postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » כל ההפרטות נכשלו

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

כל ההפרטות נכשלו

נושאים כלכלה ותקציב, כלכלת בית ב 18.09.16 0:40

הפרטות של חברות והפרטות של שירותים ציבוריים – כולן הפרטות כושלות מבחינת הציבור הרחב. אין ולא היו הפרטות טובות. כל ההפרטות שירתו קומץ בעלי הון. הציבור סובל

מאת: ק. טוכולסקי

ביום חמישי בבוקר שמעתי דיון אצל קרן נויבך על הבדיקה שהממשלה עשתה בנוגע להפרטות. בעוד קרן נויבך ורמי אדוט ממרכז חזן לחקר ההפרטה התמקדו בעובדה שאפילו וועדה ששל הממשלה הימנית ביותר בישראל הודתה בכך שהיו כישלונות, חגגה מעל גלי האתר מרב ארלוזורוב מ"הארץ" את העובדה, שוועדה של פקידים ניאו-ליברלים, שמונו בידי שרים ניאו ליברלים, מצאה שכעיקרון הפרטה זה בסדר גמור. אין שום דבר מפתיע בכך שמרב ארלוזורוב, מהכותבות הבכירות בעיתון הכלכלה/מדע בדיוני של "הארץ" חושבת כך.

13 שנים לאחר שהתכנית הכלכלית של שר האוצר נתניהו העבירה הון ישירות מידי העובדים והנתמכים לקומץ עשירים והרחיבה את הפערים במדינה, עדיין חושבים ב"דה-מרקר", שהתכנית הכלכלית של 2003 הייתה נס כלכלי ולא שוד פשוט. כך גם לגבי ההפרטה, אין ולא היו הפרטות טובות. כל ההפרטות נכשלו מבחינת הציבור הרחב, מי באופן מיידי ומי בטווח הארוך. כל ההפרטות שירתו קומץ של בעלי הון ומתעשרים חדשים שסודרו בידי מיטיבים מהממשל המפריט. כל השאר סובלים.

חלק מכשלי ההפרטות באו לידי ביטוי באופן מיידי:

  • עליות מחירים או
  • הוספת הוצאה במקום שירות שניתן בחינם.
  • ירידה ברמת השירות,
  • פגיעה בזכויות העובדים
  • וחיסול היכולת של ציבור הולך וגדל של עובדים למצוא פרנסה הוגנת וביטחון תעסוקתי.

אם זה לא מספיק, אז גם בשביל אותם ברי מזל שחושבים שההפרטה ככלל היא אחלה ונתקן כמה טעויות ויהיה בסדר יש לי חדשות בשבילכם. אולי אתם זעיר-בורגנים טובים עם אחלה משכורת באיזה מקצוע חופשי ותיק, ההשקעות שהצלחתם לגרד לעצמכם במניות של חברות מופרטות, או אג"ח של חברות, שעד אתמול היו שלכם כחלק מהציבור, ועכשיו שייכות לאיזה טייקון, אבל, הפנסיה שלכם לא שווה כלום.

החברות המופרטות ממונפות עד מוות ומרוקנות מנכסים ריאליים, על האג"ח שלכם יעשו תספורת אחר תספורת ואתם תישארו בסוף חסרי כל בדיוק כמו העובדים שהוחלפו בעבדים בחברות מופרטות.

ההפרטה לקחה כסף של הציבור מהציבור והעבירה אותו לידיים של קומץ טייקונים. היות שהם שולטים בתקשורת ספרו לכם כמה זה טוב. מה בדיוק טוב בחברה כמו "בזק", שכל נכסיה הריאליים נמכרו והבעלים שלה מחלק לעצמו דיבידנדים בזמן שהחברה בחובות? הרי ביום שהיא תפסיק לעשוק אתכם הלקוחות, היא תקרוס. כי ככה הפרטה עובדת: קודם כל מרוקנים את החברה וממנפים אותה, אחר כך מעלים מחירים כי אחרת הכול יקרוס, אחר כך תספורות ובסוף, או חילוץ ממשלתי או קריסה. זה עוד במקרה של הפרטה פרטית, חכו כשנגיע לסוף החביב השני על הממשלות הניאו -ליברליות ששולטות פה ברצף מ-1977, הפרטות של שירותים ציבוריים.

בהפרטה של שירותים ציבוריים, אי אפשר להסתיר את השוד היום מאחורי קריסה עוד שנתיים. לאחות בית ספר אין אג"ח, גם לא להוסטל של פגועי נפש או לעמותה שמעסיקה כקבלן עובדות סוציאליות. שם הקבלן, הבוס מהמגזר הפרטי, זה שצריך להראות שורת רווח, יכול רק לקחת כמה שיותר ממקבלי הטיפול. אז ביום יום לרובינו לא אכפת מכמה מפגרים/נרקומנים/אוטיסטים או כל קבוצה אחרת של נתמכים, כי אנחנו בורגניים טובים שקוראים ב"דה מרקר" כמה נפלא זה הפרטה. אבל מחר נצטרך משהו מקופת חולים, שבגלל שהממשלה לא משלמת לה מספיק, מעדיפה לעודד אותנו להוציא כסף מהכיס לשירות פרטי באמצעות תורים עוד שנתיים לפיזיותרפיה, או שנגלה שאנחנו סיעודיים ששוכבים בחרא כי מישהו חוסך בחיתולים, מים, ומטפלות במחלקה כדי למצוץ עוד קצת כסף מהמכרז הממשלתי הלא ריאלי שהוא קיבל. בסופו של יום, זקן דמנטי יכול לשכב בפיפי של עצמו בשביל שהמנכ"ל של העמותה שמפעילה את המחלקות הסיעודיות יוכל להרוויח יותר מהכסף הלא מספיק לתשלום הוגן לעובדי/ות סיעוד וכוחות עזר שהממשלה מקצה במכרז.

ההיגיון של הפרטה פשוט, בואו ניקח כסף לשירות מסוים נעביר אותו לידיים פרטיות תמורת ההבטחה שהם יעשו את זה בלא יותר או פחות, וניתן לזכיין לראות כמה הוא יכול להוציא מהמכרז/חברה, עד שהעסק קורס. את מחיר ההפרטה אנחנו משלמים בטווח הקצר כלקוחות או צרכני שירותים ומוצרים, כעובדי המקומות שהופרטו, או כמי שבטווח הארוך יצטרכו לשלם את מחיר קריסת החברות המופרטות והממונפות לעייפה.

אין הפרטה טובה, לא של חברה ולא של שירות חברתי. הממשלה כן יודעת לעשות, השאלה היא איזה ממשלה רוצה לעשות והתשובה היא שממשלת ישראל פשוט לא רוצה. אם אנחנו לא רוצים לשלם על זה ביוקר, הגיע הזמן להחליף את הממשלה לממשלה שכן רוצה לעשות.

נערך על ידי דליה
תגיות: , , , , , , ,

18 תגובות

  1. פוקסי :

    טוכולסקי ,

    הבעיה העיקרית אינה הפרטה או ממשלתית . הבעיה העיקרית הינה רגולציה , פיקוח ואכיפה . כאשר , אין פיקוח , אין אכיפה , אין חקיקה , אין הינדוס נכון מלמעלה , אזי :

    התופעות שאתה מתאר , יקרו וקורות , גם בהפרטה וגם בממשלתי , מה זה יעלה או יוריד ?

    לגבי מינוף :

    להיות ממונף עד מוות , זה אולי רע !! אבל , הרי גם מינוף לא עד מוות , יכול להביא לפשיטת רגל , יכול להביא לקריסת מערכות סביב . ומה ? האם אפשר בלי מינוף ?בוודאי שאי אפשר בלי מינוף !! בלי מינוף, אין הצלחה כמעט בשום יוזמה עסקית !! כל עסק , בוודאי מתחיל , חייב מימון !! חייב להמר או לתמחר את העתיד !! חייב לקחת סיכונים .

