סטודנטים בודקים מה קרה להבטחות הבחירות

אגודת הסטודנטים של המכללה האקדמית תל אביב-יפו יזמה שבוע פוליטי בנושא "הכנסת מגיעה לאקדמית". הפאנל הפותח התמקד בהבטחות הבחירות

 השבוע, כבכל שנה, מתקיים במכללה האקדמית תל אביב יפו "שבוע פוליטי". השנה השבוע בסימן "הכנסת מגיעה לאקדמית".

 יו"ר אגודת הסטודנטים של האקדמית ברק חרדיאן, יזם את אירועי השבוע במטרה להעלות את מודעות הסטודנטים לחשיבות מעורבות צעירים בשיח הציבורי-פוליטי. ולהעמקת הבנתם בסוגיות הבוערות בסדר היום הציבורי.  בדבריו אמר חרדיאן: "עבורנו הסטודנטים, השבוע הזה חשוב במיוחד. לא נוותר על הערכים שלנו כחברה ולא נסכים לעוולות החברתיות המתקיימות כאן באין מפריע. החלטנו לפתוח את השבוע בפאנל 'הבטחות הבחירות' על מנת ליישר קו בין השבוע הפוליטי של שנה שעברה שעסק בבחירות ולראות מה המפלגות הצליחו ליישם".

את הפאנל  "הבטחות הבחירות" הנחה פרופ' אסף מידני והשתתפו בו ח"כ מאיר שטרית, ח"כ בועז טופורובסקי, ח"כ איילת שקד וח"כ אילן גילאון.

בפתח הדברים הזכיר פרופ' מידני לחברי הכנסת מהי ההגדרה המילונית של הבטחה "על פי מילון אבן שושן הבטחה היא 'התחייבות בעל פה על דבר מה' כמו שאנחנו רואים לא אומרים שום דבר על לקיים את ההבטחה." וביקש מהם להתייחס להבטחות שנתנו המפלגות שבהן הם חברים.

ח"כ מאיר שטרית (התנועה) אמר: "הציבור מייחס לפוליטיקאים חוסר אמון – אבל הציבור הוא זה שבוחר. למה אתם בוחרים למי שאתם לא מאמינים?" פנה ח"כ שטרית לסטודנטים. באשר למערכת הבחירות האחרונה אמר "הבטחות בחירות בפוליטיקה הישראלית זה שקר אחד גדול, כל הבטחות בחירות הן הבטחות סרק – אם יש הבטחה חד משמעית בבחירות אחרי הבחירות כבר יתחמקו מההבטחה הזו." עוד הוסיף "לפני הבחירות הקירות מדברים אליך (כל הכרזות והשלטים) – אחרי הבחירות הציבור יכול לדבר אל הקירות" על מנת לפתור את הבעיה הציע ח"כ שטרית "לדעתי מצע של מפלגה צריך להציע רעיון כללי ולהציג תפיסת עולם במקום הבטחות קונקרטיות שלא יצאו לפועל".

ח"כ איילת שקד (הבית היהודי) פנתה לסטודנטים ואמרה "אני לעומתכם מעריכה מאד את חברי הכנסת, כחברת כנסת חדשה אני יכולה לציין לשבח את רוב חברי הכנסת הוותיקים על עבודת היסודית ופועלם".

כאשר התייחסה לסוגיית הדיון אמרה "בבחירות היו לנו כמה נושאים שבחרנו להתמקד בהם בניהם יוקר המחייה, השוויון בנטל וההתחייבות המדינית שלנו – אנחנו פועלים בשלושת המישורים הללו. בנוגע ליוקר המחייה שר הכלכלה נפתלי בנט פועל נמרצות עם שר השיכון להוריד את יוקר המחייה בישראל, גם בעניין השוויון בנטל ישנה תמימות דעים בקואליציה ואני מאמינה שהחודש נגיש את החוק לאישור הכנסת. בנושא המדיני אמרנו כבר ואחזור על זה כל הסכם מדיני שיכלול נסיגה משטחים הוא לא הסכם שמקובל עלינו ואנחנו לא נשב בממשלה שתחתום על הסכם כזה. אנחנו לא מוכנים למשכן את מדינת ישראל עבור הסכם שהצדדים לא יוכלו לעמוד בו ולכן במידה והסכם כזה יתגבש אנחנו נצא מהממשלה."

