בית-הדין לעבודה פסק: החוק הישראלי לא חל על פלסטינים בניצני שלום
בית הדין הארצי לעבודה: החוק הישראלי לא חל על עובדים פלסטינים בניצני שלום. ארגון העובדים מען: ההחלטה משאירה את העובדים בכאוס משפטי
מען: "ניצני שלום" תחת חוקי העבודה הישראלים לא הירדנים
ביום ג' 14 ביולי יערערו עובדים פלסטינים על החלטת בית הדין לעבודה להחיל את החוק הירדני המנצל על עבודתם באזור התעשייה ניצני שלום. לוחמים לשלום וארגון העובדים מען יקימו משמרת מחאה בדרישה לשים קץ לניצול המחפיר של עובדים פלסטינים בעילה של החלת החוק הירדני, בניגוד לפסיקה התקדימית של בג"צ
ההחלטה קובעת כי "לא ניתן לראות במפעל המשיבה הממוקם באזור התעשיה ניצני שלום, מעבר לתחום הקו הירוק, בגדר מובלעת ישראלית… תכלית הקמת המפעל באותו אזור הינה קודם כל שיתוף פעולה כלכלי בין ישראלים ופלשתינאים והעסקת פלשתינאים. אין מדובר במובלעת ישראלית הפועלת בתחום ישוב ישראלי, שבעניינה יכול שיקבע כי חל עליה הדין הישראלי".
עוד קבעה ההחלטה כי "מתוך 100 עובדים במפעל הועסקו בו 3 ישראלים בלבד… בתפקידים שונים מתפקידי המערערים… כך שאין מדובר באפליה בין שווים באותו מפעל בשטחים." ההחלטה מציינת כי העובדים זכאים לשכר עבודה שלא יפחת משכר מינימום מכוח תיקון של צו האלוף משנת 2008, ומשאירה על כנה את החיוב של המערערים על הוצאות בסך 20,000 שקל.
אסף אדיב, מנכ"ל מען אמר בתגובה: "ההחלטה משאירה את העובדים הפלסטינים באזור התעשיה ניצני שלום בלימבו משפטי. בתי הדין לעבודה בישראל אינם נותנים להם כל סיוע, מבלי שקיימים בתי דין שיפסקו לפי החוק הירדני. יתר על כן, אפילו לפי המשפט הירדני מגיעים לעובדים פיצויי פיטורין וזכויות אחרות שהעובדים שפוטרו לא זכו להנות מהם, הם לא קבלו שכר מינימום, ואף חויבו בהוצאות המשפט, בעוד שהמעביד לא נקנס על פיטורים בריוניים ושרירותיים.
"יש הבדל בין שיתוף פעולה בין ישראלים לפלסטינאים שמטרתו להעסיק פלסטינים, לבין העסקה הוגנת של אותם עובדים. ההחלטה מפקירה את העובדים לניצול ונותנת לגיטימציה לכאוס ביחסי העבודה השוררים באזור", אמר אדיב.
נערך על ידי דליהתגיות: אפליה, ארגון עובדים מען, בית הדין הארצי לעבודה, עובדים פלסטינים, תנאי העסקה
21 ביולי, 2015 בשעה 12:37
על פניו נראה כי מדובר פה בעיוות דין. נגרם עוול לעובדים קשי יום. בית המשפט לא נראה פה בשיא תפארתו. זה לא מונע מחוגים מסוימים ללחוץ לשינויים בבית המשפט.
21 ביולי, 2015 בשעה 13:45
מי שהגיש את העתירה כדאי שיפשפש בין ניירותיו.
אסף אדיב רוצה לספח את הגדה לישראל?
התביעה היתה צריכה להתבסס על הטיעונים המצוטטים מתגובת אדיב:
"אפילו לפי המשפט הירדני מגיעים לעובדים פיצויי פיטורין וזכויות אחרות שהעובדים שפוטרו לא זכו להנות מהם, הם לא קבלו שכר מינימום, ואף חויבו בהוצאות המשפט, בעוד שהמעביד לא נקנס על פיטורים בריוניים ושרירותיים".
21 ביולי, 2015 בשעה 15:05
האם יש קשר בין מידע זה לבין פסק הדין של בית הדין לעבודה?
בלחץ חקלאים בבקעה: בנט נסוג מהחלת דיני העבודה בשטחים
הבית היהודי קידמה את היוזמה בכנסת הקודמת. עתה היא נגנזה, לאחר שחקלאים הבהירו לשר בנט כי העלויות הנוספות הכרוכות בהעסקת פלסטינים יפגעו בהם קשות
http://www.haaretz.co.il/news/politi/.premium-1.2688436