    הרי אחרת , אין קידמה , אין הצלחה , אין טכלונוגיה , אין מיסים , אין כלום !!

    אז , אפשר להפריט , אבל , רגולציה יעילה ונכונה , דואגת , שערכים חברתיים , ציבוריים , יישמרו , ומאידך :

    לא להרוס ולקלקל את שורת הרווח ליזמים . האם כל דבר להפריט ? לא !! תקצר היריעה , אבל , יש מקום באופן כללי להפרטות !!

    תודה

  2. ק. טוכולסקי :

    פוקסי בחלם היה גשר הרוס שדרך חור בו נפלו כל הזמן אנשים, באו חכמי חלם וקבעו שצריך להקים ליד החור בית חולים.
    אין צורך בהפרטה, ברגולציה יהיה צורך גם כשהחברה תהיה ממשלתית, אבל אין צורך לעשותמ משהו שאחר כך יהיה צורך להשגיח שהבעיות שצפויות ממנו לא יקרו זה די מיותר.
    יזמים צריכים ליזום, לא לקבל משהו מהמוכן ואז לראות איך הם מרוויחים ממנו, אני ממליץ על הקמת בנק ממשלתי שייתן אשראי ליזמויות פרטיות כדי לעודד יזמות.

  3. פוקסי :

    טוכולסקי ,

    נו , אז אתה מסכים שרגולציה צריך גם עם חברה ממשלתית ( ואפילו ביחוד , שהרי , הרשות המבצעת , ממנה נושאי משרה בחברות ממשלתיות, ואת מי ? אנשי שלומם כמובן ) אם כך , אז אתה מודה , שחברות ממשלתיות , אינן הפתרון , ואינן הבעיה בהכרח !! אז מה הבעיה ?

    אם אתה חושב שיזמים צריכים ליזום , ומאפס , אזי , אתה מסכים שהם צריכים מימון , בלי מימון לא יעבוד !! אלא מאיי :

    שגם מן המוכן לקבל זה טוב !! את העבודה השחורה , כבר עשו , הסיכונים יותר נמוכים , לחברה יש הון עצמי , ונותר רק לשכלל , להתפתח , לצמוח וכדומה …. אז שוב :

    צריך פשוט רגולציה , שתשגיח , שלא יהיו חזירים !! שיחשבו :

    צמיחה , התפתחות , טווח ארוך , ולא רק : דיבידנטים , השבחה של ערך מניה בשביל מיצג שטוח רבעוני ותו לאיו !!

    ישנם פעילויות ממשלתיות אכן , לעודד יזמות , למשל פרוייקט החממה שאגב נלמד בכל העולם כמודל . לא מזמן גם הוקמה הרשות הלאומית למחקר, לפיתוח ולחדשנות טכנולוגית ( ראה לינק להחלטת הממשלה ) .

    בנק קצת בעייתי , לא פשוט , אבל , אתה עשוי לגלות הרבה ענין , בקרנות הריבוניות . יש מעט כאלו בעולם , לרוב לניהול משאבי טבע , אבל , לא רק . כדאי לך לקרוא המחקר להלן , ולראות , איך אפשר לשלב , אינטרסים ציבוריים , עם רווח כלכלי .

    לינקים :

    החלטת ממשלה הרשות לחדשנות כאמור :

    http://www.pmo.gov.il/Secretary/GovDecisions/2014/Pages/des2032.aspx

    מחקר על קרנות ריבוניות , מומלץ מאוד :

    http://knesset.gov.il/committees/heb/material/data/mada2013-08-07-02.pdf

    תודה

  4. ק.טוכולסקי :

    כמו מח"ש או רשות החברות הממשלתיות או נציבות שירות המדינה יחידות שאחראיות על פיקוח וניקוי הבעיות.
    מה שכן גם הגנבים הכי גדולים שהיו אי פעם בשירות הציבור לא גנבו כמו בעלים של חברות כוחא דם קטנות שלא לדבר על גדולות ועל טייקונים ותאגידים אז בואו נשים את הדברים בפרופורציות.
    מדינה כאשר היא מנוהלת בידי אנשים שטובת המעמד של ה-99% לנגד עיניהם עדיפים על המגזר הפרטי בניהול פרויקטים גדולים.
    גם רוב היזמות היא ממשלתית ורוב ההשיגים שלה אנושות והטכנולוגיה במאה ה-20 היו במימון יזומה וניהול ממשלתי.
    יזמים המדינה בהחלט צריכה לעודד אבל לא להעביר את נכיסה שהיא יצרה ופיתחה למגזר הפרטי שרק מנצלם.

  5. פוקסי :

    טוכולסקי , לא כל דבר אפשר וצריך להפריט אכן כפי שהסברתי , אבל , יש תועלת רבה בהפרטות במקרים רבים , ובלבד שיהא פיקוח והכוונה ממשיים ומהותיים , בלי משוא פנים , ולטובת הציבור והחברה המופרטת .

    שהרי נניח " דואר ישראל " . יזם צריך להיות מאוד נועז והרפתקני , בשביל להקים דואר או סניפי דואר או חברת דואר ארצית , והכל מאפס , ים משאבים צריך לכך . אבל , דואר ישראל , יכול היה , חייב היה , להיות ארגון מאוד רווחי , הרי הוא בבחינת מונופול ממש , עם אוטוסטרדה בלתי נתפסת , מידע , שליטה ויכולות בלתי נתפסות .

    יזמות פרטית , שרואה באמת ובתמים את אינטרס החברה , ולא רק לטווח מאוד קצר ( משמע : פיננסים , ואקזיט מהיר ) :

    אזי , הייתה יכולה לשכלל ולייעל לרווחת הציבור והחברה עצמה את מערך הדואר . ותקצר היריעה מסתם רעיונות מאולתרים :

    שיווק משני ( שימוש במידע על לקוחות ובהסכמתם לקבלת דברי פרסום ) שימוש ברחפנים או הפיכה לספק מוצרים בקניה אינטרנטית כמו אמזון קום , סריקה ומשלוח של מכתבים במיילים ללקוחות המוותרים על סודיות בפני הדואר …..

    "ים " רעיונות , שמסיבות שונות ומשונות , קשה מאוד תחת חברה ממשלתית ליישם ממש .

    כך שעם כל הכבוד טוכולסקי , לשים דברים בפרופורציות , זה לא : אין הפרטות , אין חיות כאלו , וייחרב העולם , אלא , הכל בשכל :

    לא להפריט מערך בתי סוהר , לא משטרה , לא צבא כדרך משל , אבל , נניח " דואר ישראל " כאמור , יכול לעבוד עם הכוונה , התנאה , ופיקוח מתאימים , הכל לרווחת הציבור ( שמתלונן תדיר על הדואר האיטי , משל היינו בשנות ה – 60 ממש ) ורווחת החברה מנקודת הראות העסקית .

    תודה

  6. החגב עמד יציב :

    הבל הבלים

    ראשית נראה כי העיתון "אל ארד" ימני מידי לטעמך, טוכולסקי אתה לא על המפה… 🙂

    שנית כל מה שכתבת הוא סתם מלל עם נטייה היסטרית ללא עובדות, כך את בזק כקייס סטאדי -כחברה ממשלתית בזק המפוארת של שנות ה 70 ותחילת ה 80 החזיקה צוותים בני 6 טכנאים להתקנת קווי טלפון, מהו ההספק של צוות לא מופרט כזה? קו אחד ליום.
    ואנשים המתינו שנים ברשימות המתנה לקבל קו טלפון…
    למיטב זיכרוני יש תוכנית של זהו זה אשר צחקה על הנושא והרבה אנקדוטות על אנשי עסקים מחו"ל שהיו מוכנים להשקיע בפתיחת מפעלים ועסקים בארץ אבל חששו כי לא יכלו לוודא שיקבלו קו טלפון למשרד…

    טוב שהוציאו את הממשלה מאספקת שירותים שכן כל מה שהיא יודעת לעשות הוא ליצור חבורות בטלנים חברי הסתדרות אשר אינם תורמים במאום ורק מעיקים על הציבור בצורך לפרנסם.

