ערב זיכרון – 99 שנה לרצח-העם הארמני
הערב (שלישי) ייערך באוניברסיטה העברית ייערכו סימפוזיון והרצאה לציון יום השנה לרצח-העם הארמני. הציבור מוזמן
בחודש אפריל השנה מציינים הארמנים ברחבי העולם מלאת 99 שנים לרצח-העם שבוצע בהם בידי השלטונות הטורקיים של אותם הימים, ואשר החל ביום 24.4.1915. על-פי הערכות שונות, בין מיליון למיליון וחצי בני העם הארמני נהרגו במעשי רצח מאורגנים ובמהלך צעדות הגלייה ממולדתם ההיסטורית, בשטחי האימפריה העותמאנית, אל עבר המדבר הסורי. אלה שנותרו בחיים הפכו לפליטים שנפוצו ברחבי העולם, וחלקם הצטרף אל הקהילה הארמנית הוותיקה בירושלים. התרבות הארמנית המפוארת ספגה מכה קשה אך המשיכה לשגשג גם בקהילות הארמניות החדשות והוותיקות שברחבי העולם.
מדינות רבות הכירו ברצח-העם הזה, אחד ממעשי הזוועה המאורגנים של המאה העשרים, אשר הקדים בקרוב לשלושה עשורים את שואת העם היהודי. למרבה הצער, מדינת ישראל אינה נמצאת עדיין ברשימת המדינות הללו, אם כי בשנים האחרונות קיימה הכנסת דיונים בנושא, בהם הביעו ח"כים מכל הקשת הפוליטית את תמיכתם בהכרה כזו.
התכנית ללימודים ארמניים, המרכז הירושלמי למניעת רצח עם באוניברסיטה העברית, בשיתוף עם הוועד למאבק ברצח עם, יציינו את זכרם של הנרצחים בני העם הארמני ואת זכר הקהילות הארמניות שנחרבו בערב אזכרה וסימפוזיון, אשר יתקיים
ביום שלישי, 22.4.14, החל בשעה 18:30, בבית בלגיה שבקמפוס גבעת רם בירושלים.
ערב הזיכרון מתקיים תוך שיתוף-פעולה עם הקהילה הארמנית בירושלים, הפטריארכיה הארמנית וקונסול הכבוד של ארמניה בירושלים. הדוברים המרכזיים בערב יהיו חוקר השואה פרופ' יהודה באואר, שידבר על "רצח העם הארמני והקשרו", ופרופ' אליהו ד. ריכטר מבית הספר לרפואה והמרכז הירושלמי למניעת רצח עם, שירצה על "הצל הארוך: מרופאים טורקים המרעילים בגז ילדים ארמנים לרפואה הנאצית". האירוע יכלול קטעי נגינה ושירה בשפה הארמנית, בביצוע חברים מהקהילה הארמנית בירושלים.
נשמח לראותכם באירוע חשוב זה. הכניסה חופשית. ההזמנה שבקישור כאן למטה משמשת, בצירוף תעודה מזהה, גם כאישור כניסה ברכב לקמפוס גבעת רם ולחנייה באזור בית בלגיה.
http://media.huji.ac.il/new/
תגיות: ארמניה, האוניברסיטה העברית, טורקיה, רצח-עם
22 באפריל, 2014 בשעה 0:52
תודה על המידע
22 באפריל, 2014 בשעה 10:04
לרוצחים הטורקים היו מורים טובים
כבר מתחילת המאה-20 נעשו פוגרומים רצחניים באוכלוסייה הארמנית במערב ובמזרח טורקייה.
הרצח המתוכנן יותר התחיל אומנם ב-1915 ונמשך כמה שנות זוועה.
אני קורא בכתבה:
"הצל הארוך: מרופאים טורקים המרעילים בגז ילדים ארמנים לרפואה הנאצית".
רבותי ,במסגרת השת"פ הצבאי הטורקי-גרמני, קצינים גרמנים ייעצו בהשמדת הקורבנות הארמנים ,כולל גם בגז.
אותם קצינים ורופאים הפכו בשנות השלושים ל"מומחים" בהשמדת הגרמנים בעלי הפיגור השכלי,וכמובן אח"כ בהשמדת יהודי אירופה.
קולות המחאה הרמים ביותר שהושמעו בזמן השמדת הארמנים היו של כמה יהודים בעלי מצפון,שאולי חשו באופן אינטואיטיבי את חשרת הסופה על יהודי אירופה.
יש לציין את ספרו בן-האלמוות של פרנץ ורפל "ארבעים הימים של מוסא דאג" שיצא בשנת 1929 .