בית-הדין לעבודה קבע, למעשה, כי העובדים שחתמו על הסכמה לעבור לעבודה דרך חברת קבלן עשו זאת תחת לחץ ונתן להם 7 ימים לשקול את עמדתם
מאת רביב נאוֶה
בית הדין לעבודה קיבל אתמול את בקשתם של עובדי הוט המצויים בהליכי התארגנות במסגרת "כוח-לעובדים" לאפשר לעובדים שהוצע להם לעבור לעבודה דרך חברות מיקור-חוץ לשקול את החלטתם בטרם יחתמו על הסכמה.
השופטת עידית איצקוביץ קבעה כי עובדים שהוצע להם לעבור לחברות מיקור חוץ עד ליום רביעי האחרון יוכלו לקבל החלטה עד יום שלישי הקרוב בשעה 17:00. גם עובדים שכבר שחתמו על טופסי מעבר לחברות מיקור חוץ – יוכלו להגיש בקשת התחרטות ל-HOT עד שני אחר הצהריים והחברה תשקול אם להחזירם אליה או לא. כוח לעובדים התחייב שלא לפגוע במתן שירות תקין ללקוחות.
בתוך כך, חבר הכנסת מיקי רוזנטל תקף במלים חריפות את הנהלת הוט שלדבריו כלאה את עובדי המוקד בנתניה ולא אפשרה להם לצאת מהמשרד כדי לאלץ אותם לחתום על הסכמה להעברתם לחברת-קבלן. ח"כ רוזנטל, שפרסם את נוסח ההסכם עליו הוחתמו העובדים בדף הפייסבוק שלו, טען כי בשבועות האחרונים מפעילה חברת הוט מערך איומים משומן, הגובל בטרור תעסוקתי, שמטרתו לגרום למאות עובדים להפוך להיות עובדי קבלן.
בהסכם עליו הוחתמו העובדים מוצג המעבר לחברת-קבלן כ"התפטרות מרצון" ושמירת הזכויות ופיצויי הפיטורים כמחווה של הוט הנעשית "לפנים משורת הדין". כמו-כן, העובדים נדרשו להצהיר כי נעזרו בייעוץ משפטי טרם החתימה, בעוד שכאמור נאסר עליהם לצאת ממשרדי החברה עד שיחתמו על ההסכם.
"אינני קורא לנקוט אמצעים אלימים", אמר רוזנטל, "אבל מאחר והחברה מתנהלת בהתנהלות כזו כוחנית אל מול העובדים שבמבקשים להתאגד כדין במדינת ישראל, אז יכול להיות שכל מי שהוא אדם הגון במדינת ישראל צריך לשקול להיפרד מחברת הוט בדרך דומה."
לטענת כוח לעובדים, הארגון קרוב מאד להשגת יציגות בהוט וחסרים פחות ממאה עובדים שיצטרפו להתארגנות החדשה כדי שזו תמנה שליש מהעובדים ותוכר כיציגה.
Tags: בית-הדין-לעבודה, התאגדות-עובדים, ועד-עובדי-הוט, כוח-לעובדים, מיקור-חוץ, מיקי-רוזנטל
הלוואי שהיה לצידי חבר כנסת כמו מיקי רוזנטל,בשנים השחורות של הפרטת "פז" ופיטורי כמעט כל העובדים הוותיקים בשנים 1993-1997 .טירור תעסוקתי על בסיס יומי היה לחם חוקינו כאשר קומנדו ההפרטה של "חיים חדשים בהסתדרות" בראשות רמון ובעיקר עמיר פרץ,"עובד במרץ"לתקוע סכין בגב לנו לעובדים המאורגנים,ואילו ממשלת ההפרטה האכזרית בראשות רבין,מכה בנו בסיפוק רב כשהיא מעבירה החברה לידי בינו צדיק.
אלו היו שני צדדים של מטבע פשע ההפרטה:ממשלת רבין וקומנדו ההפרטה -"חיים חדשים בהסתדרות",שהיא שלחה להסתדרות.
אותי מטרידה סוגייה נוספת.מדוע חוץ ממיקי רוזנטל וסתיו שפיר אף אחד מחברי הכנסת של המערך לא עולה לחזית המלחמת בהנהלת "הוט".
איפוא הם כשהעובדים העשוקים כל כך זקוקים להם.
אני מודה שאני לא מבינה בכלל מה קורה כאן.
מדוע צריך עובד "לשקול" את החלטתו
אם הוא נדרש בכל מקרה לחתום על טופס מזויף?
"הואיל והעובד פנה לחברה בבקשה כי זו תסיים את העסקתו בחברה…….".
