שוברים לאולפנים – מחטף הפרטה עוקף כנסת
הממשלה החליטה כי עולים חדשים יקבלו שובר (ואוצ'ר) שיאפשר להם ללמוד עברית באולפנים פרטיים, בנוסף או במקום האולפנים לעברית של משרד החינוך. ההחלטה עלולה להיות צעד ראשון בדרך ל"ייבוש" האולפנים הקיימים, ועלולה גם לפגוע בעולים בשל אי-התאמה של הלימוד באולפנים הפרטיים לצורכיהם
מאת: דליה בלומנפלד
ממשלת ישראל החליטה לנפק לעולים החדשים שוברים ללימודי עברית במסגרות פרטיות. ההחלטה מנוסחת בהודעת הממשלה מתאריך 15 בפברואר 2015, והיא התקבלה בעקבות קריאתו של ראש-הממשלה נתניהו ליהודים לעלות לישראל לאחר פיגועי הטרור בצרפת והמלחמה באוקראינה. ההחלטה התקבלה כחודש לפני הבחירות הכלליות במצב בו הכנסת אינה פועלת ובמשרד החינוך אין שר.
בהחלטת הממשלה שפורסמה מופיע פירוט התכנית המיוחדת לעידוד העלייה וקליטה מיטבית של עולים מצרפת, מבלגיה, מאוקראינה. חלק ממנה הוקדש ללימודי העברית. בתכנית נאמר "שבנוסף על אולפני העברית הפועלים כיום, במסגרת המוסדרת על ידי משרד החינוך, יוצעו לעולים מצרפת, מבלגיה ומאוקראינה, הזקוקים לכך, באמצעות משרד העלייה והקליטה, שוברי השתתפות בעלות לימודים במסגרות פרטיות של השפה העברית; זאת, למי שסיים אולפן או במקום אולפן, כפי שייקבע במסגרת התוכנית."( נושא: תהליכי קליטה, סעיף ו')
התכנית מעבה כביכול את האולפנים הקיימים במסגרות הוראה נוספות, אך למעשה עלולה ל"ייבש" אותם ולגרום להיעלמותם. כיום ידוע על קיומם של אולפנים שמפעיל משרד החינוך במסגרת האגף לחינוך מבוגרים ועל אולפנים של הרשויות המקומיות. מורי אולפנים שנשאלו על אולפנים פרטיים דיווחו כי לא ידוע להם על קיומם של אולפנים פרטיים או על מסגרות פרטיות מומחיות להוראת השפה העברית.
במצב היום, עולים חדשים הלומדים עברית פונים ללמוד באולפנים של משרד החינוך או של רשויות מקומיות. המדינה היא המממנת את שכר הלימוד. המורים המלמדים באולפני משרד החינוך והרשויות המקומיות הם מורים מקצועיים עם תעודות, שהתמחו בהוראת שפה לעולים חדשים. משרד החינוך מפקח פדגוגית על תוכניות הלימוד, והאולפנים נחשבים הצלחה בקנה מידה עולמי.
באופן עקיף, מה שמשתמע מההחלטה להשתמש בשיטת השוברים, הוא שהמדינה תפסיק להעדיף את האולפנים הממלכתיים של המדינה ושל הרשויות המקומיות המומחים בהקניית השפה לעולים חדשים, והיא תבזר את הוראת השפה העברית למסגרות קיימות כמו בתי-ספר לשפות, מכינות קדם-אקדמיות, אולפנים פרטיים. אלא שגופים פרטיים יקימו אולפנים רק אם יראו לנגד עיניהם את שורת הרווח הכספי ולא את איכות ההוראה הפדגוגית לעולים החדשים. באמצעות השוברים המדינה תוכל גם להתיר לגופים עסקיים, המספקים שיעורים פרטיים, ללמד עברית באמצעות השוברים (כמו "אול טיצ'רס" למשל) בשעות הפנאי של העולים.
מן הראוי לציין כי כל המסגרות הללו לא יספקו מענה מתאים לעולים חדשים. בית-ספר לשפות, כמו "ברליץ", למשל, יודע להקנות שפה זרה. אך עברית במקרה של עולים חדשים לא תהיה שפה זרה. הלימוד לא יהיה מותאם לצרכיו של העולה החדש. מכינה קדם-אקדמית יודעת להקנות את דקדוק השפה העברית לישראלים שכבר יודעים את השפה, וגם הוראה זו אינה מתאימה לעולים חדשים. מורה פרטי לא יוכל להקנות את כל המרכיבים הנדרשים לעולה חדש להיקלט בארץ: שפה, תרבות, מנהגים ועוד. רק האולפנים הקיימים היום הם אלה המומחים בהקניית השפה לעולים חדשים, ובהכנתם לקליטה מיטבית בישראל, כולל הכרת התרבות והמנטאליות הישראלית.
