תיאומי מס לרשות המסים – הצעה לחוק שיקל על השכיר
בעידן המחשב יש מקום להקל על שכירים הנדרשים לגשת לרשות המסים פעמים רבות בשנה כדי לבצע תיאום מס. להלן מכתב של שכירה שנשלח לחברי כנסת ומציע חקיקת חוק להקלת הנטל בעניין תיאומי המס
דרוש שינוי בחוק סוציאלי שימנע מצב בו עובד שכיר, שלא הגיש במועד תיאום מס, לא יקבל שכר על עבודתו. על שכירים העובדים במספר מקומות מוטלת עבודה ביורוקרטית נוספת מול רשות המסים: בקשות לתיאום מס. לרוב מדובר בעובדים המשתכרים שכר מועט, אך המטלות הביורוקרטיות הנדרשות מהם הן רבות. בעידן המחשב, יש מקום להתחשב במצב שכירים אלה, ולחסוך מהם את הטרחה הביורוקרטית. להלן מכתב של מורה העובדת במספר מקומות. מכשלות ביורוקרטיות גרמו לכך שלא קיבלה שכר חודש אחד. מכתב זה נשלח לחברי הכנסת כדי שיפעלו לחקיקת חוק סוציאלי שיקל במשהו על שכירים בעלי שכר נמוך.
שלום רב,
בחודש מאי 2014 לא קבלתי כמורה שכירה את המשכורת החודשית!
בבירור שערכתי, נדהמתי לגלות שעפ"י החוק, מי שאינו מגיש במועד תיאום מס (במקרה שלי בגלל אי הבנה *) מחויב ב 48% מס אוטומטית. יצא איפה שהמס על 4 חודשים עלה על המשכורת וכך מצאתי עצמי חודש ללא שכר. בתחילת מאי העברתי תיאום מס (15%!), במקום עבודתי- עיריית חיפה סירב הגזבר לאפשר מקדמה על החשבון.
מלאתי לראשונה (נראה שלא בהצלחה) טופס מקוון באתר רשות המיסים בחודש מרץ. הדפסתי אותו ושלחתי למקומות העבודה +מבטחים והאישור משום מה לא התקבל במקומות העבודה. זאת נודע לי באיחור ולכן טרחתי ונגשתי לפקיד שומה בתחילת חודש מאי ומיד שלחתי התיאום למקומות העבודה (15%)…
הייתי מצפה :
א. שבעידן המחשוב ביכולתה של רשות המיסים לקבל כל המידע על הכנסות השכירים עפ"י ת.ז ותיק ניכויים מכל מקום עבודה ולהעביר לבעלויות המשלמות את המס השולי של השכיר מבלי להטריח אותו לטפל בתאום מס. כל שהוא צריך להידרש הוא לדווח בטופס על מקומות העבודה ומספר תיק הניכויים שלהם…
ב. כמורה ששנת לימודים מתפרשת על 2 שנות מס ישנו עיוות נוראי של החוק, כשעד חודש דצמבר המס במקרה שלי היה 14% מס והחוק מעניש אותי על אי מסירת תיאום בזמן באותה שנת לימודים ביותר מפי 3 מס (48%)?! הרי שהמשכורת היא אותה משכורת…
ג.דרושה חקיקה שלא תאפשר מצב ששכיר שעובד , לא יקבל כלל שכר חודשי , כעונש בגלל שלא הגיש בזמן תיאום מס. לכל היותר תהיה התראה ובתלוש יופיע בהבלטה שללא תיאום המס יהיה כפול ובכל מקרה יותר שכר כלשהו בידי העובד…
אציין שכמורה שנים רבות, כמעט בכל שנת לימודים אני נאבקת מול המעסיקים לקבל את כל רכיבי השכר לעיתים חודשים רבים, אך אין נקיטת סנקציות כנגד המעסיק שמלין את שכר המורים. מורה שינסה להיאבק משפטית עלול למצוא עצמו מפוטר אחרי שיזכה בשכר המגיע לו ממילא…
בברכה,
השם שמור במערכת
תגיות: חקיקה, רשות-המסים, שכר, תיאום מס
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
14 במאי, 2014 בשעה 7:40
אני נגד
קשה לי להאמין שמורה בעלת נסיון אינה יודעת שעליה להסדיר זיכויים ממס באמצעות שלטונות מס הכנסה, ויש לכך כמה וכמה דרכים: א. ביצוע עצמי, ב. סיוע רו"ח, ג. באמצעות האינטרנט, ד. בהתיעצות עם מקום העהודה או הארגון היציג.
אני מקבל ששלטונות המס צריכים להתריע לפחות פעם אחת לפני הנישום על שאינו מקיים את הוראות החוק בטרם ינכו לו מהשכר את מלוא חובו בפעם אחת, (ובאותה הזדמנות שמתקנים את החוק לחובת ההתראה, ניתן לקבוע שקיזוז חוב לא יעלה על 50% מהשכר החודשי בכל חודש).
אבל אין לפתור את הנישום מחובתו לנהוג עפ"י חוק, ולהטיל עליו עונש הולם, אם אינו נענה להתרעות. תפקיד פקידי המס אינו לנהל מלחמת התשה עם הנישומים כדי שלמלאו את מה שמטיל עליהם החוק. תפקידם לגבות מיסים כחוק, ולעשות זאת בצורה שקולה, הוגנת ומתחשבת. החוק עצמו צריך לעזור להם בכך.