postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » חרם צרכנים? להורדת היוקר נדרש שיתוף פעולה בין המדינה והנבחרים לצרכנים

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

חרם צרכנים? להורדת היוקר נדרש שיתוף פעולה בין המדינה והנבחרים לצרכנים

נושאים דעות, כלכלה ותקציב ב 29.10.14 0:03

הממונה על ההגבלים הציע חרם צרכנים, נשיא התאחדות התעשיינים דרש לפטר את הממונה. אשר רוכברג מציע שיתוף פעולה בין המחוקקים, הרגולטורים והצרכנים, אחרת לא יוזלו המחירים

milky

הם מ-פ-ח-ד-י-ם

ביום 27/10/2014 נוכחתי בישיבת הפתיחה של מושב החורף בועדת הכספים של הכנסת ובמו אוזני שמעתי את הקריאה של הממונה על ההגבלים העסקיים, הפרופ' דיויד גילה לחרם צרכני.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000981246#fromelement=hp_daily_news

בעקבות נאומו בוועדה דרש נשיא התאחדות התעשיינים לפטרו.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4584928,00.html

מה הקפיץ כל כך את מר אורן? נתחיל מעצם החרם. חרם צרכני הוא כלי מקובל במאבק נגד מחירים גבוהים ולפעמים גם במאבקים בעלי אופי פוליטי או אידיאולוגי (למשל חרם על תוצרת התנחלויות או חרם על תוצרת ישראלית בכלל בארצות מערב מסוימות). כמובן שמדובר בפעולה התנדבותית ותודעתית שכל צרכן באשר הוא, בוחר לנקוט בה. לעיתים זה אפקטיבי ולעיתים לא.

ממה מפחד נשיא איגוד התעשיינים? הרי אם הוא סבור שבכל הקשור ליוקר המחיה ולבעיות חמורות של ריכוזיות במשק הישראלי לתעשיינים אין שום אשמה והשפעה והם ללא דופי ורבב, שיטען את טענותיו בהסתמך על הנתונים שיש ברשותו ואנחנו כציבור נבחן ונסיק מסקנות. אני בטוח שגם חברי ועדת הכספים בכנסת ישמחו לשמוע את דעתו. אני באופן אישי יוצא מנקודת הנחה שלתעשיינים יש חלק לא מבוטל במשבר הנוכחי.

בחלק מהסיבות הם נהנים מהמצב ואולי אפילו יוצרים אותו ובחלק הם מושפעים מהמדיניות (או העדר מדיניות של הרגולטור. אין ספק שיש הרבה מקום לשיפור.

במצב הקיים למר אורן אין מה לדאוג וממה לפחד. הממונה על ההגבלים אמר עוד כמה דברים וביניהם קבע את מה שכולנו יודעים: "הצרכן הישראלי הוא אדיש". זו אחת הסיבות לחגיגת יוקר המחיה. מעבר לזה, במבנה המשק הנוכחי לא קל באמת להחרים מוצרים רבים כי מצד אחד יש כל כך הרבה מוצרים שראוי היה להחרימם מחמת המחיר הגבוה, אבל מצד שני, אין להם תחליף. אפשר להחרים קוטג', מילקי, או מוצר אחר. בעיניי זה לא הפיתרון. אז הרשתות יורידו את המחיר שלו לזמן מה, ומה הרווחנו? הרי במקביל הם יגלגלו את ההפסדים מהורדת המחיר דרך העלאת מחיר של מוצרים אחרים. אחד הכללים הידועים בכלכלה שאין ארוחות חינם.

רק שיתוף הפעולה ושילוב כוחות בין המחוקק שייתן כלים להתמודד עם יוקר המחיה והרשות להגבלים שיחד עם משרדי הממשלה הרלבנטיים, ישתמשו בכלים האלה בצורה מושכלת ואנחנו, הציבור הרחב, נשנה את התודעה הצרכנית והרגלים שלנו- רק אז נצליח להעמיד את היצרנים והמשווקים במקומם ולגרום להורדת יוקר המחיה ויפה שעה אחת קודם.

לבסוף המלצה למר אורן: אנא שמור על קור רוחך ופעל מהראש ולא מהבטן. שנית, כדאי לך לעשות בדיקה ולבדוק איפה החברים שלך, התעשיינים יכולים להתייעל. האם אתה נלחם באותו להט במשרד האנרגיה בכל הקשור למעבר מסולר לגז טבעי? האם כל תהליכי הייצור והטכנולוגיות תואמים את שנת 2014? האם ניתן להוריד הוצאות של ארנונה אם להעביר לפחות חלק מהמפעלים ממרכזי הערים? את הרשימה הזו אפשר להמשיך. לכן לפני שאתה דורש לפטר את פרופ' גילה- אנא ממך, טול קורה מבין עינך ואידך זיל גמור.

 

 

 

נערך על ידי לקסי
תגיות: , , , ,

תגובה אחת

  1. ממה מפחד נשיא התאגדות התעשיינים? | המשמר החברתי :

    […] (פורסם לראשונה בעבודה שחורה) […]

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.