העולם הצר מאוד של נפתלי בנט והימין האמוני-לאומני
נפתלי בנט, הבית היהודי והימין האמוני-לאומני מנסים לבסס את ריבונות ארץ ישראל השלמה על הבטחת האל לעם היהודי הכתובה בתנ"ך. אם הם מאמינים שמטרת הפלסטינים היא להרוס את ישראל, איך הם יכולים להציע ריבונות על השטחים הכבושים בהם יחיו בהרמוניה יהודים עם פלסטינים?
מאת: אמנון פורטוגלי
אחד הרגעים המעניינים בראיון עם בנט בערוץ אל־ג'זירה באנגלית, היה כאשר בנט השיב למראיין הבריטי, מהדי חסן: 'מהדי אני מניח שמה שאתה צריך לעשות הוא לחזור ולשנות את התנ"ך, אתה צריך לשנות את הנרטיב של התנ"ך כי הכל שם.'
Mahdi I guess what you need to do is go back and change the Bible you need to change the narrative of the Bible because it’s all there …
ובהמשך אומר בנט: 'מיליארדי מוסלמים ונוצרים מאמינים בתנ"ך….אם אתה רוצה לומר שהארץ שלנו אינה שייכת לנו, אני מציע שאתה תלך ותשנה קודם כל את התנ"ך'
Billions of Moslems and Christians believe in the bible …..I you wanted to say that our land does not belong to us I suggest you go change the bible first.
התגובות האלו מורות שבנט וחבר מרעיו חיים בעולם צר מאוד שהקשר בינו לבין המציאות רופף.
בנט אולי לא יודע, אבל בניגוד לדבריו, הנוצרים מאמינים בברית החדשה ולא בתנ"ך. יותר מאשר לשנות את התנ"ך, כהצעתו של בנט, הם כבר כתבו ספר קדוש חדש, 'הברית החדשה'. לא רק שהנוצרים אינם 'מאמינים' בתנך, הם טוענים שהיהודים הפרו את בריתם עם האלוהים ולכן טיעונים המבוססים על הברית התנ"כית, על ההבטחה האלוהית אינם תקפים יותר לטעמם.
בניגוד לדברי בנט, המוסלמים 'מאמינים' בקוראן ולא בתנ"ך. ומעניין לדעת מה תהייה התגובה של בנט לפלסטיני מוסלמי הטוען שזכותו לשטחי ישראל נובעת, בין השאר מהקוראן.
ובנושא זה, הלוגיקה של בנט היא ברוח ימים אלו של ממשל טראמפ, היא לוגיקה אלטרנטיבית. איך אפשר להבין משפט כמו "אם אתה רוצה לומר שהארץ שלנו אינה שייכת לנו…."
בנט קובע שהארץ היא שלנו ואין על מה לדבר, מה שנשאר לעשות זה רק לקבוע מה הן הגבולות של הארץ שלנו.
בנט אינו היחיד עם לוגיקה אלטרנטיבית מסוג חדש. הימין האמוני-לאומני מאמין שמטרת העל של הפלסטינים היא הרס המדינה. משוכנע שהחרבת ישראל היא הגורם המאחד את הארגונים הפלסטינים עם העולם הערבי והמוסלמי, שנגזר עלינו לחיות על חרבנו. אבל באותה נשימה, בלוגיקה אלטרנטיבית, חדשנית, הוא מציע לספח את השטחים הכבושים ולתת לפלסטינאים, אלו שרוצים להשמידנו, אזרחות ישראלית (בלי זכות הצבעה).
קרוליין גליק הדוברת הרהוטה של הימין הלאומני כתבה ספר בשם 'סיפוח עכשיו' ובו היא מציעה לספח את יהודה ושומרון למדינת ישראל. מעבר לכך שכמעט כל העובדות והנתונים בספר הם חד-צדדיים, מופרכים או שקריים הרי שיש ברעיון הסיפוח בעייה פנימית הנוגדת אותו לחלוטין. קרולינה לנדסמן איפיינה זאת בצורה מעולה:
"הבעיה העיקרית בטיעונים של בספרה של גליק מובנית: ככל שהיא משכנעת יותר באי־ההיתכנות של פתרון שתי המדינות, מן הטעם שהפלסטינים מעוניינים לחסל למעשה את מדינת ישראל, כך הצעתה לספח את כל שטחי יהודה ושומרון על כלל תושביהם הפלסטינים מופרכת יותר. שהרי, אם היא לא מצליחה לדמיין אפשרות של שני העמים חיים בשלום וגבול מפריד בין מדינותיהם, כיצד היא מצליחה לדמיין אותם חיים בהרמוניה במדינה (יהודית) אחת?"
יש בעייה אחת בביקורת של לנדסמן, אין מה לחפש הגיון ולוגיקה כאשר יוצאים מנקודת מוצא אמונית לאומנית. 'הרב' לוינשטין הינו הוכחה ברורה ובוטה לכך, ולהוותנו הוא אחד המחנכים של הדור הבא של הימין האמוני-לאומני בישראל.
אנו צריכים להבחין בין אנשים רגילים שאנו לא מסכימים איתם או שאנו חושבים שהם עושים מעשים שגויים ומזיקים, לבין אנשים שהם מסוכנים, כי הם עברו אל מעבר ליכולת לחשוב באופן רציונלי על העולם. אין ספק שלוינשטיין נמצא בקטגוריה זו, ואני חושש שבנט עובר ואולי כבר נמצא בתחום הזה.
אמנון פורטוגלי – מרכז חזן במכון ון-ליר
תגיות: ארץ-ישראל-השלמה, הבית-היהודי, השטחים הכבושים, נפתלי בנט, סיפוח השטחים, פלסטינים
קישור קבוע
2 תגובות
Email This Post
15 במרץ, 2017 בשעה 6:23
הפלסטינאים יהיו נתינים זרים
של מדינת פלסטין שבירתה בעזה. נתינים זרים זכאים לזכויות תושב ולא לזכויות אזרחיות מלאות. פתרון 2 המדינות מתייחס רק ל-2 מדינות. הכשל בכך שהפלסטינאים מעולם לא הסתפקו במדינה אחת. כרגע הם מדברים על חמש (!) ישויות מדיניות שונות –
דמוקרטיה דו לאומית בישראל.
ממלכה דו לאומית בירדן.
נסיכות איסלאמית בעזה.
שיפטה סלאפית בסיני.
וישות מושחתת ביו"ש.
לאף אחת מהן אין את הרצון ו/או היכולת להגיע להסכם ארוך טווח כלשהו עם ישראל (גם לא ליישות הפוליטית הנבניית בישראל עצמה).
15 במרץ, 2017 בשעה 11:13
מדוע פלסטינאים שנולדו בארץ והם בעלי רכוש גם שאבות אבותיהם רכשו יהיו נתינים? ועוד זרים? גישה של אפרטהייד.