    מיהו, מיהו ג'ון גאלט?

  7. ק.טוכולסקי :

    עד שהטכנולוגיה לא השתנתה והייצור לא השתפר גם לא היו מתקינים בהמשך יותר קווים.
    אתה יכול באותה מידה להשוות בין תפוקה של נזירים שמעתיקים ספרים בכתב יד למכונת דפוס.
    כל שירות שהוצא מידי הממשלה נהיה מחורבן.לא רק בארץ, גם בחו"ל, את האסונותה גדולים של המאה ה-20 שניים רק להיטלר, עשו תאצ'ר ורייגן לא פחות וכנראה גם יותר מהרוצחים הגדולים צ'רצ'יל וסטלין.
    את דואר ישראל היו צריכים להפוך לבנק דואר ממשלתיש היה נותן פייט לבנקים הפרטיים אבל אל תדאג יפריטו את הדואר העיקר שלא יהיה בנק שמאיים על מה שנמצא בידי הטייקונים.

  8. פוקסי :

    רק למי שמעונין , אפשר לקרוא כאן , על השימוש שאמזון קום ואחרים עושים עם משלוחים ברחפנים וכו… אין לתאר היעילות והזריזות , ברור שיש בעיות רגולטוריות ,אבל , אין מניעות של ממש , הנה :

    http://www.marketwatch.com/story/drone-delivery-is-already-here-and-it-works-2015-11-30

    בעברית למעונין :

    http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001056316

    וגם בישראל :

    http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3662498,00.html

    תודה

  9. ק. טוכולסקי :

    פוקסי את הרחפנים מהמציאו תעשיות ממשלתיות בטחוניות, עד לא מזמן קראו להם מל"טים.
    אין בעיה שיהיו יזמים פרטיים שיעשו דברים נפלאים, אבל טכנולוגיות הם לא ממש ממציאים. גם את המחשב, האינטרנט, הטלפון הנייד לא המציאו חברות פרטיות.
    יש הבדל בין היכולת לקחת את ההמצאה שההצריכה עבודה ממשלתית בהכנתה ובבין להציא ויש הבדל בין החלטה להעביר טכנולוגגיה שפותחה לשוק הפררטי שיעשו בו שימושים אזרחיים (גם אם זה גם לא תמיד הכי חכם) לבין למכור את היידע שמייצר את ההמצאות.

  10. פוקסי :

    טוכולסקי , אז אתה שוב מסכים איתי , שאין ממש הבדל בעיקרון בין חברה ממשלתית , לבין חברה פרטית , אלא שהבעיה הינה רגולציה , וכל השאר , פטפוטי ביצים או הסתברות עד כה .

    לגבי טכנולוגיה , הבאתי רחפנים , אבל , כמובן שיש הרבה פיתוחים לא צבאיים , אזרחיים למעשה , שאין להם קשר לתעשיות בטחוניות , אין צורך להינעל על המחשה אחת בסך הכל , אלא להבין את עיקרון החדשנות בניהול . אבל , אפילו כך :

    צריך לזכור , שיזמות פרטית , יש לה הרבה יותר סיכוי להיות חדשנית , זה מוכח עד כה ( מבחינה בוא נגיד סטטיסטית ) . אלא , שזוהי הבעיה :

    אין סיבה שגם חברה ממשלתית לא תהא כזו !! הכל נעוץ בתרבות ניהול , מוטיבציה , בקרה , פיקוח , אכיפה וכדומה …

    זה לא התאגיד , זה המנהלים !! זה ההינדוס מלמעלה !!

    בכך טוכולסקי, הובהר הדבר , ומוצה הדבר , הרבה מעבר לנדרש אפילו ….

