מדברים גזענות בנֶגֶב-נַגַבּ

דו״ח חדש לרגל היום הבינלאומי לביעור האפליה הגזעית חושף 16 פורטרטים ועדויות על גזענות בנגב

לרגל היום הבינלאומי לביעור האפליה הגזעית, שחל ב-21 במרץ, פירסם פורום דו-קיום בנגב דו”ח מצולם הכולל דיוקנאות ועדויות בשיתוף עם הצלם מיקי קרצמן. הדו״ח מציג דיוקנאות של 16 אנשים מן הקהילה הבדואית בנגב, שבחרו להשתתף בפרויקט על מנת לחשוף את הפגיעה היומיומית בזכויותיהם על ידי רשויות השלטון.

לצד הדיוקנאות מוצגות עדויות של המצולמים המתארות תחומים שונים בהם נפגעים חברי הקהילה מן המדיניות שמנהיגות הממשלה והרשויות – בגישה לחינוך, למים ולחשמל, הריסות בתים, הרס יבולים וחריש שדות, ותכנון ופיתוח מפלים. אמנם מדובר בעדויות אישיות, אך הן מציגות בעיות וקשיים עימם מתמודדת הקהילה הבדואית כולה.

אמנת האו״ם לביעור כל צורות האפליה הגזעית אושררה על ידי מדינת ישראל כבר בשנת 1979, אך כאמור חושף הדו”ח כי במקום לפעול למיגורה של האפליה הגזעית, רשויות המדינה השונות הן אלה שמקיימות אפליה מסוג זה נגד הקהילה הבדואית בנגב.

מוזמנים לקרוא את הדו״ח ואת עדויותיהם השונות של תושבות ותושבי הנגב, אזרחי המדינה, המתארים את התעמרותן של הרשויות בהם על בסיס יומיומי. המשתתפים בדו”ח – ח’אלד אל-ג’עאר, אביו של סאמי אל-ג’עאר שנהרג מירי שוטרים בעיר רהט, עו”ד ראויה אבורביעה שעתרה לבג”ץ נגד התוכנית להקמת יישובים חדשים בנגב, עלי זאנון, גמלאי צה״ל ששדותיו נחרשו על ידי המדינה ועוד רבות ורבים אחרים, מתארים סיפורים אישיים שחושפים הפרת זכויות מתמשכת על ידי מדינת ישראל.

הקהילה הבדואית בנגב מתמודדת עם קשיים אלה על בסיס יומיומי.  

 

למעבר לדו״ח המלא לחצו כאן

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

Leave a Reply