ביזור הוראת העברית למסגרות הללו לא יאפשר פיקוח על איכות ההוראה ויעילותה לגבי העולים החדשים. משרד החינוך יצא מהתמונה לגמרי גם בהכנת תוכניות לימוד וגם בפיקוח על איכות ההוראה. החלטת הממשלה, מתקצבת את לימודי העברית, אך לא יהיה פיקוח שיבטיח שימוש יעיל בתקציב. משרד הקליטה יחלק שוברים. עולה חדש יקבל שובר שכר-לימוד. הוא יהיה חופשי לבחור לעצמו את האולפן במצב בו אין לו מידע על אולפנים, והוא ייאלץ להיעזר בייעוץ שלעתים עלול להיות אינטרסנטי ולא ישרת את צרכי העולה החדש.
ח"כ זהבה גלאון (מרצ) שלחה ב-9 במרץ מכתב לראש הממשלה ולשרת הקליטה סופה לנדוור המבקש לעצור את הפרטת האולפנים באמצעות חלוקת שוברים כחודש לפני הבחירות וכאשר אין פיקוח פרלמנטארי על ההחלטה.
גד דיעי, מ”מ מזכ"ל הסתדרות המורים ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות שלח לכנסת ולמשרד החינוך מכתב ב-10 במרץ בו הוא מביע ביקורת על כי החלטת הממשלה אושרה בלי לשמוע את הצדדים הנוגעים בדבר: לא משרד החינוך, לא נציגות מורי האולפנים. לדבריו, הפניית עולים למסגרות פרטיות היא פגיעה בערך ובנכס לאומי ראשון במעלה. הוא ביקש להקפיא את ההחלטה ולקיים דיון עם הנוגעים בדבר.
ח"כ מיכל בירן (העבודה) שלחה מכתב ליועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין ב-11 במרץ בו היא מלינה בפניו כי החלטת הממשלה התקבלה ללא נוכחות הנוגעים בדבר (שר חינוך שאין ונציגות ארגוני מורים) ומטרתה לקדם מוסדות פרטיים באמצעות תקציב מדינה. מטרה זו תמוהה ומקוממת. במקום להפריט את לימודי העברית, אפשר היה להעביר את התקציב שהוקצה לכך לפיתוח האולפנים הקיימים.
ח"כ בירן מציינת גם כי אמנם נקבע תקציב, אך לא נקבעו קריטריונים להעברתם, תופעה חמורה לכשעצמה. ח"כ בירן מבקשת מהיועץ המשפטי לממשלה למנוע מחטף זה של שימוש בכספי ציבור והעברתם לגורמים פרטיים בהיעדר שר ובהיעדר קריטריונים.
תקציב ללימודי העברית הוקצע. במצב הנוכחי הוא יחולק ללא תכנית מפורטת שתבטיח את איכות השירות שיינתן תמורתו. התקציב יחולק ללא קריטריונים לגופים פרטיים באמצעות שוברים בלי יכולת לפקח באמת על איכות לימודי העברית. כמו כן, קיימת סכנה שהוא ייעלם בדרך למען צרכים אחרים, כפי שכבר קרה במפלגת "ישראל ביתנו".
יש מקום לדון בהחלטת הממשלה בהשתתפות כל הגורמים הנוגעים בדבר: משרד החינוך, ארגוני המורים ונציגיהם, והמורים עצמם. יש מקום להתוות תכנית מפורטת יותר שתשמר את מפעל האולפנים הייחודי בעולם, במקום לייבש את האולפנים ולגרום להיעלמותם. הרי העלייה לא נפסקת, וצורך באולפנים קיים. יש מקום להשתמש בתקציב שהוקצע ללימודי העברית לא עבור שוברים, אלא עבור פיתוח האולפנים והכנתם לקראת העלייה מהמדינות השונות. זאת במקום לפזר אותו באופן לא יעיל לגופים שאינם מומחים בהוראת העברית.
לימודי עברית איכותיים יבטיחו קליטה מיטבית של העולים. כשלון בהקניית השפה עלול להוביל לירידה מהארץ.
תגיות: אולפנים לעברית, אוקראינה, בלגיה, הפרטה, משרד-החינוך, עולים חדשים, צרפת
קישור קבוע
64 תגובות
Email This Post
28 באפריל, 2015 בשעה 18:58
בושה להפריט אולפנים לעולים ! זה עוד מחטף
מבית היוצר של "ישראל ביתינו".
28 באפריל, 2015 בשעה 19:40
האולפנים אבן יסוד של העליה -הפרטת האולפנים תביא לירידה דרסטית בהקניית השפה לעולים
28 באפריל, 2015 בשעה 19:44
הורסים את המפעל הציוני של האולפנים לעברית ונותנים לאנשים בלי ידע ויכולת ללמד את העולים. הכל בשם ההפרטה.
28 באפריל, 2015 בשעה 19:46
הפרטה
חלק מהעולים יהיה זקוק לכסף. לעצמו הוא יאמר שכרגע הוא צריך את הכסף ועברית הוא ילמד עם הזמן. ואז הוא יעביר את הואצר לאותם גופים פרטיים שיתנו לו את הכסף ןיתכן שלא 100 אחוז מערכו ובא לציון גואל. תחשבו על זה!
28 באפריל, 2015 בשעה 19:48
ההפרטה= בכייה לדורות. החלטה הרת אסון
אין אף גוף,למעט האגף לחינוך מבוגרים,המקצועי, שיוכל לתת מענה לעולים! אל תגזרו קופון על חשבון העולים!!!
28 באפריל, 2015 בשעה 20:02
והיכן הנחלת הלשון??
באולפנים ישנה תוכנית מקצועית ומורחבת של הנחלת הלשון לעולים החדשים. אף בי"ס לשפות לא יוכל להקנות לעולים את מה שהאולפנים, והמורים המנוסים והמקצועיים מקנים להם. זו תהיה בכייה לדורות!
28 באפריל, 2015 בשעה 20:11
אולי נפריט גם את הממשלה .כשם שלא ניתן להפריט ממשלה לא ניתן להפריט את האולפנים ישנם תחומים שלא מפריטים כשם שלא מפריטים צבא והינוך גם את האולפנים לא אם ישנן בעיות צריך לפתור ולא באמצעות הפרטה
28 באפריל, 2015 בשעה 20:12
וכרגיל "ישראל ביתנו" ממשיכים במלוא הכוח להרוס כל חלקה טובה . לאף אחד לא אכפת מהעולים ….מהמורים ומהמפעל הציוני שעומד לרדת לטמיון…
28 באפריל, 2015 בשעה 20:15
האולפן הוא המפגש הראשון של העולים עם הישראלים והתרבות הישראלית, לא הגיוני שהמפגש הזה יהיה עם אנשים שמספקים שירות גרידא ללא תחושת השליחות והמסירות והרגישות שהמורות באולפן מקבלות בהן את פני העולים
28 באפריל, 2015 בשעה 20:22
מטריד מאוד כיצד מתקבלות החלטות חסרות הגיון ובאקט של מחטף פוליטי!
28 באפריל, 2015 בשעה 20:27
הפרטת האולפנים. ראשית כל הכבוד לכותבת המאמר. נעשה מחטף של הפרטת נכס לאומי בין החשובים בקליטת העלייה. הוראת העברית נעשית בצורה מקצועית, טובה, מתקדמת ומתפתחת עם צרכי העולים. מדוע להרוס נכס כזה להפריטו להפכו למשהו רווחי, שיאבד את מטרתו הנעלה ויעסוק ברווח. בבקשה לא לתת לזה לקרות !!!
28 באפריל, 2015 בשעה 20:31
הפרטת הציונות!!
הכתבה מנוסחת בדייקנות! אי אפשר לטעות בכוונת משרד הקליטה לגבי הכוונה להעביר את הוראת העברית לידיים פרטיות שמעוניינות ברווח כלכלי בלבד! כל הכבוד לדליה בלומנפלד שכותבת בבהירות ונראה שהנושא בעוכריה: לא מפריטים ציונות!
28 באפריל, 2015 בשעה 20:32
הפרטה של אולפנים= בכיה לדורות!
מדינה שמכבדת את עצמה אינה מעבירה את לימודי השפה לגופים מסחריים. הכל כסף?! איפה הערכים והאחריות של המדינה לאיכות החברה ולתרבותה?
28 באפריל, 2015 בשעה 20:36
בושה וחרפה
כל הכבוד על הכתבה המעמיקה. זאת בכייה לדורות אם ההפרטה תצא אל הפועל. רק גוף מקצועי מסוגל ללמד את השפה העברית והגוף הוא משרד החינוך , האגף להנחלת הלשון. כל גוף אחר הוא בעל אינטרס כלכלי ואין בו שמץ של ציונות וערכיות.
28 באפריל, 2015 בשעה 20:43
הפרטת האולפנים מוות למפעל הציוני ולשפה העברית עליה נלחמנו שנים מאז קיוצנו
28 באפריל, 2015 בשעה 20:56
זילזול בציבור העולים והמורים
כתבה שמתארת במדויק את המצב העגום! חייבים לתקן את המצב ולא לתת יד לעוול שנוצר פה!
28 באפריל, 2015 בשעה 21:23
את הציונות לא מפריטים!! לא כל שכן את השפה העברית ותרבותה!!!
ישראל ביתנו ממשיכים עם דרכיהם הידועות להשגת כסף מהמדינה ולתת אותו לאנשי שלומם!!!
אחרת איזה עוד סיבה יש להעביר כספי מדינה לידיים פרטיות?
אין שום הצדקה לזה!!
אי אפשר להפריט את לימודי השפה, כמו שאי אפשר להפריט את העלייה עצמה!!
28 באפריל, 2015 בשעה 21:27
איזו מדינה הפכנו להיות אם כל שירות חיוני יופרט??
אין הצדקה להרבה הפרטות, רובן נכשלו
והמדינה והאזרחים נפגעו מכך.
