תהליכי המיון בשוק העבודה אינם מותאמים לתרבות הערבית
גלי ליס-גינסברג, חוקרת ממינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה ערכה מחקר על תעסוקת אקדמאים ערבים בישראל, המעידים על התאמה נמוכה של תהליכי המיון וההכנה המקדימה לעבודה לתרבות הערבית
ממצאי המחקר:
30% מבין כלל האקדמאים הערבים השתתפו במבחני מיון לעבודה, 88.9% מהם עברו בהצלחה את המבחנים.
יותר משליש (36.6%) חושבים כי המבחן אינו מותאם לתרבות הערבית, 42.3% חושבים כי המבחן מותאם במידה בינונית ורק כחמישית חושבים שהמבחן אכן מותאם לתרבות הערבית.
מרבית המרואיינים (89.8%) אינם מכירים תוכניות ממשלתיות העוזרות לשלב אקדמאים ערבים בשוק העבודה ורק כשליש מהם ציינו כי הם מכירים עמותות המסייעות לאקדמאים ערבים למצוא עבודה.
כך עולה ממחקר שנערך במהלך שנת 2010 במינהל מחקר וכלכלה במשרד הכלכלה בקרב מדגם מייצג של כ- 1,000 אקדמאים ערבים, עד גיל 67, בעלי תעודות אקדמיות שלמדו באוניברסיטאות, במכללות ובמכללות לחינוך בישראל או בחו"ל.
דוח זה הינו חלק ממחקר נרחב אשר נועד להציג תמונת מצב של מאפייני ההשכלה והתעסוקה של האקדמאים הערבים ולנסות לזהות את החסמים המונעים מאקדמאים ערבים למצוא תעסוקה הולמת ולהתקדם בשוק העבודה. הדוח הנוכחי, מתמקד במאפייני תהליכי המיון וההכנה המקדימה לעבודה בקרב האקדמאים הערבים בישראל.
לדוח המלא: http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/755C43EB-487F-409F-9336-4BDD6A7FAA5E/0/X12380.pdf
נערך על ידי נדב פרץ-וייסוידובסקי
תגיות: אפלייה, מבחני מיון, משרד הכלכלה, תעסוקת ערבים
18 באוגוסט, 2013 בשעה 18:48
איפה קבוצת הביקורת
כ-90 אחוז מהנבחנים הערבים עברו בהצלחה את המבחנים. על פניו זהו נתון גבוה, אך למעשה הוא חסר משמעות ללא השוואה לאוכלוסיה הכללית ו/או היהודית.
משונה שמישהו טרח לפרסם דבר כזה, מבלי לחפש הקשר.