מירי רגב, מינויים פוליטיים והפערים בהשכלה

מדיניות אמתית לצמצום פערים לא תתקיים כל עוד בישראל קיים שלטון ימין

מאת ק. טוכולסקי

לפני עשרה ימים התפרסמה כתבה של אור קשתי ב"הארץ" על הפערים בהשכלה הגבוהה. מסתבר שהפערים בישראל מצטמצמים לאט או שאינם מצטמצמים כלל. הדיון אחרי הכתבה היה ער, מזרחים מקצועיים התנפחו כרגיל וליהגו את להגם, עיתונאים רציניים חקרו בנושא ודיון התקיים גם בבתי הקפה של הפוסט מודרניסטים וגם במרחב האקדמאי. רק דבר אחד שכחו כולם להגיד. שמה לעשות ומאז שתנועת העבודה לא בשלטון אין פה בכלל מדיניות צמצום פערים ומה שצריך להתפלא עליו הוא איך בכל זאת, יש צמצום מסוים. חברות וחברים, הפיל הלבן בחדר הוא שלטון הליכוד וחוסר היכולת של התקשורת והאקדמיה להצביע על כך שתחת שלטון הליכוד ושותפיו חובשי הכיפות הסרוגות או השחורות, הלאומנים יותר או פחות, לא הולכים להצטמצם פה הפערים. לא בנגישות להשכלה הגבוהה ולא בנגישות לגני ילדים. שלטון הימין הנאו ליברלי (ולצורך זה גם מפלגות כמו העבודה מאז ברק ועד היום) לא נמצא כאן כדי לצמצם פערים. הוא נמצא כאן כדי להפחית מיסוי על ההון, כדי לשדוד את משאבי הטבע, כדי לזרות על הדרך שנאה ניכור ופילוג. מי שחושב שאנשים כמו ביבי נתניהו, אריה מכלוף דרעי או מירי סיבוני רגב הולכים לצמצם פה פערים מעמדיים או אחרים, אמתיים או מדומיינים, חי על הירח. בעתיד הפערים בהשכלה הגבוה יצטמצמו בעיקר תודות לירידה בנגישות והיכולת של מי שיכלו להרשות לעצמם השכלה גבוהה בעבר ובאמצעות הפחתת הדרישות ופתיחת עוד ועוד תכניות שמקנות תואר חסר משמעות ונועדו לכך שגם תואר לא יציל מעוני. אתם רוצים צמצום פערים? אתם רוצים השכלה גבוהה אמתית ונגישה? אתם רוצים מדינת רווחה, תפסיקו להתעלם מחד"ש ממרצ מחברי כנסת כמו יוסי יונה וסתיו שפיר בעבודה, תפסיקו לחזור על סיסמאות מדיניות הניכור העדתי שהליכוד השתיל בהצלחה רבה, תתפקדו תפעלו ותצביעו במפלגות השמאל. אעידה תומא, אילן גלאון יוסי יונה וסתיו שפיר מחכות ומחכים לכם.

בשבוע שעבר געשה הארץ בעקבות פרסום תחקיר ערוץ עשר על מירי רגב, התפרסמו שיחות פרטיות מלאות קללות ותכניות למינויים פוליטיים. חברות וחברים, זה חשוב לחשוף מי היא מירי רגב, זה חשוב לחשוף שמאחורי ה"עממיות" והצעקות מסתתרת אשת עסקים מוכשרת ששייכת למיטב בעלי ההון והתאגידים בארץ ומקדמת את האינטרסים שלהם. אבל חשוב גם לזכור מהו שלטון. חשוב מאוד ששלטון נבחר יוכל לקדם את מדיניותו ולמנות את אנשיו. גם אנחנו השמאל אם נעלה לשלטון צריכים לעשות כך. מה שחשוב זה הכישורים. השיטה המטומטמת והלא יעילה של מכרזים מבזה את כולנו כי היא מאפשרת באמצעות תפירות למנות אנשים לא כשירים באמצעות קומבינות. אין שום הגיון באיסור על מינויים פוליטיים. ממשלות ימין צריכות למנות אנשי ימין וממשלות שמאל אנשי שמאל. רק שהם צריכים להיות בעלי כישורים, השכלה, ניסיון מתאימים. לא רק מקורבים של מירי רגב. אז כן חשוב לחשוף את מירי רגב, את מה שהיא עושה ואיך היא עושה זאת. אבל צריך לזכור שאחרי שנעלה לשלטון, צריך לבטל את חובת המכרזים ולהחליפה בפיקוח מקצועי באמצעות הנציבות על הדרישות המקצועיות מבעלי תפקידים. זהות פוליטית לא צריכה להיות מחסום בפני עבודה בשירות הציבורי. אם בגרמניה כל פקיד ברשות ממשלתית/משרד ממשלתי/עירייה, יכול להיות מינוי פוליטי אז גם בישראל. רק צריך שהוא יהיה מתאים לתפקיד מבחינת כישוריו.

את השלטון צריך להחליף, ואת עושי דברו, את עדת החנפים העלובה של משרתי הון ומאכערים שסביב ביבי מירי רגב אריה מכלוף דרעי ושאר משרתי ההון ומשמרי הפערים של השלטון הנוכחי. הדיון צריך לרדת לרמת הפרקטיקה. מה שמירי רגב אמרה זה מה שהיא ומי שהיא, זה לא ישתנה. מה שאפשר לשנות זה את מקומה מהממשלה לכנסת ומשם הביתה. מה שביבי רוצה מקדם ועושה לא ישתנה, מה שאפשר לעשות זה את היותו ראש ממשלה להיותו אזרח פרטי ואולי אף נאשם בעבירות שחיתות שלטונית חמורות. גם מכלוף דרעי לא ישתנה, מה שנשאר לעשות זה לשלוח אותו הביתה. כשהשלטון יהיה בידי מנהיגים כמו עמיר פרץ ו/או שלי יחימוביץ בשותפות עם אנשים כמו איימן עודה ואילן גלאון, מיכל רוזין ודב חנין, יוסי יונה ותומא סולימאן, אז דברים פה ישתנו. אז הפערים פה יצטמצמו וייעלמו, אז המדינה תתחיל לעבוד בשבילנו ולא בשביל קומץ בעלי הון ותאגידים מקומיים וזרים. על זה צריך לדבר ואת זה צריך להפנים.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

2 Responses to “מירי רגב, מינויים פוליטיים והפערים בהשכלה”

  1. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    נכון טוכולסקי,אבל לא לשכוח מה משמעות שלטון הימין.

    שלטון הימין משמעותו העסקונה הפוליטית של גזלני ההפרטה ומהרסי מדינת הרווחה מהליכוד והמערך גם יחד.

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אתה מסכן, אף אחד לא שם עליך. וטוב שכך.

Leave a Reply