תושבי גבעת עמל עולים לבירה ושובתים רעב מול בית ראש הממשלה
החל מיום ג' הקרוב, 4.2, תושבי גבעת עמל יעלו לבית ראש הממשלה ויפתחו בשביתת רעב. תושבי גבעת עמל הוזנחו וננטשו על ידי המדינה וכעת התושבים קוראים לראש הממשלה וממשלתו ודורשים לפעול לעצירה מיידית של צווי הפינוי ומציאת פתרונות דיור לתושבים
130 משפחות, 600 תושבים, גברים נשים וטף.
עקב כניסתם לתוקף של צווי פינוי ל-14 משפחות, כל השכונה תקים מאהל ותשבות רעב עד אשר בנימין נתניהו וממשלתו יקחו את המושכות לידיים ויפעלו לעצירה מיידית של צווי הפינוי! שביתת הרעב תסתיים ברגע שבו תופסק ההפקרה המתמשכת של התושבים.
גבעת עמל הינה שכונה בצפון ת"א. ב-1947 תושבי השכונה נשלחו למקום על-ידי הרשויות וארגון ההגנה ליישב את הכפר הנטוש ג'מוסין כדי להגן על גבולות תל-אביב. מדינת ישראל הפרה חוק בכך שפעלה למכירת השטח טרם הציעה לתושבים לרכוש אותו. להוסיף חטא על פשע, בשנת 1961 המדינה מכרה את השטח על יושביו תוך שהיא דורשת מהחברה הרוכשת לבנות שיכון במקום תוך חמש שנים ולספק דיור אקוויולנטי במקום לתושבים. סעיף זה בחוזה לא מולא על ידי החברה הרוכשת. ההסכם הופר אך המדינה לא דאגה למשוך את הקרקע חזרה אליה. כיום, 53 שנים לאחר מכן, התושבים מנהלים מאבק עיקש מול בעל הקרקע החדש – יצחק תשובה. תושבי גבעת עמל דורשים מראש הממשלה שימלא את ההתחייבות של המדינה בחוזה, וידאג לכך ש-600 נשים, גברים, זקנים וטף לא ימצאו עצמם ללא קורת גג.
רפאל כהן, תושב השכונה: "התושבים מיואשים, הגענו למצב שאין לנו מה להפסיד". הוא מוסיף: "המדינה בגדה בתושבי שכונת גבעת עמל והשאירו אותנו לחסדיהם של טייקונים שמעוניינים רק בשורת הרווח ומתעלמים ממאות בני אדם, בשר ודם, שראויים לכבוד ולהכרה בזכויותיהם. נשבות רעב עד אשר נהיה בטוחים כי ישנה הקפאה מיידית של כל הפינויים וכי יובטח פיצוי הולם,הוגן וצודק לכלל התושבים."
לאחר שורה ארוכה של פעולות מחאה לאורך החודשים האחרונים, ביניהן הקמת מאהל מחאה, אירועי סולידריות והפגנות שהחלו עוד בשנות ה-60, יגיע המאבק לשיאו בשביתת רעב רחבת היקף מול מעון ראש הממשלה [https://www.facebook.com/events/714287718616244/ ].
לפרטים נוספים ויצירת קשר:
https://www.facebook.com/givatamal
אוטובוס מהשכונה יצא בשעה 7:30, במידה והינכם מעוניינים להצטרף אל הנסיעה אנא צרו קשר בהקדם.
רקע על השכונה והמאבק:
גבעת עמל היא שכונה בצפון תל-אביב, דרומית לבבלי וצפונית למגדלי יו. אוכלוסיית השכונה מונה כ-150 משפחות יוצאות ארצות ערב. השכונה הוקמה בשנת 1947. ארגון ההגנה שלח את המשפחות הראשונות ליישב את הכפר הערבי הנטוש ג'מוסין כדי להגן בנוכחותם על גבולות תל-אביב. ב-1948, נשלחו לשכונה גם פליטים מאזורי קרבות בתל-אביב (שבזי, נווה צדק). בשנת 1961, המדינה מכרה את שטח השכונה על תושביה. בשנת 1987 הקרקע החליפה ידיים שנית. במישור המשפטי, מעמד התושבים בקרקע הלך ונשחק. בשנת 2004 רוב הקרקע הגיעה לידיו של יצחק תשובה, כאשר חלקים ממנה רשומים על שם עיריית ת"א ובעלים אחרים. בחודשים האחרונים מתנהל בכנסת דיון אינטנסיבי בנושא גבעת עמל. חברי כנסת מימין ומשמאל – מירי רגב, דב חנין, אילת שקד, ניצן הורוביץ, זבולון כלפה- התאחדו למען תושבי גבעת עמל והכירו בלגיטימציה של המאבק שלנו. הם הכירו במחדלים של המדינה והעירייה לאורך השנים שהביא את התושבים למצב ללא מוצא, הם הבינו והצהירו שלמדינה אחריות על גבעת עמל.
התהליכים המתנהלים בכנסת ישראל נותנים לתושבים תקווה אך הם תהליכים שמטבעם הם ארוכי טווח וכן נתונים ללחצים חזקים מצד תשובה.
תגיות: גבעת עמל, דיור, הזכות לדיור, הפגנה, יצחק-תשובה, נדל"ן, פינוי-בינוי, ראש-הממשלה, תל-אביב יפו
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
4 בפברואר, 2014 בשעה 10:14
הגרמנים עשקו יהודים והמדינה גם כן ???
יהודים באירופה ברחו מהפושעים הגרמנים , כאן במדינה אותם יהודים נהפכו לפושעים בעצמם כנגד אחיהם יוצאי מזרח"
האשכנזים התעשרו בשנים המוקדמות לקיום המדינה ברכישת אדמות בנזיד עדשים ולפעמים בתחמנות , בפוליטקה,
והמזרחים שהיו לחומת מגן לא רק שלא קבלו , נעשקו בערוב ימיהם גם מהשארית שנשאר להם ,ע"י אשכנזים ומאכרים של השלטון
"הרצחת וגם ירשת" עד מתי ?