אבל את הציונות ואת העליה כמו גם את השפה העברית שלנו, לא מפריטים!!!
זה כשלון חרוץ של השפיות!!
זה לקדם את האג'נדה של אוייבי ישראל!!
לא מעניינים אותם העולים ולא האזרחים!! רק כסף מעניין אותם!!
אנחנו לא צריכים להסכים לתת לזה יד ולהרוס כל חלקה טובה במדינה הזאת!!
בוז להפרטה!!
28 באפריל, 2015 בשעה 21:31
לא מסכימים לצעד הנפשע הזה!!
האולפנים הוותיקים עושים עבודה נפלאה עוד מלפני קום המדינה!! רוב העולים במשך השנים הרבות למדו עברית ויודעים עברית הודות למורים הנהדרים של משרד החינוך שמלמדים אותם.
משלחות מכל העולם באות לבקר באולפנים שיש להם שם עולמי!!
כל פגיעה בהם זו פגיעה במפעל הציוני היחידי בסוגו בארץ: העליה והנחלת הלשון העברית ומורשתה לעולים החדשים
28 באפריל, 2015 בשעה 21:32
הכתבה ממצה ונכונה!! כל הכבוד לדליה בלומנפלד
כתבה שמתארת בדיוק את המצב העגום שפוליטיקאים חסרי מצפון מובילים אותנו אליו!!
28 באפריל, 2015 בשעה 21:35
תודות לכותבת הכתבה. כל הכבוד.
אף אחד לא יוכל לעשות את עבודת הנחלת הלשון בצורה מקצועית ויעילה כמו מורי האולפנים !!
הפרטת האולפנים היא מחטף שמקורו במניעים פוליטיים וכלכליים. היא תביא לפגיעה בעולים ובמורים, והתוצאה- בכייה לדורות !
28 באפריל, 2015 בשעה 21:38
הפרטת האולפנים לעברית הנו גזר דין מוות למפעל הציוני והנחלת השפה העברית.
אם הדבר ימומש, הדבר יהיה בכי לדורות.
28 באפריל, 2015 בשעה 22:09
עוד הפרטה כואבת בדרך החתחתים של הממשלה
הכיוון כל כך ברור,כל כך שקוף,עד כדי דמעות. מביש מה שהולך לקרות כאן.והכל עבור כסף. האולפנים לעברית של האגף לחינוך מבוגרים הם היהלום שבכתר המפעל הציוני !!! איך מישהו בכלל מעז לחשוב על ייבוש האולפנים ?? הרי ברור שזה מה שעומד לקרות ומהר מאוד.מורי האולפנים הם נכס במדינה בה שכחו מהי עבודה עברית אמיתית !!! אף גוף פרטי,טוב ככל שיהיה,לא יצליח במשימה המקודשת הזו. אנה אנו באים ???
28 באפריל, 2015 בשעה 22:15
הפרטת האולפנים=הפרטת הציונות
כל הכבוד לכותבת!
הנושא חשוב ויש למנוע את ההפרטה לאלתר!
28 באפריל, 2015 בשעה 22:26
כולנו יחד, מורי ומורות האולפנים נגד עוד הפרטה במדינתנו.
אחרישני של הכשרה ומיקצע של מורי האולפנים עכשו רוצים לזרוק את כולם למען "המטרה הקדושה״ – הפרטה!!!
וזו מדינה שדואגת לאזרחיה?
28 באפריל, 2015 בשעה 22:27
כל הכבוד לדליה בלומנפלד שכתבה את הכתבה הזווהאירה את הנושא בדיוק כה רב.. אכן הנושא חשוב ביותר כי הוא רק עוד ניסיון להפריט את כל המדינה שלנו ! מה יהיה על האוויר שאנו נושמים ?
האם גם אותו יפריטו לנו יום אחד ??
האם גם עליו נקבל ואוצ'ר ממשרד הקליטה ??
28 באפריל, 2015 בשעה 22:38
כל הכבוד לכותבת. נראה שהעניין חשוב לה.
דליה יקרה, אולי כדאי לערוך איזה תחקיר קטן מדוע לא נשמע קולו של משרד החינוך?.
היתכן שיש לבכיר או בכירה במשרד איזה עניין לשתף פעולה????
28 באפריל, 2015 בשעה 22:41
Its a Damn!disgrace.all of our basic values and rights are going down the drain
28 באפריל, 2015 בשעה 23:13
אין מתחרים לאולפנים הוותיקים ולמורים המנוסים . אם המטרה היא שהעולים יידעו את השפה למה לשלוח אותם ללמוד במקומות חובבניים???
28 באפריל, 2015 בשעה 23:35
כבר 66 שנים שהאולפנים בפיקוח משרד החינוך מוכיחים את עצמם
ב – 1949 הוקם האולפן הראשון בפיקוח המחלקה להנחלת הלשון במשרד החינוך (לימים – האגף לחינוך מבוגרים), ומאז רכשו עברית באולפנים מיליוני עולים, שנקלטו בארץ בזכות מה שקיבלו באולפנים. מהעולם כולו באו ללמוד איך אנחנו עושים זאת . ולפתע האלפנים לא עונים על צרכי העולים…
'העולים ילמדו בזמנם הפנוי' = העולים לא ילמדו כלל, כי גם היום יש אולפני בוקר ואולפני ערב המיועדים לאנשים עובדים.