    תודה

  11. ק. טוכולסקי :

    ממש לא
    חברה ממשלתית לא מחפשת למקסם ררווח בכל מחיר.
    חברה ממשלתית מחויבת גם לדברים נוספים כמו איכות סביבה וזכויות עובדים ובאופן כללי טובת הכלל ולא רק טובת בעלי המניות.
    אין שום סיבה להפריט דברים רק בשבביל להוסיף רווח לגורם פרטי.
    יזמות פרטית בבקשה, לקבל בזול חברות ממשלתיות זאת לא יזמות.

  12. פוקסי :

    טוכולסקי ,

    כבר הסברתי בפוסט אחר אמנם , אבל :

    חברה ממשלתית לא מחפשת למקסם רווח בכל מחיר , אבל ,גם לא חברה פרטית , ואם , היא לא מבינה זאת ( החברה הפרטית ) המדינה כופה זאת עליה , ומחייבת אותה לכך . וכך :

    עסק פרטי של תחבורה ציבורית , לא יכול כדרך משל , לאסוף נוסעים רק בקווים רווחיים וצפופים ורוויים ,אלא :

    חייב גם לאסוף נוסעים מפינות נידחות , המדינה כופה זאת על תאגיד פרטי . כך גם כדרך משל , מניעת הטרדה מינית אפילו , מעביד מחוייב , על ידי המדינה , על ידי תקנות וחוקים מסויימים , להבהיר המחוייבות לכך לעובדים ולפעול בענין ( סעיף 7 לחוק למניעת הטרדה מינית , תשנ"ח 1998 ) .

    היעילות , היא צורך וחובה מוחלטת , אבל , שורת הרווח , תמיד מוגבלת ,על ידי צרכים ציבוריים וחברתיים . כך זה בפרטי , כך זה בממשלתי , כך או כך !! וגם הבאתי בזמנו , דוגמאות מדיני ההגבלים העסקיים .

    לכן , הינדוס מלמעלה , ממילא קיים , ממילא חייב להיות קיים , ומוטב שיהא הרבה יותר יעיל ומכוונן .

    וזוהי הבעיה העקרונית , לא אם חברה היא ממשלתית או פרטית . ותקרא למשל את הלינק לקרנות הריבוניות לעי"ל , ותגלה שישנן קרנות ריבוניות ( הנורבגית למשל ) שאשכרה , משקיעות במניות ריסקיות בעולם , או בכלל בעולם , או בכלל על פי מדיניות עסקית משל היו פרטיים לגמרי .

    זה המודל שיש לשאוף אליו !!

    ואל תכתוב לי בעלמא : ממש לא !! אתה לא מבין בדבר , לא מביא המחשות , לא מביא דוגמאות , לא מוכיח בעליל דברים ( כך תדיר בפוסטים ובתגובות שלך ) אלא סתם סברות כרס מצויות ( במקרה הטוב ) . אז אני מסביר וממחיש לך פעם פעמיים , וחסל !!

    תודה

  13. פוקסי :

    טוכולסקי , רק המחשה זניחה ביותר, תאמין לי , לא נישאר צעירים , אבל בכל זאת , הנה , מתוך " חוק החברות הממשלתיות , תשנ"ה 1975 , מצטט את סעיף 4 , הנה :

    4.(א)חברה ממשלתית תפעל לפי השיקולים העסקיים שעל פיהם נוהגת לפעול חברה לא-ממשלתית, זולת אם קבעה לה הממשלה, באישור הועדה, שיקולי פעולה אחרים; הוראה זו לא תחול על חברה ממשלתית שמסמכי היסוד שלה אוסרים חלוקת רווחים.

    עיניך הרואות , הכלל הוא פעולה על פי שיקולים עסקיים , והחריג לכלל הינו מדיניות חברתית ציבורית מסויימת ודווקנית . וכך אגב גם חברה פרטית , אלא , שעל חברה פרטית , זה נכפה באלפי דרכים שונות ומשונות , אז זהו המצב מיסודו , כך או כך .

