ממשלות ביבי אפשרו את שוד הגז ומאפשרות את הזיהום

ממשלות ביבי הן שאפשרו לטייקונים ולתאגידים שלהם את שוד הגז והן אלה שמאפשרות להם לזהם בחופשיות את האוויר, המים והאדמה של כולנו, רק בשביל לחסוך להם עוד ועוד ממון, על חשבון כולנו

מאת: ק. טוכולסקי

[בוקסה=59397] שוד הגז, שלב הזיהום

תאגיד הגז מבקש לחרוג משיעור המזהמים שהותר לו ולזהם את הים והאוויר אף יותר. סביר להניח שהמשרד בעל השם האורווליאני "המשרד להגנת הסביבה" שמגן אך ורק על סביבת האינטרסים של מזהמים בעלי הון משמעותי בישראל, יאפשר את מכסת הזיהום הנוספת שאמורה במשך כמה שעות לזהם את האוויר והים יותר ממה שהותר לתאגיד לזהם בשוטף במשך שנה שלמה.

אין לנו מה להתפלא, שוד הגז נמשך כל העת. המדינה לא ראתה עדיין ולו שקל מהתאגיד, אפילו את הפירורים העלובים של מתווה ששינסקי המקוצץ, אבל התאגיד שכבר הניב לבעליו הון לרוב, ממשיך לשדוד אותנו. וכשהוא לא עושה את זה בשמירת מונופולין פרטי למטרות רווח על הולכת גז והפקת גז, ולא במחיר הגז המופרז שאנו נשלם בעבור הגז שלנו שהוא מפיק, הוא עושה זאת באמצעות זיהום האוויר והמים שלנו.

אין מה להתפלא. יש לנו שלטון מושחת. זה שביבי ועדת חנפיו לא נתנו לתאגיד עדיין גם את הזכות לגבות דמי כניסה לחופים שמימיהם יזוהמו בידיו, די מפתיע אותי.

אז אין מה להיות מופתעים כשהתאגיד מבקש לזהם את הים והאוויר אפילו יותר ממה שמותר לו. בסך הכל מי יעצור אותו? סמרטוט ההון ממשרד האנרגיה? מריונטת ההון ממשרד הגנת הסביבה? או אולי הארכי סמרטוט במשרד ראש הממשלה? הם כולם משרתים את ההון, ביבי וכל עדת המושחתים שמינה לשריו, הם אפשרו להון לעשוק ולהשתולל עד כה והם לא יעצרו כאן. כאילו הילדים שלהם לא נושמים אוויר. הם פשוט לא שמים פס לא עלינו ולא על אף אחד. ההון ציווה והם מצייתים. ההון רוצה עוד הון והם רצים לחלק לו הטבות פטורים ומענקים. ההון רוצה לזהם והם מאשרים, ההון רוצה לעשוק והם מכשירים כל שרץ.

700 מיליארד ₪ אבדו לקופה הציבורית בכסף מזומן, בהנחות מס, הטבות מס, פטורים ממס, מבצעי שלם 10% וקבל פטור מ-90%, שחילקו ממשלות ביבי העשור האבוד האחרון. אבל חוץ מהכסף הזה, ספגנו עוד נזקים עקיפים ששווים עוד מאות מיליארדים. זיהום האוויר, המים והיבשה זה רק חלק אחד של העסק. אבל אי אפשר להתעלם שממשלות ביבי על שרי איכות/הגנת הסביבה העלובים שמינה נתנו להון שירות מצוין על חשבון הציבור גם בתחום הזה. אפשרו לטייקונים ולתאגידים שלהם לזהם בחופשיות את האוויר, המים והאדמה של כולנו, רק בשביל לחסוך להם עוד ועוד ממון, על חשבון כולנו.

אז שוד הגז הגיע לשלב הזיהום. חוסר הבושה של התאגידים הגיע לשלב שבו הם חושבים שהציבור מטומטם. את המחאה נגד תאגידי הזיהום לא נראה בכלי התקשורת שמשוחדים או שייכים לבעלי עניין בתאגידים. במקום זה יספרו לנו שתאגיד מושחת ומשחית תרם כסף לאיזה מיזם שימור חינוכי שבו הוא מוצג כגואל הסביבה שהוא משחית.

נהיינו אמריקה, מדינה שנשלטת בידי אוליגרכיה פלוטוקרטית רקובה שהפוליטיקאים שדואגים לאינטרסים שלה מושלים בנו ומוצגים כמחוסרי אלטרנטיבה. הזיהום שמאיים כרגע על הים והאוויר, הוא רק צורה אחת של זיהום שמי ששדדו את משאבי הציבור מזהמים בה. הם זיהמו את התקשורת הפכו אותה לבדיחה כנועה של בעלי מניות ומפרסמים. הם זיהמו את הפוליטיקה, הפכו אותה בעזרת התקשורת לשדה שבו רק משרתיהם מוצגים כאלטרנטיבות. בקיצור הם זיהמו לנו את השיח ואת השלטון ולא רק את האוויר והים.

השלטון שאנחנו צריכים כאן, הוא לא מה שנקבל בקרוב. בחרנו פעמיים ב-2019, ובשני המקרים השארנו את רוב המנדטים בידי מפלגות של ההון, מטעם ההון ובידי ההון, מפלגות שלא טובת הציבור ולא טובת המדינה לנגד עיניהן. הן לא האלטרנטיבות שילחמו בשלטון ההון ובזיהום הנוראי שהוא גורם לחיינו בתחום הגז ובתחומים אחרים.

אנחנו הנשדדים והמזוהמים, צריכים להתחיל להפנים מה שקורה פה ולהיאבק נגד שלטון ההון המושחת ונגד משרתיו עד שנהיה במצב לתפוס את השלטון. שוד הגז לא נפסק מעולם, הוא רק הלך והשתכלל, המאבק יהיה ארוך וקשה אבל אם נשכיל להתמיד בו, נוכל לנצח.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply