האם הפנסיות של הציבור יופקרו לרולטת הבורסה?

התשובה לכך תלויה באיזו מפלגה יבחר הציבור. אם יבחר במפלגת מרכז-ימין או במפלגת ימין-מרכז, סביר להניח שהמלצת החשב הכללי והמפקח על שוק ההון לבטל את אגרות החוב המיועדות בחיסכון הפנסיוני תתקבל והפנסיות יופקרו. המדינה תסיר אחריותה לפנסיות

מאת: ק. טוכולסקי

 תבחרו בפנסיות שלכם

אז יצאנו לבחירות, מפלגת הימין-מרכז "הליכוד" תנסה לשכנע אתכם שרודפים ראש ממשלה מוצלח כי הוא לא משרת את התקשורת (למרות שהיא משרתת אותו) ואת האליטות (למרות שהוא אליטיסט ומשרת של האוליגרכיה), תנסה לגרום לכם להצביע למענו כי רודפים אותו ואתכם.

לעומת זאת מפלגת המרכז-ימין "כחול לבן" תנסה לשכנע אתכם שצריך להצביע לה כי היא תיישם באמת מדיניות של ימין-מרכז שלא ניתן ליישם כי ביבי מושחת. שתי המפלגות תקווינה לדכא את ההצבעה של אלו שלא מסוגלים להצביע לימין-מרכז כי הם רק מרכז-ימין ולהפך, ותנסנה לשאוב כמה שיותר כוח כדי להקים יום אחרי הבחירות הבאות ממשלת ימין- מרכז-מרכז ימין שתקדם מדיניות כלכלית ימנית, למען האלפיון העליון ונגד כל השאר.

למפלגות הימין-מרכז והמרכז-ימין נוח מאוד להתעסק בכך, כי כן חסינות או לא חסינות זאת שאלה פשוטה שתוכרע בהצבעה. ומיד לאחריה נדע מי יהיה ראש הממשלה איש הימין-מרכז או איש המרכז-ימין ולהתקדם הלאה. מה שלא נדבר עליו בבחירות האלה מבחינת מפלגות המרכז-ימין והימין-מרכז (תאומי המריבה "כחול לבן" ו"הליכוד") זה כל מה שתכלס יקרה יום אחרי, כשנגלה שראש הממשלה התחלף או לא, אבל המדיניות ההרסנית של הימין- מרכז מרכז-ימין לגווניו לא משתנה.

בשבוע שעבר הכריזו שני בכירים: החשב הכללי והמפקח על שוק ההון שהם תומכים בביטול אגרות החוב המיועדות בחיסכון הפנסיוני. משמעות ההחלטה היא שכל הפנסיות שלנו יסחרו בבורסה בלי שום הבטחה לתשואה שנתית ממוצעת. ההחלטה טעונה אישור ממשלה ושינויי חקיקה. ולכן ההחלטה תתבצע, אם תתבצע, רק תחת ממשלה מכהנת וכנסת פעילה. אם בעבר 70% מהפנסיות היו באג"ח בטוחות, היום רק 30% נותרו. אבל למולך של ההימורים בבורסה אין תחושת שובע ומשרתי-ההון העתידיים דואגים להאכילו בעודם משמשים בתפקיד ציבורי. אבל, פקידים הם רק פקידים והמלצותיהם הן רק המלצות. מי שיקבעו הן הממשלה והכנסת. ולכן חשוב לשקול באיזו מפלגה לבחור כדי להגן על הפנסיות שלנו.

בבחירות האלה אנחנו בעצם מצביעים על העתיד של הפנסיות. האם אפילו ה-30% המובטחים הולכים להיות מופקרים לרולטה של שוק ההון או לא. האם למדינה תהיה איזושהי אחריות על הביטחון שלנו לעת זקנה או לא. האם למדינה תהיה אחריות על רמת החיים שלנו לאחר גיל העבודה או לא.

למפלגות המרכז-ימין והימין -רכז נוח מאוד שנחשוב שהבחירות האלה הן על חסינות כן או לא. אבל לאמתו של דבר, הבחירות הן על הפנסיה שלנו, ועל הגירעון הנוראי של למעלה מ-700 מיליארד ₪ שיש בקופה, אחרי שוד רצוף של 11 שנים תחת שלטון ביבי. שוד במסגרתו כספים ציבוריים שהיו אמורים להיות ציבוריים, נכנסו לכיסיהם של תאגידים וטייקונים ולא לקופה הציבורית.

בבחירות האלה נצביע בעצם על עתיד הפנסיות שלנו ויותר מכך, על השאלה מי ישלם את מחיר הגרעון. מבחינת מפלגות המרכז-ימין והימין-מרכז התשובה ברורה: הפרטות, קיצוץ בתקציבי השירותים הציבוריים, ביטול הטבות מס לשכירים בני המעמד הבינוני וקיצוץ בקצבאות לנתמכים. לעומת זאת, מי שנהנו משוד הקופה הציבורית, ימשיכו לא לשלם ולקבל הטבות כדי "להתניע את הכלכלה".

זכרו זאת טוב כשאתם הולכים להצביע. כל הצבעה שאינה למפלגות מ"העבודה-גשר" ושמאלה, היא הצבעה למען מדיניות כלכלית ימנית. לא משנה עם תיושם בידי "כחול לבן" ושר האוצר לשעבר יאיר לפיד או בידי הליכוד ושר האוצר בהווה משה כחלון. לא משנה אם שמו של משרת ההון הוא ביבי או גנץ. לא משנה אם מי שמאמין בתותחים לפני מרגרינה (תשכחו מחמאה) הוא בוגי או גלנט.

המרכז-ימין והימין-מרכז מאמינים באותה תורה כלכלית, מחויבים לאותו מעמד של תורמים, תומכים באותם צעדים ניאו-ליברליים הרסניים בכלכלה. הם מחויבים לאותה תפיסת עולם שהפכה אותנו תוך דור למחוסרי ביטחון סוציאלי, שחיים בעולם מזוהם של תשתיות קורסות ונאבקים על קיום בלי שום ביטחון במחר. לא המרכז-ימין ולא הימין-מרכז מהווים אלטרנטיבה. ואם ניתן להם שוב את הכוח, נגלה שעל השולחן נמצאות הפנסיות שלנו, ביטוח הבריאות הציבורי שלנו, ואנחנו שנשלם את הגרעון.

ההבדל העיקרי בין המרכז-ימין של "כחול לבן", לימין-מרכז של "הליכוד", קשור בסוגיה מי מבחינתם נמצא בכיס שלהם לצורך המלצה שהעומד בראשם יהיה ראש הממשלה. מבחינת הימין-מרכז, כל מי שמימינו נמצא בכיסו. מבחינת המרכז-ימין, כל מי שמשמאלו. רק ששתי המפלגות, שההבדל ביניהן סמנטי ברוב התחומים, רוצות להקים ממשלת אחדות, כי תכלס אין ביניהן הבדל במהות בכל מה שקשור לסוגיות כמו ביטחון כלכלה וחברה. האמונה שלהם בניפוח תקציב הביטחון מצד אחד וקיצוצים במדינה בכל תחום אחר, משפיע על כל דבר והרסני לחברה הישראלית.

כשאתם הולכים להצביע במארס, תזכרו שבלי שמאל חזק, מ"העבודה גשר", דרך מרצ הדמוקרטית ועד "הרשימה המשותפת", אף אחד לא יגן על הפנסיות שלכם, על ביטוח הבריאות הממלכתי שלכם ועל זכותכם לא לשלם את מחיר הגרעון של שוד הקופה הציבורית לטובת האוליגרכיה בעשור האחרון.

עוד נקודה, ביטול האג"ח המיועדות, שכולן של הממשלה המקומית (חוב פנימי בשקלים), יביא לגידול בחוב החיצוני אם וכאשר הממשלה תצטרך להפעיל את המנגנון שיבטיח את התשואה שהאג"ח המיועדות היו אמורות להבטיח. יפן היא מדינה עם חוב פנימי גדול רובו לפנסיונרים שלה. יוון היא מדינה עם חוב חיצוני גדול וכתוצאה מכך לא כדאי בה לצאת לפנסיה. בבחירה בין להיות יפן לבין להיות יוון, טובי המוחות של כלכלת ישראל משרתת ההון רוצים להבטיח שלא נוכל כלל להתקומם. כי גם אם ננצח בבחירות, נאלץ להיכנע לתכתיבי נושים זרים.  רק שמאל יבטיח שלא נגמור עם חוב אדיר, פנסיות עלובות, ועוד ועוד רעות וחולות שנקבל תחת שלטון הימין-מרכז ו/או המרכז-ימין.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to “האם הפנסיות של הציבור יופקרו לרולטת הבורסה?”

  1. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    כן קורט,הכל ידוע.
    זה משטר הגנגסטריזם הניאו -ליבראלי.הוא משתולל כך כבר 40 שנה.
    בישראל חסרת הבינה וחובבת הגנגסטרים,עדיין לא שמעו על ×–×”…….

  2. דן הגיב:

    בהינתן טווח זמן מספק (וזה בדיוק טווח הזמן אליו מכוון החיסכון הפנסיוני), התנודיות הגבוהה יותר בשוק ההון "מגוהצת" לתשואה שנתית ממוצעת שהיא לפחות כפולה אפילו מאג"ח מיועדות שהן יקרות ביותר עבור הממשלה וכל הסטת כספים עבורן באה על חשבון שירותים אחרים לאזרחים.
    ואני כולל כאן בחישוב גם את השנים הפחות טובות של שוק ההון.
    גובה הפנסיה לעובד אחרי עשרות שנים של חיסכון צריך להיות השיקול המרכזי אם לא היחיד בדיון הזה, ולא תעמולה פוליטית זולה נגד ה"ההון".

  3. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    ל"-"דן"-אתה בפירוש נציג ספסרי הבורסה שממשלתנו הטייקוניסטית כל כך דואגת להם.
    האג"ח המיועדות הן הבטחון המזערי (30% )בלבד שיש לקורבנות הפנסייה השדודה.

  4. ×§. טוכולסקי הגיב:

    ולמרות התנודתיות לטובה הזו לכאורה, אף אחד שתציע לו פנסיה תקציבית או פנסיה מגובת אג"ח מיועדות לא ירצה להחליף אותה כי איכשהו התנודתיות הזו לא באמת משחקת לטובת משקיעים קטנים אף פעם.

Leave a Reply