חינוך מיוחד – שי פירון ציון נכשל
אתר פייסבוק חדש למאבק הורים לתלמידי חינוך מיוחד הוקם במטרה להיאבק בעד שילוב תלמידי חינוך מיוחד בחינוך הרגיל ונגד קיצוצים בזכויותיהם
"שי פירון ציון נכשל" זה שמו של אתר פייסבוק חדש שפתחו הורי תלמידי החינוך המיוחד. הם מסבירים: "שר החינוך שי פירון ומשרדו החליטו לסמן את תלמידי החינוך המיוחד בישראל, ולמנוע מהם הזדמנות אמתית להתגבר על הקשיים היומיומיים אותם הם חווים.
החלטתו האחרונה של השר, שלא לתקצב את כלל תלמידי החינוך המיוחד, צפויה לפגוע באופן ישיר בבתי ספר המתמחים בעבודה עם אותם ילדים מיוחדים, ובאמצעות עבודה קשה מצליחים להגיע עמם להישגים גדולים הכוללים אחוז זכאות גבוה לבגרות ואחוז מתגייסים גבוה במיוחד לצה"ל ולשנת שירות.
אנו מזמינים אתכם להצטרף למאבק החשוב, לשתף את התכנים, ולהבטיח את עתידם של ילדינו!בקישורים לכתבות המופיעות באתר מתארים הורים לתלמידי חינוך מיוחד את קשייהם בניסיונותיהם לשלב את ילדיהם בכיתות רגילות. הורים התארגנו בפורום " (אודות האתר)
"נראה שהדגל הראשון שנושא משרד החינוך בקדנציה הנוכחית הוא הטיפול בבעיות הקיימות בתחום החינוך המיוחד. המשרד חרת על הדגל הזה את נושא שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים בכיתות הרגילות, מתוך תפיסה שהדבר יוביל להשתלבותם בחברה בעתיד. ואולם, הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים, וכן מומחים העוסקים בנושא, טוענים כי המרחק בין המהפכות שעליהן הכריז המשרד לבין הנעשה השטח – גדול מאי פעם. אותם הורים נאלצים לצלוח מדי יום מכשולים ביורוקרטיים רבים, ולהתמודד עם ועדות שילוב והשמה שלא תמיד מקשיבות לקולם, כמו גם עם מנהלי מוסדות חינוך שלא תמיד ששים לקבל ספרם.
על מנת לשבץ ילד בחינוך המיוחד או הרגיל, על ההורה לעבור כמה ועדות: ועדת השמה, שקובעת אם הילד זכאי להיכנס לחינוך המיוחד; ועדת שיבוץ, הקובעת לאיזה מוסד חינוכי ישובץ; ועדת שילוב – אם הורי הילד מבקשים לשבצו בחינוך הרגיל. בוועדת השיבוץ יושבים נציגי הרשות המקומית ומשרד החינוך ומנהל המסגרת החינוכית, שלרוב קובע אם לקבל את הילד לבית הספר שלו או לא. עם זאת, ההחלטה תלויה גם ברשות המקומית, ובחלק מהרשויות המקומיות השיבוץ נקבע לפי אזורי הרישום".(מתוך כתבה בוואלה)
כפי שמוסבר באתר, פורום הארגונים לחינוך מיוחד הכולל 13 הגיש עתירה נגד הקיצוץ בטיפולים הפארא רפואיים לתלמידי החינוך המיוחד.
נערך על ידי דליהתגיות: חינוך-מיוחד, משרד-החינוך, פורום הארגונים לחינוך מיוחד, שי פירון ציון נכשל, שי-פירון, שר החינוך
18 ביולי, 2014 בשעה 9:07
שי פירון-שר תזזיתי.
ניזקו של השר רב מתועלתו בעיסוקיו הרבים בנושאי חינוך. לא צריך שינויים במינון גבוה מידי.