    תודה

  14. משתמש אנונימי (לא מזוהה) :

    מיתוס החדשנות: מי באמת אחראי להמצאות הגדולות? יש רק בעיה אחת עם התזה על אבירי השוק הפרטי - זה פשוט לא נכון

    http://www.themarker.com/wallstreet/moneytime/1.2095364

  15. ק. טוכולסקי :

    פוקסי, לא צריך להמשיך לתקן שיטה שלא עובדת. צריך שהמדינה תמשיך לפתח בעצמה לפי רצון תשוביה ולשירותם. לא חייבים בכוח להכניס למשוואה גורם שרוצה למכסם רווח כי שום תיקון לא יתקן את זה.

  16. פוקסי :

    טוכולסקי ,

    אני מסביר לך שוב :

    חברה ממשלתית , מחוייבת בעיקרון כמו חברה פרטית ( לכאורה פרטית ) לשיקולים עסקיים . שני סוגי התאגידים , מחוייבים לאינטרסים ציבוריים , כך או כך , והמדינה כופה זאת , צריכה לכפות זאת , וחייבת לכפות זאת עליהם , פרטי וציבורי ממשלתי כאחד .

    אלא מאיי :

    חברות פרטיות , נמצאות בתחרות קשה ואכזרית לרוב . השוק רווי , ויש מלחמה על כל לקוח , כל פלח בשוק . הואיל וכך :

    חברות פרטיות , מסערות מוחות , לחדשנות , ליצירתיות , על מנת להכות המתחרים , הכל במלחמה על כיסו של הלקוח . עצם התחרות , היצירתיות , המחקר , הפיתוח , הינם לתועלת הציבור , אין להכחיש בדבר !!

    ואילו , חברות ממשלתיות , גם מחוייבות כאמור לתכליות עסקיות ( ככלל ) אלא מאיי :

    לרוב , זה לא בסביבה של תחרות קשה ( דואר , חב' החשמל וכו…. ) . ולכן , יש להן פחות תמריצים לחדשנות מכללא . אבל , זה לא אומר כמובן , שכך זה צריך להיות .

    אז שוב , הכל תלוי בפיקוח , באכיפה , בהכוונה , ובהנדסה מלמעלה . גם הפרטות יכולות להצליח , ומאוד, אם :

    תהא הנדסה והכוונה ופיקוח נכונים , הנדסה , שלוקחת בחשבון , גם את שורת הרווח ליזמים , וגם אינטרסים ציבוריים ללא משוא פנים .

    תודה

  17. פוקסי :

    לכל המעונין , אפרופו הקרן הנורבגית המוזכרת ( ריבונית ) .כתבה חמה באקונומיסט עליהם ( מי שלא מבין משהו , מוזמן לשאול ) . ראו מודל מדהים , מעל 800 מיליארד דולר שווי , שילוב של השקעות ריסקיות , עם ערכים ואינטרסים ציבוריים , חברתיים , וגלובליים , מאוד מומלץ :

    http://www.economist.com/node/21707435/print

    תודה

  18. פוקסי :

    רק המחשה טריה , כיצד אפשר לנהל חברות ממשלתיות , אפילו דואר , ולהיות יצירתי גם .
    הנה , הדואר בצרפת , ממש כפי שאילתרתי בתגובתי לעי"ל , מתחיל עם פיילוט , של העברת דואר , עם רחפנים ממש :
    http://www.recode.net/2016/12/19/14009398/france-mail-drones-delivery-dpdgroup-postal-service
    מי שלא מבין משהו , יכול לשאול ….
    תודה
    .
    ועוד לינק אלטרנטיבי :
    http://www.businessinsider.com/france-will-soon-deliver-mail-via-drone-2016-12?nr_email_referer=1&utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_content=TechSelect&pt=385758&ct=Sailthru_BI_Newsletters&mt=8&utm_campaign=BI%20Tech%20%28Wednesday%20Friday%29%202016-12-21&utm_term=Tech%20Select%20-%20Engaged%2C%20Active%2C%20Passive%2C%20Disengaged

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.