כל הוגי ההפרטה היו צריכים להשתתף בשבוע האחרון בטקסי יום השואה ובטקסי יום הזיכרון לחללי צהל באולפנים ולראות את העולים מתרגשים ומנגגבים דמעות. האם גם באולפן הפרטי הם יזכו לחווייה כזאת?
28 באפריל, 2015 בשעה 23:40
משחק מכור
הפרטת האולפנים הינה עוד משחק מכור מבית היוצר של ישראל ביתנו! אין סיבה להפריט מפעל ציוני חשוב וחיוני, אלא אם כן ממתינים כאן גופים מסויימים לכסף! הרצון לבצע את ההפרטה קיים כבר שנים במשרד הקליטה!
מה שלא ברור לי איך מעבירים החלטת ממשלה בזמן ממשלת מעבר וללא שר חינוך העומד בראש המשרד, שבו אנו עובדים.יש פה פשוט התנהלות בלתי תקינה.אותנו המורים הקבועים והמנוסים יזרקו ויעסיקו ללא תנאים מורים בלתי מנוסים.ואיפה משרד הינוך? מדוע המנכלית שותקת??
29 באפריל, 2015 בשעה 1:03
הפרדה לצורך הפרטה - השיטה עובדת.
כל פעם שמפריטים משהו – נזעקים הנוגעים בדבר.
עכשיו זה אולפנים.
קודם ההוראה הביתית לילדים מרותקים.
כשהפריטו את חוזרי ההוראה לא היו כל כך הרבה צעקות געוואלד.
והשורה ארוכה.
כל אחד מנהל את המאבק לבדו. לעיתים קרובות תשמעו על זה רק ב"עבודה שחורה".
לא ראיתי שבבחירות דרש הציבור דין וחשבון מהמפלגות על מדיניות ההפרטה שלהן.
חשבתם שזה רק שיטת הייבוש?
לא – זו גם שיטת ההפרדה.
ושיטת השבירה.
ושיטת ניצול ההזדמנויות.
שנצטט שוב?
בבקשה:
כך מנצלים מיתון שנגרם בעקבות אינתיפאדה:
ב-5.5.2004 , לרגל פרישתו מתפקיד הממונה על התקציבים במשרד האוצר, התראיין אורי יוגב לעיתון הארץ: "הצלחנו לנצל את תקופת המיתון כדי לשנות את כללי המשחק ולקדם את המהפכה הדרמטית מכולן – שבירת העבודה המאורגנת בישראל" (הכוונה היא לתקופת המיתון באינתיפאדה השנייה ולשבירת הוועדים החלשים. הגיבור על החלשים יוגב הוא כיום יושב-ראש החברות הממשלתיות).
התוצאות ידועות מראש.
איפה אתם חיים?
29 באפריל, 2015 בשעה 1:11
וגם את זה הוא אמר בראיון, ב- 2004, האיש שממונה עכשיו על החברות הממשלתיות
"אני חושב שצריך ללכת בצורה מאוד קיצונית על ביטול ההסכמים הקיבוציים של המורים, ומתן גמישות מלאה למנהלי בתי הספר בשכירת מורים וברכישת שירותי הוראה מחברות פרטיות.
פתאום נגלה שאפשר לקנות שירותי חינוך בחוץ בחצי מחיר, וברמה הרבה יותר גבוהה".
איפה היו כולם?
29 באפריל, 2015 בשעה 1:16
ואיפה היו כולם - בעניין הבא?
אחיות בתיה"ס לבית הדין: מנע הפרטת השירות – וואלה! חדשות
15 אפריל 2007 … אחיות בתיה"ס לבית הדין: מנע הפרטת השירות. האחיות מבקשות לאסור על משרד הבריאות להחתים את האחיות על מסמכים לפיהן הן אינן עובדות המשרד. לוגו הארץ …
news.walla.co.il/item/1091910
ynet ועדה קבעה: נכשלה הפרטת אחיות בית הספר – חדשות
26 יולי 2011 … ועדה קבעה: נכשלה הפרטת אחיות בית הספר. הוועדה, שמונתה על ידי משרד הבריאות, כתבה כי הפרטת שירותי הבריאות גרמה … 30% מתלמידי בתיה"ס לא חוסנו.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4100573,00.html
חדשות – בארץ nrg – …"שנת הלימודים תיפתח ללא אחיות בבתי
7 יולי 2013 … "שנת הלימודים תיפתח ללא אחיות בבתי הספר". הסתדרות האחיות תקיים היום כנס חירום בשל צווי פיטורים שקיבלו כ-100 אחיות בתיה"ס העובדות בחברות קבלן.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/487/682.html
ynet לא שמים על בריאות התלמיד: המכרז בוטל – נטלי תמשיך – בריאות
17 ינואר 2012 … בעקבות ההחלטה הודיעה מוריה אשכנזי, יו"ר חטיבת אחיות בריאות הציבור, כי בכוונתן לפתוח … 30% מתלמידי בתיה"ס לא חוסנו …. הפרטה זה מה שטוב לתלמיד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4176706,00.htm.
29 באפריל, 2015 בשעה 7:36
מדינה אוכלת עובדיה
כל הכבוד לדליה בלומנפלד על הכתבה המקיפה שפורשת את התמונה כולה של הנסיון השני בתוך שש שנים להפריט את האולפנים.
העובדים המאורגנים שגאים בעבודתם וחיים מיגיע כפיהם הם לצנינים בעיני ראש הממשלה ועושי דברו.
הם מעדיפים עובדים-עבדים שיתחנפו ויהללו אותם במקום אותנו המורים המאורגנים .
לעובדים מאורגנים יש זכויות ויש דעות שהם מביעים ואפילו לפעמים יש דרישות וזה אסור במדינת נתניהו-יוגב.
29 באפריל, 2015 בשעה 8:01
היה דיון?
האם נערך דיון רציני ששקל את כלל הנימוקים? האם מישהו הקשיב לדעה נוגדת? האם מישהו הכין עבור העולה הנבוך ממילא עם בואו , מדריך המפרט בפניו מי מה ואיך? האם מישהו יפקח מה יש ללמד בעבור איזו תמורה? הממומנת בכספי ציבור?
ואם אמנם בדעת הממשלה לחסל את האולפנים כליל ועמם תפישה מושרשת של שנים בקליטת עליה, היכול הדבר לעבור ללא דיון ציבורי המתחיל בממשלה עובר בכנסת ומזמין את הציבור?
הגיע הזמן שהעובדים המסורים שעד כה ישבו בשקט כשפגעו בזכויותיהם באורח כמעט שגרתי ייצאו למאבק עקרוני ואישי כי איש לא יעשה את זה במקומכם. זכרו שבכתיבת תגובות אין די.
29 באפריל, 2015 בשעה 8:17
לא מפריטים חינוך וציונות
29 באפריל, 2015 בשעה 8:56
רועי תגובה +2
עברית , יהדות והסטוריה לומדים במשרד החינוך ולא באולפניים שמנועים ע"י כסף.
29 באפריל, 2015 בשעה 9:12
כסף, זה העיקר?
נראה שמישהו לא חשב רחוק, העולים יישארו קרחים מכאן ומכאן לא ילמדו שפה ולא יקבלו את הערך המוסף של קליטה חברתית ותרבותית.
הנזק שייגרם לעולים הוא לאין ערוך וכך גם למדינה.
כל המחטף של קבלת החלטה זו לפני הבחירות כשאין שר חינוך, מעורר טעם רע מאוד!!!
29 באפריל, 2015 בשעה 10:33
כל הכבוד לדליה בלומנפלד
על כתבה חשובה זו!
נושא שחייב לעלות לדיון ציבורי, ע"מ לשנות את רוע הגזירה.
החלטה שאולי בבסיסה נכונה וראויה, אך ישומה פוגע הן באולפנים והן בעולים.
חשוב מאין כמותו!
29 באפריל, 2015 בשעה 10:46
קינות על חלב שנשפך
הפרטת האולפנים, הדואר, הרכבת, החשמל, המים…
כל אלה הם תוצאת היכולת של נתניהו לאכול את שותפיו מהימין בשם "אירן, אירן ו"הערבים", כדי להגשים את מטרתו העיקרית.
מטרתו העיקרית של נתניהו נגזרת מאמונתו שלמדינה יש רק תפקיד במונופול על האלימות כלפי חוץ. לשם כך מתחמשים ללא גבול.
כל השאר אינו מתפקידה של המדינה שכן זה מתמצה ב"חיים עצמם".
"אין דבר כזה "חברה", יש רק פרטים ומשקי בית" טבעה הכוהנת הגדולה מבריטניה. האגואיזם הוא מוסרי אמרה הנביאה איין ראנד.
הפשטנות היא המניעה המונים ולכן "חפירה" להוכחה שחוסן חברתי הוא מרכיב לאומי היא לא מה שמביא לתוצאה בבחירות.
אז בואו ונפריט ולעת בחירות נסית את המוני המאמינים.
עד אז נבעיר את העם ונאכיל אותו במזון רוחני דל ערכים מבית הספר (שיופרט) ועד לתיבת השוטים ותכניה.
אז אם לא ידעתם, כך נראה פשיזם מבפנים.
איך נצא ממנו או מתי נצא ממנו?
לגרמנים זה לקח 12 שנה ותבוסה נוראה, לאיטלקים 19 שנה, לספרדים 36, לארגנטינאים ???
29 באפריל, 2015 בשעה 11:45
ציונות לא מפריטים!
