ועדת העבודה, הרווחה והבריאות תסיים חקיקת חוק "לבנת פורן"
חוק לבנת פורן שהגיעה לשלבי חקיקה סופיים בכנסת הקודמת, לא נחקק בשל הוראת אביגדור ליברמן לחברי מפלגתו להתנגד לחוק. ועדת העבודה, הרווחה והבריאות דנה שוב בהצעת החוק, החילה עליו דין רציפות ותכין אותו לקריאה שניה ושלישית
הון שלטון משה ליאון – על קבורת חוק "לבנת פורן"
הצעת החוק להגבלת תשלום בעד טיפול בתביעה לחברות למיצוי זכויות כמו זו של לבנת פורן, שיזם ח"כ מיקי רוזנטל, נדחתה בוועדת הכנסת, למרות שזכתה לתמיכה חוצה מפלגות. לחץ של לוביסטים ובעלי עניין השפיע על סיעת "ישראל ביתנו" ויו"ר הסיעה ליברמן הורה לדחות את ההצעה בהשפעת מקורבו משה ליאון מאת: בן וינברג
יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), הדגיש במהלך הדיון: " אנחנו כאן כדי לשרת את המבוטח. אין לנו כל כוונה לפגוע במי שמייצג אותו או עובד עבורו, אבל מטרתנו היא להשאיר את אותו פונה עם כמה שיותר משאבים בידיו. אם הנזקק פונה לעזרתו של צד שלישי, הרי שהמערכת נכשלה במשימתה. קצב הביצוע של המוסד לביטוח הלאומי בהקמת מוסדות "יד מכוונת" לאזרח הוא איטי מדי. עד כה הוקם רק מרכז אחד כזה, ובמשך השנתיים שעברו מאז, הוקמו במקביל כמה וכמה חברות לתיווך בתביעה מול המוסד לביטוח לאומי. אל תשכחו מי הוא זה שממתין וסובל כל הזמן הזה: האזרח החלש".
ח"כ רוזנטל: "בענף הזה מתגלגלים מאות מילונים של שקלים ויש הרבה מאוד אינטרסנטים. עם זאת, הצעת החוק מסתמכת על חוות דעת של רואה חשבון אובייקטיבי אשר נשכר על ידי מחלקת המידע של הכנסת". ח"כ גילאון: "זה חוק להסדר של המאכערים. במדינה מתוקנת לא צריכים להיות מאכערים. זהו תפקידו של הגוף המבטח, לרדוף אחרי האזרח לצורך מימוש זכויותיו. אלמלא תרגילים מסריחים שנעשו כאן, לא הייתה שום סיבה לעכב את הצעת החוק עד עכשיו".
נציג משרד המשפטים, עו"ד שי סומך: "הממשלה סבורה שצריך להיות דין מקל בהצעת החוק כלפי עורכי הדין לעומת החברות, כתוצאה מהתחרות העזה בשוק וריבוי אנשי המקצוע". ראש לשכת עורכי הדין, אפי נווה : "החוק צודק, אך חשוב להקפיד שלא לשפוך את התינוק עם המים; זה צודק להגביל חברות שממלאות טפסים, אבל עורכי הדין הם אלה שמופיעים בוועדות הרפואיות ומייצגים את הנכה". סמנכ"ל עמותת ידיד, רן מלמד: "שכרי הטרחה המוגזמים שלוקחות החברות, כמו גם עורכי הדין, צריך לרדת בצורה משמעותית לכולם, ללא החרגה של עורכי הדין".
בעליה של חברת "זכותי", יניב גוזלן: "מאז שנכנסנו לשוק הגדלנו את היקף הקצבאות הניתנות לאזרח בכמיליארד שקלים. מי שפונה דרכנו לביטוח הלאומי מצליח בכ-70% מהמקרים, לעומת 25% מהפונים לבדם. אנחנו נותנים 20 חודשי עבודה, ולפי הצעת החוק ייקח לנו עוד 20 חודשים לקבל הכסף; אם כך חלק מהחברות ייסגרו, אלא אם נעבור לבעלות הבנקים". מנכ"ל המרכז למימוש זכויות רפואיות, לבנת פורן:"אני רוצה לשאול את חברי הכנסת: ומה אם אתם טועים, והחברות באמת ייסגרו ובאמת לא נוכל לתת סיוע לאזרחים?". ח"כ גילאון בתגובה: "המדינה קמה עוד לפני החברות הרפואיות".
רקע: במהלך הדיונים בהצעת החוק בכנסת הקודמת, קבעה הוועדה כי דמי פתיחת תיק יעמדו על 1,500 שקלים. בנוסף, בתביעה לקצבה שסכומה נמוך מ-1,200 שקלים בחודש, יוגבל שכר הטרחה של החברות ל-13% מהקצבה שיקבל הלקוח וגבייתו לא תוכל להימשך מעבר ל-60 חודשים. בתביעות גדולות יותר, יוגבל שכר הטרחה של החברות ל-10.75% ול-60 חודשים. עורכי דין יהיו רשאים לגבות עד 15% מתביעות לקצבה של פחות מ-1,200 שקלים בחודש אשר כרוכות ייצוג בוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי. עבור תביעות גדולות יותר יוכלו לדרוש עד 13%, בייצוג בבית דין 23%, ועבור ייצוג בבית דין לתביעות קטנות 24%. עבור מענקים המתקבלים רטרואקטיבית יגבו 35% מהסכום החד פעמי, ועוד 25% על קצבאות שיתקבלו לאחר מכן. במקרים בהם נפטר הזכאי תופסק הגבייה, אלא אם מדובר בנפגע תאונת עבודה שבן או בת הזוג זכאים לחלק מקצבתו.
– כעת תשוב הוועדה לדון בהצעת החוק, לקראת הכנתה לאישור הסופי של מליאת הכנסת (בקריאה שנייה ושלישית).
תגיות: הצעת חוק להגבלת תשלום בעד טיפול בתביעה, ועדת העבודה והרווחה, ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, חוק לבנת פורן
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
30 ביוני, 2015 בשעה 9:07
סוף סוף עושים להם סוף
זה הזמן להגיד די לעושק של חברות למימוש זכויות, לא הגיוני שהאזרח הפשוט יצטרך לשלם אלפי שקלים ובסוף כמעט ולא לקבל מה שמגיע לו כי הכל הולך ישירות לכיסן של אותן החברות.
מזל שיש היום עוד חברות כמו המרכז הארצי לחוות דעת רפואיות שלא מתחלקות בדמי הזכייה