postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » הצעות חוק להקלה על הורים לילדים חולים

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

הצעות חוק להקלה על הורים לילדים חולים

נושאים בריאות ואיכות סביבה, חדשות ב 31.10.13 0:17

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות דנה אתמול בשתי הצעות חוק. הראשונה מאריכה את חופשת הלידה של אמהות שתינוקן מאושפז לתקופה ארוכה. השנייה  מעניקה הקלות משמעותיות בימי-מחלה להורים לילדים עם מוגבלויות

מאת רביב נאוה

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום לקריאה ראשונה את הצעת החוק של חברי הכנסת יעקב אשר, משה גפני ואורי מקלב (יהדות התורה), לפיה אישה לאחר לידה, אשר תינוקה חייב להישאר בבית החולים בשל אשפוז למשך תקופה של בין 10 שבועות ל- 20 שבועות, תהיה זכאית להאריך את חופשת הלידה לכל אורך תקופת אשפוז תינוקה.

חברי הכנסת אשר ומקלב הסבירו כי רק כך תוכל האם לשהות במחיצת הפג, מבלי שתיאלץ לבחור בין הברירות להתחיל לנצל את חופשת הלידה או להשעות את ניצול החופשה עד לשחרורו של הפג מאשפוז, ולהתרוצץ בין בית החולים, הבית והעבודה.

 יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ (הליכוד-ביתנו) נעתר לבקשתו של נציג משרד האוצר רן רידניק והודיע כי החלטה לגבי תשלום דמי חופשת הלידה תתקבל עם הכנתה של הצעת החוק לקריאה השנייה והשלישית. לדברי אסתר טולדנו ממחלקת המחקר של המוסד לביטוח לאומי, עלות הצעת החוק היא עד 350 אלף שקלים בשנה.

במהלך הדיון הציג אליעזר שוורץ ממרכז המחקר והמידע של הכנסת נתונים לפיהם מספר התינוקות עד גיל חצי שנה שהיו מאושפזים למשך 10 עד 20 שבועות בשנת 2012 הוא 437, והם נותרו באשפוז למשך 93 ימים בממוצע. מספר התינוקות עד גיל חצי שנה שהיו מאושפזים למשך למעלה מ-21 שבועות בשנת 2012 הוא 55, והם נותרו באשפוז למשך 219 ימים בממוצע.

בנוסף,  אישרה היום הועדה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של חברי הכנסת אורי מקלב (יהדות התורה), דב חנין (חד"ש) וחברי כנסת נוספים, המעניקה סל הטבות נרחב להורה של אדם עם מוגבלות, אשר יכלול:

  1. תשלום ממעסיק ההורה עבור דמי מחלה כבר מהיום הראשון להיעדרותו בשל מחלת ילדו או לשם טיפול בו (זאת בניגוד לשאר העובדים אשר אינם זכאים לתשלום עבור יום מחלה ראשון).
  2. ניצול חלקי ימי מחלה ולא רק ימים מלאים. לדרישת יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, נקבע כי היעדרותו תיספר לו לפי שעות שהחסיר. ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה), מיוזמי החוק: "כך, לדוגמה, יוכל ההורה ללוות את ילדו לבדיקה קצרה ולשוב לעבודתו, מבלי שיוחסר לו יום עבודה מלא".
  3. תוספת של 6 ימי היעדרות בשנה לכל הורה לצורך סיוע לילדו המוגבל . זאת בנוסף לימי המחלה והחופשה העומדים לרשותו. אם בן / בת הזוג לא ניצלו את מלוא ההטבה,  תתווסף יתרת הימים שלא נוצלה להורה השני. גם משפחות אומנה זכאיות להטבה זו. זכאות זו היא לכל שנה בנפרד ואינה ניתנת לצבירה לשנים שלאחר מכן.
  4. תוספת של 3 ימי היעדרות בשנה על חשבון מכסת ימי המחלה (או ימי החופשה אם כבר ניצל את מלוא ימי המחלה העומדים לרשותו).  אם בן / בת הזוג לא ניצלו את מלוא ההטבה,  תתווסף יתרת הימים שלא נוצלה להורה השני. ימים אלה ניתנים לצבירה וגם הם חלים על משפחות אומנה.

הטבות אלה יחולו על הורים שילדיהם מוגבלים בתפקודם למשך 60 יום ומעלה. כך הוחלט בתום דין ודברים עם נציג משרד האוצר בדיון, רן רידניק, שאמר: "לא נכון יהיה להעניק הטבות אלה להורי ילד ששבר את רגלו והחלים לאחר חודש". לעומתו טענו ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) ורכזת פורום ארגונים והורים למען ילדים עם מוגבלות, עו"ד ולרי זילכה, כי 60 יום הם פרק זמן רב מדי.

עו"ד סיגל סודאי, מנהלת האגף ליחסי עבודה בלשכת המסחר, קראה להגביל את גיל הילד שבגינו יקבל ההורה את ההטבות. עם זאת, הדגישה כי המעסיקים במשק אינם מתנגדים להצעת החוק.

עלות הצעת החוק מוערכת בכ-8 מיליון שקלים בשנה והיא נתמכת על ידי הממשלה.

נערך על ידי רביב נאוה
תגיות: , , , , , , ,

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.