ח"כ שקד נשאלה על ידי הסטודנטים על חקיקה לא דמוקרטית אותה היא מובילה – תוך התמקדות בסוגית הפליטים, שקד השיבה לסטודנטים "אתם אומרים פליטים אבל מתכוונים למסתננים. הפתרון של שר הפנים הוא פתרון שמקובל עליי ואני לא מקדמת שום חוק אנטי-דמוקרטי." עוד הוסיפה שקד "יש בישראל בעיה ביחסי הכוחות בין הרשות השופטת לרשות המחוקקת, רבין בזמנו הציע שאם בג"צ פוסל חוק ניתן יהיה לחוקק אותו ברוב של 61 ח"כים לתקופה של 4 שנים – אז אם רבין מציע זה בסדר והוא דמוקרט אבל כשאני מציעה את אותו החוק אני פשיסטית – צריך להבין הכנסת לא עוקפת בג"צ אלא בג"צ עוקף את הכנסת וחייבים לשנות את זה".

ח"כ בועז טופורובסקי (יש עתיד) "מה שמצפים מאתנו לעשות הוא לא קל ובגלל שקיבלנו כל כך הרבה מנדטים הציבור מצפה שזה יקרה מיד. אנחנו משתדלים לעמוד בכל ההבטחות – אנחנו מקדמים בוועדת חוקה את ענין המשילות, לצד הורדות מחירים כמו מחירי המים בירדו ב 5%, מחירי החשמל שעתידים לרדת, פתיחת השוק לייבוא מזון ועוד – כל זה על מנת שמחיר הקוטג' בישראל יהיה זהה לשאר העולם."

ח"כ טופרובסקי נשאל על מינוי אורי שני ליועץ ללא שכר לאחר שניסיונות מינוי אחרים שלו לתפקידים רשמיים נכשלו והגיב "אני לא מכיר את אורי שני, ואני לא מכיר שניסו לסדר לו ג'ובים בשכר. אני רק יודע שאורי שני הוא מומחה בתחום והוא היה יועץ בתקופת שרון ורבין ואין שום סיבה שאם האיש רוצה להתנדב עבור הציבור שהציבור לא יקבל זאת בשמחה".

ח"כ אילן גילון (מרצ) סיכם את הדברים ואמר "אנחנו מפלגה אידיאולוגית לא כמו שאר המפלגות כמו יש עתיד, התנועה וקדימה שהן סוג של איקאה – מתאימים את המצע שלהם לפי המצביע." גילאון התייחס ליש עתיד ולעומד בראשה ואמר "אני מאמין באנשים חסרי ניסון כמובילי מהפכה אבל לצד חוסר ניסיון צריכה גם להיות דעה אחידה ומטרה לפעמים שאני שומע את לפיד זה נשמע כמו : 'זאת הדעה שלי אבל אם זה לא מתאים לכם יש לי גם דעה אחרת' וזה לא מקובל עליי". בנוגע למפלגת מרצ אמר גילאון "אנחנו נתמוך בממשלה בכל סוגיית ההסכם המדיני, אנחנו נשמח לתמוך במדינה במידה והיא תחליט לשנות את חלוקת העושר הלאומי וליצור שוויון חברתי". בנוגע לסוגיית שוויון בנטל אמר גילאון "זה קשקוש אחד גדול – הצבא לא ערוך לקלוט את החרדים והצבא לא רוצה את החרדים. הבעיה זה מערכת הביטחון היא בתקציב השמן שלה ולא במתגייסים אליה – בזה לפיד היה צריך לטפל. הבטיח ולא קיים!".

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply