סערה ברשת, תביעה נגד גולשים ועיתונאים ומימון המונים להגנה

בעקבות הביקורת על הרצאתה של עינב גנד גלילי בכנס איגוד האינטרנט הישראלי בשנה שעברה, הגישה עינב גנד גלילי תביעה נגד 25 גולשים על לשון הרע.  התנועה לזכויות דיגיטליות פתחה במבצע של מימון המונים לסיוע בהתגוננות בפני התביעה

מאת: ארז רונן

 עינב גנד גלילי נגד הרשת: תובעת את עלבונה והגיקים משיבים אש

לפני קרוב לשנה התארחה עינב גנד גלילי בכנס של איגוד האינטרנט הישראלי, והעבירה שם הרצאה ארוכה בנודע "מידענות ברשת העמוקה". היא לא תיארה לעצמה שההרצאה הזו תהפוך ויראלית מאוד בחוגים מסוימים ולא במובן החיובי.

גלילי, שמגדירה עצמה כמומחית באסטרטגיה ובתכנון של חיפושי מידע ותכנון והשגת אינפורמציה ברשת האינטרנט (ציטוט מכתב התביעה שהגישה), סיפרה בהרצאה על כישורי ההאקינג שלה ועל "הרשת העמוקה". במהלך ההרצאה היא השתמשה במספר מונחים שמבקריה טוענים כי אינם מדויקים במיוחד, וחלקם אף קבעו שגלילי לא ממש יודעת על מה היא מדברת. ההרצאה עצמה עברה עריכה מחדש והועלתה ליוטיוב על ידי משתמשים, כך שבצורתה החדשה היא כוללת אך ורק את הציטוטים הבעיתיים.

ההרצאה הזו הפכה את גלילי לידוענית בקטע שלילי, סוג של בדיחת רשת שקיבלה מחוות שונות. כאשר מחפשים את גלילי בגוגל מתקבלות בעיקר תוצאות שגורסות שהיא שרלטנית וכלל לא מבינה בנושאים עליהן היא מרצה. אתמול שלפה גלילי את התשובה שלה: כתב תביעה (PDF דרך"חדר 404" של עידו קינן, אחד הנתבעים) נגד 25 גולשים (מתוכם שלושה עיתונאים) על לשון הרע. גם ערוץ 10, שפירסם אייטמים על ההרצאה ב"צינור לילה" ומנחה התוכנית, גיא לרר, נמנים ברשימת הנתבעים.

בכתב התביעה טוען עורך דינה של כלילי שבוצע "אונס קבוצתי" בשמה הטוב. "זכותו של אדם להעטיר דברי ביקורת כחלק מחופש הדיבור ושמירת ערכי דמוקרטיה, אך דומה שכל הנתבעים עשו פלסתר את כל העקרונות הללו והביאו את אמצעי התקשורת לשפל המדרגה", נכתב בכתב התביעה: "זכות האדם למקום עבודתו ולעיסוקו הם מהדברים המקודשים על-פי חוקי היסוד באשר הם. הנתבעים פגעו ורמסו את זכותה זו של התובעת במצח נחושה".

להמשך קריאה ב"חורים ברשת"

התנועה לזכויות דיגיטליות פתחה בקמפיין מימון המון (Crowd funding) שמטרתו סיוע לנתבעים בפרשת ענב גנד גלילי, וקוראת לגולשים לתרום על מנת לסייע בהגנתם המשפטית.
הקמפיין זמין בכתובת: http://www.headstart.co.il/project.aspx?id=10764
עוה"ד קלינגר: מדובר בתביעת השתקה. אסור לנו לאפשר למצב בו אנשים הגונים נאלצים להתפשר ולשלם מכיסם על כך שחשפו את האמת.
את ההגנה המשפטית יובילו בהתנדבות עורכי הדין אוריה ירקוני, יותם וירז'נסקי-אורלנד, יורם ליכטנשטיין ויהונתן קלינגר, ואת התקשורת ינהל בהתנדבות יועץ התקשורת ניר הירשמן. עוד הצטרפו לצוות ההגנה מומחי הסייבר ואבטחת המידע גיא מזרחי ודורון אופק, אשר יעידו בפני בית המשפט על הטעויות העובדתיות הרבות בהרצאתה של גנד גלילי.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

2 Responses to “סערה ברשת, תביעה נגד גולשים ועיתונאים ומימון המונים להגנה”

  1. עדי הגיב:

    למיטב הבנתי, ההרצאה מלאה בשגיאות והסרטון המקוצר מכיל שגיאות מצחיקות ( כמו הפעם שהיא מדברת על מריאנה'ז ווב) או כאלה שקל להבין.

  2. מערכת עבודה שחורה הגיב:

    התנועה לזכויות דיגיטליות ערכה ערב הוקרה לתומכים בקמפיין מימון ההמונים להגנה על נפגעי עינב גנד גלילי. קמפיין הגיוס זכה להצלחה מסחררת והגיע למטרתו (30 אלף ₪), לאחר ארבע שעות בלבד מפתיחתו. הצלחת הקמפיין הביאה את התנועה להצבת מטרה נוספת, שהיא הקמת קליניקה משפטית להגנה על נפגעים נוספים של תביעות השתקה ברשת לחצי שנה. המטרה הזו הושגה גם היא לאחר שגויסו 65 אלף ₪. הודעה של ניר הירשמן

Leave a Reply