האולפנים לעברית של משרד החינוך הם הגוף המקצועי היעיל והנכון ביותר להנחלת הלשון לעולים.
לא יתכן שכל מיני חאפרים יתלבשו על התקציב הזה ויחריבו מפעל ציוני של קליטת עלייה. הם ילמדו רק שפה, ואין יודעים באיזו איכות.
באולפנים מלמדים את העולים את השפה בהיקשריה התרבותיים והמעשיים.
תנו לאנשי המקצוע לעשות את עבודתם נאמנה כפי שעושים כל השנים!!!
לא להפרטה.
29 באפריל, 2015 בשעה 13:06
חבל שגם אלה הנוגעים בעולים ובאולפנים מונעים על ידי תאווה ובצע כסף !!!
כאשר המטרה היא עשיית רווחים – לא רואים ולא סופרים אף עולה על כל צרכיו ובעיותיו .
29 באפריל, 2015 בשעה 13:54
שר החינוך חייב למנוע צעד שכזה באופן מיידי. לא מפריטים מפעל ציוני הפועל מאז הקמת המדינה ומקדיש עצמו למען העולים ושילובם בארצנו.
29 באפריל, 2015 בשעה 14:33
ללמוד מהצלחה
דווקא בימים אלו אנו עדים להתגייסות הצבא והממשלה לחילוצם של ישראלים מאזור האסון בנפאל, חשוב ללמוד מכך שבפיקוח נפש אנחנו פועלים היטב, גם העלאת עולים ולימודם את השפה העברית הוא בבחינת פיקוח נפש, בלעדיו יתקשו העולים להיקלט בארץ. רצוי וצריך להשקיע יותק באולפנים הקיימים כך שהמורים המצויינים יקבלו שכר הולם לעבודתם החשובה ביותר.
29 באפריל, 2015 בשעה 15:00
הכתבה : כל מילה בסלע! מי ירכניס לכיסו את הרווחים?
הכתבה ממצה ונכונה!! כל הכבוד לדליה בלומנפלד
כיצד פוליטיקאים חסרי מצפון מובילים אותנו באף?
29 באפריל, 2015 בשעה 15:52
הפרטה ופוליטיקה בצידה.
29 באפריל, 2015 בשעה 16:23
לקסי,
""חפירה" להוכחה שחוסן חברתי הוא מרכיב לאומי היא לא מה שמביא לתוצאה בבחירות"
העובדה היא שכנראה גם מחוץ למערכת בחירות זה לא עובד!
ר' תגובתי למעלה.
אולי רק רק "זץ רציני בטוסיק".
כמה אפשר להזהיר אנשים אם אינם רוצים לשמוע?
29 באפריל, 2015 בשעה 16:37
ניסיון העבר
29 באפריל, 2015 בשעה 16:52
להפריט את האולפנים כדי לדאוג לכיס הפרטי?
עולים רבים למדו עברית בהצלחה רבה באולפנים לעברית. באולפנים מלמדים מורים מנוסים מסורים ומיומנים.
אם יש צורך לשנות משהו זה רק להגדיל את מספר שעות הלימוד מ400 ל1000 ובד בבד עם זה להגדיל את סל הקליטה, כדי שהעולים לייאלצו לעבוד תוך כדי הלימודים או להפסיק ללמוד. אני מודה לכותבת הכתבה הזאת!
29 באפריל, 2015 בשעה 18:28
השפה העברית היא זו שמלכדת בינינו והעבודה הקשה שנעשית על ידי המורים האלו היא עבודת קודש. שבה מסייעים לעולים החדשים להכיר את השפה, את התרבות ואת היהדות.
בהפרטת האולפנים אנו פשוט גורמים לעוול גדול לאותם מורים.
אני קוראת לכל מי שרואה בשפה שלנו חלק מהעם ומהציונות למנוע את המעשה הזה
29 באפריל, 2015 בשעה 20:01
אולפני העברית הם נכס למדינת ישראל. המורים מנוסים בלימודי השפה העברית. צריך לשמור על האולפנים ולהרחיב אותם כדי לתת מענה ללימודי העברית לעולים.
29 באפריל, 2015 בשעה 20:08
אני בעד הרחבת האולפנים, התקציב צריך להגיע למשרד החינוך, לאגף לחינוך מבוגרים כדי שיוכל להתכונן לקראת העלייה הגדולה.
29 באפריל, 2015 בשעה 20:12
צריך להרחיב את האולפנים השייכים למשרד החינוך לאגף לחינוך מבוגרים כדי לתת מענה לעולים החדשים.
30 באפריל, 2015 בשעה 0:03
ברוך הבא לשר הציוני החדש
מקבלים בברכה את שר החינוך והתפוצות ומאחלים לו בהצלחה.מאמינים שנפתלי בנט שר החינוך והתפוצות המיועד, לא ייתן ידו להפרטת המפעל הציוני
החשוב, המקנה לא רק את השפה, אלא גם ערכים, תרבות ומסורת.
