המשמר החברתי: חשש לניגוד עניינים בהתנהלותו של ח"כ מיקי זוהר

 המשמר החברתי פנה ביום שלישי 13ביוני במכתב ליועץ המשפטי לכנסת בדרישה להתייחס לניגוד העניינים בפעילות ח"כ מיקי זוהר (ליכוד), יו"ר הוועדה המיוחדת בכנסת לצדק חלוקתי ושוויון חברתי. להלן המכתב

13.6.2017

לכבוד

עו"ד איל ינון

היועץ המשפטי לכנסת

שלום רב,

הנדון: חשש לניגוד אינטרסים של יו"ר הוועדה לצדק חלוקתי 

  1. פעילי המשמר החברתי עוקבים אחר דיוני וועדות הכנסת ומתעדים אותן באופן שוטף. במסגרת זו, עקבנו גם אחר דיוני הוועדה המיוחדת לצדק חלוקתי ושוויון חברתי, שבראשה עומד ח"כ מכלוף מיקי זוהר.
  2. מהמעקב שביצענו עולה, ×›×™ בחודשי קיומה, הוועדה הקדישה עד ×›×” לא פחות משלוש ישיבות לנושאי תכנון ובנייה בעיר קרית גת, עירו של ×—"×› זוהר. במרכז הישיבות הללו עמדה שכונה אחת – שכונת כרמי גת, והשתתפו בה ראש עיריית קרית גת אבירם דהרי (שזהר שימש בעבר כסגנו וממלא מקומו), וכן נציג מנהלת ההקמה של השכונה. רק לשם המחשה: בישיבת הפתיחה של הוועדה לצדק חלוקתי, שנערכה ב-1 באוגוסט 2016, הוזכרה שכונת כרמי גת 21 פעמים. בישיבה השנייה בנושא ×–×”, שנערכה ב-8 בנובמבר 2016, הוזכרה כרמי גת 19 פעמים; פרוטוקול הישיבה השלישית שהתקיימה בנושא ×–×” טרם פורסם. מצבה של שכונת כרמי גת הוא הנושא היחיד שהוקדשו לו שלושה דיונים בוועדה.
  3. ח"כ זוהר עצמו ציין בוועדה, כי הוא בעליו של נכס בכרמי גת. אלא שבתחקיר דהמארקר (26.5.17) נחשף, כי בנוסף לנכס זה, אוחזת זוגתו של זוהר ב-5 נכסים נוספים באותה שכונה, והיא אף עוסקת בשיווק דירות בשכונה זו. מכאן, שיש למר זוהר אינטרס אישי מובהק בקידום הבנייה והתשתיות בכרמי גת.
  4. בתגובתו של ח"כ זוהר לפרסום בדה מארקר, הוא שב וציין כי פעל בהתאם לייעוץ משפטי, באופן שמעורר את הרושם כי מדובר בייעוץ המשפטי של הכנסת. מתוך הכתבה:

"לא מצאתי עניין ציבורי לעדכן ולפרט על נכסיה הפרטיים של אשתי, ויש לציין שאין זה מחובתי בהתאם להנחיות למניעת ניגוד עניינים, שקובעות שכאשר יש ריבוי אנשים הקשורים בסוגיה מסוימת, אין כל חשש לניגוד עניינים (בכרמי גת נבנות כ–8,000 יחידות דיור). בהתאם להנחיות היועץ המשפטי טיפלתי בעסקי הקודמים עד לסוף ספטמבר 2015, ובתום תקופה זו הסתפקתי בייעוץ לאשתי, כמו כל בן זוג סביר, ולקחתי חלק פעיל בבניית ביתנו הפרטי".

[…]

"אין לי עניין לפרט באופן מדויק מה שווי נכסי. מיותר לציין כי הגשתי הצהרת הון מפורטת ליועץ המשפטי של הכנסת כפי שנדרש ממני, והיא תישאר חסויה בהתאם לחוק."

  1. אבקשך להבהיר, לפיכך: האם משרדך נדרש למסור חוות דעת לעניין עיסוקו של ח"כ זוהר בשכונת כרמי גת במסגרת דיוני הוועדה שבראשותו? במידה שכן, אבקש לקבל את חוות הדעת הזו. במידה שלא, אודה להתייחסותך לעניין: האם ראוי שח"כ זוהר יוסיף לנהל דיונים על תכנית הבנייה של שכונת כרמי גת? האם לא ראוי להעביר את הדיון בתכנית לוועדה אחרת, דוגמת ועדת הפנים? האם התנהלותו של ח"כ זוהר אינה מעלה חשש לניגוד עניינים?

בברכה,

נירית מוסקוביץ'

מנכ"ל

המשמר החברתי  (ע"ר)

העתקים: ועדת האתיקה של הכנסת, יו"ר הכנסת ח"כ יואל (יולי) אדלשטיין

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

Leave a Reply