך להזכיר? – הוא רווח. מה שלא כתוב בקישור הוא שגם הישוב כמהין, לא רחוק משם (לא רחוק במונחי נגב), מנותק כבר שבוע מרשת בזק כי לחברה לא שווה לבוא ולתקן תקלה כל כך רחוקה בשביל לקוחות מעטים כל כך.
ושלא יעבדו עליכם.
תגיות: בזק, הפרטה