החשוב, האולפנים, המקנה לא רק שפה, אלא גם ערכים , תרבות ומסורת. בהצלחה!
30 באפריל, 2015 בשעה 3:02
ללקסי - המשכיל בעת ההיא ידום .
ר' תגובה 55.
ר' http://www.themarker.com/news/politics/1.1843275
30 באפריל, 2015 בשעה 20:32
עוד פן אומלל של המפגש בין שלטון להון
זו חוצפה שאין כדוגמתה להפוך את נושא הנחלת הלשון – שהוא בנפשם של העולים לאינטגרציה בחיים בישראל – למנוף להעשרת גופים פרטיים שכל כוונתם לגרוף הון ושיקולים מקצועיים אינם בראש מעיינם כלל. צריך לבדוק מה הקשר ואיך משרד הקליטה וישראל ביתנו העבירו את המחטף – לאור פרשיות השחיתות שהתגלו אצלם. שחיתות החוצה!
1 במאי, 2015 בשעה 20:00
לעשות קופה על גבם של החלשים
רעיון הפרטת האולפנים יהיה פלטפורמה נוספת של בעלי כוח לנצל את אלו שבחרו לעשות צעד קשה ולעלות אליה.
מדינת ישראל העוסקת רבות בקריאה ליהודים מכל קצוות העולם להיכנס בשעריה לוקחת דבר טוב שנבנה במשך עשרות שנים- הקניית השפה במקומות המוכשרים לעניין ופותחת אותו למכירה פומבית לכל המרבה במחיר.
הפרטת האולפנים תביא למצב בו עולים שמגיעים עם בסיס כלכלי איתן יוכלו להגיע למכונים שמלמדים ברמה גבוהה ולאלו שאין ידם משגת להגיע למכונים קיקיוניים שספק אם יוכלו להקנות להם כלים בסיסיים שיאפשרו להם להתנהל בחיי היום יום הקשים דיים.
כך בהתאם למגמה הרווחת ימשיך להתחזק הפער בין העשירים לעניים גם בתחום כה שורשי ורגיש.
אנא השאירו את החינוך בידי המחנכים שהוכשרו לכך ועצרו את ההפרטה בטרם יהיה מאוחר.
1 במאי, 2015 בשעה 20:10
אנחנו נגד הפרטת האולפנים!
אנחנו לא רוצים להפוך אותם לכלי שיווק של בעלי כוח@
1 במאי, 2015 בשעה 20:28
גם אני נגד ההפרטה
הפרטת האולפנים תפגע בעובדים, בפרנסתם ובזכויותיהם!
1 במאי, 2015 בשעה 21:49
לא להפרטת החזון הציוני!
אין להפקיר את האולפנים בידיהם של בעלי הון וכוח פוליטי.
זה לא מגיע לא לעולים ולא לאנשי החינוך. אם יש אידיאל אחד שעד כה הצליחה מדינת ישראל לשמר בעולם ההולך לכיוון הפרטה וקפיטליזם זה הרעיון שלכל יהודי המעוניין לעשות עליה ולחיות בה, מגיעה הזכות להזדמנות שווה להשתלב במארג האנושי, החברתי והלאומי שלה.
אם מדינת ישראל עומדת על רגליו של החזון הציוני, צעד זה יהווה ירייה לעצמה ברגל, וההשלכות לבטח תשפענה על הדורות הבאים.
2 במאי, 2015 בשעה 6:53
…אם פתאום קיימים משאבים נוספים – ברור שצריך להפנות אותם לאולפנים לעברית הקיימים .למורי האולפנים יש ניסיון מקצועי רב שנים . הם משתלמים , מתחדשים ומתעדכנים כל הזמן .
איזו סיבה יש להמציא את הגלגל מחדש ? תנו את הכסף לאולפנים . שלעיתים קרובות עובדים בתנאים לא אידאליים .יש לשפר ולתמוך בדבר הטוב שקיים .
ואוצ'רים זה דבר לא אחראי – ללא פיקוח – הכסף יאבד . חבל !!!
4 במאי, 2015 בשעה 14:55
שיטת השוברים מורידה את איכות החינוך – בשבדיה. http://www.themarker.com/wallstreet/1.2628530
5 במאי, 2015 בשעה 11:53
קושי שלי בהבנת הנקרא?
האם הבנתי נכון? עולים מצרפת, בלגיה ואוקראינה? ומה עם העולים מאתיופיה? ובני המנשה? הכרתי מקרוב את אחד האולפנים בצפת. נוכחתי בעבודה המסורה והקשה של המורים ("עבודת קודש" מותר לומר?) ובתנאים הפיזיים הירודים, המכעיסים מאד, בהם מתקיימים ההוראה והלמוד. איך אפשר? גם להמשיך את ההזנחה הקיימת ולהביע בכך חוסר כבוד וחוסר הערכה למלמדים וללומדים, וגם , באופן מפלה לגמרי, לאפשר בחירה רק לחלק מן העולים.