נדמה לי שלפי חוקי החוזים חוזה שקרי, או כפוי בכלל איננו תופס.
האם היתה החלטה של ביהמש בעניין?
בכלל לא ברור לי איך חוזה כזה עובר את סף הדיון המשפטי.
תשובה מסוימת ניתנת בדף הפייסבוק של רוזנטל ע"י צחי ברדה, וזה פשוט מזעזע ומתחבר בגדול לשאלה של לינדנבאום:
"חוזים לא חוקיים מאוד נפוצים היום. מעובדים שחותמים על חוזה עבודה אישי שקובע שהם ויתרו על כל מני זככויות שמגיעות להם על פי חוק מיוזמתם, ששכרם נמוך וחלקו משולם באמצעות "שעות נוספות" (כדי שלא יוכר לפיצויים ופנסיה) או שנאסר עליהם להתאגד.
הנה הצעה איך אתה כמחוקק יכול להתמודד עם זה: לא רק לקבוע שחוזים כאלה לא קבילים במקרה שמגיעים למשפט, מה שבדרך כלל לא קורה, אלא לקבוע סנקציות פליליות כנגד ראשי חברה ומנהלי כוח אדם שמחתימים עובדים על חוזים שמנוגדים לחוק.
לא יודע מתי הפעם האחרונה שהיית שכיר פשוט ולא טאלנט באחד מחברות התקשורת הגדולות שעבדת בהן, החוזים האלה נפוצים שם מאוד. מצב העובד הפשוט בישראל פשוט מזעזע.
השופטת נילי ארד,כלל לא הפנימה שמדובר על על החתמת טירור בלתי חוקית בעליל.כשמדובר בעובדים ,אפשר להתעלל בהם חופשי.
גם את זה אני יודע זה 20 שנה מהצורה בה בית הדין לעבודה בחיפה "טיפל" בעובדי "פז" אחוזי האימה שטופלו על ידי צוות החיסול של שלושת הראשויות- הממשלה,ההסתדרות ובית הדין לעבודה-,כאילו היו מזון טעים לטייקונים.
הדיון התקיים לדעתי בבית הדין האזורי בתל-אביב.
אבל רוח המפקד מהלכת על פני תהום….
כמו שזה נראה כרגע להדיוט שכמוני עדיפה כבר מערכת המשפט בתקופת אחאב. אפילו הוא ואשתו איזבל (האתה תעשה מלוכה"), המנוולים הרצחניים של הסיפור, לא העיזו לצפצף על החוק בגלוי ולעשות מונקי ביזנס גלוי עם השופטים.
מצד שני אולי בית דין לעבודה שלנו היה מציל את חייו של נבות היזרעלי באמצעות כפייה לחתום על חוזה פיקטיבי שהיה מנשל אותו מרכושו אבל משאיר אותו בחיים.
אז אולי בכל זאת התקדמנו קצת במבחן התוצאה הסופית.
בבורסה של ת"א יש כלל לא כתוב: חברה ציבורית שיש לה ועד ערך השוק שלה יורד.
הוט היא חברה ציבורית.
המנהלים שם מצווים לדאוג לתזרים החיובי לכיסי הבעלים כדי שיממשו השקעתם ירוויחו ויעשו אקסיט לקול תרועת ההמון המשותק שכלית.
לכן,הם,נלחמים בעובדים. לו ניתן היה היו מוציאים אותם להורג בלובי של הבורסה בואכה אחד העם…..
…וכן בית הדין לעבודה רוצה לשאת חן בעיני אדוניו כדי שאחרי שיופרט לא יצטייר כמי שהמרה את פיו של האדון החדש….
המחיר אינו כולל מע"מ (שבת אין מסחר באי פלסטינה ארץ הקודש).
מנחם.
החברה הפכה פרטית, והשרות כבר זמן רב, בהתאם.http://www.themarker.com/markerweek/1.1885895
כך או כך יש גבולות לפרמיסיות של בית הדין ולסובלנות שלנו כלפיה. מי שנכנס עם מסמכים פיקטיביים אסור שיוכל לעבור את סף בית המשפט.
אם אנחנו מסכימים לזה – מגיע לנו כל מה שאנחנו מקבלים.
מה שקורה כאן זה לא הוט (ציבורי/פרטי) אנחנו הרבה יותר עמוק בתור החרא.
פכים קטנים!
לקראת מאי-יוני 1994 ,בינו צדיק ,הטייקון שנולד מהפרטת חברת "פז" העשירה,מודיע להסתדרות החדשה(כן-כן,זאת של עמיא פרץ מ"חיים חדשים בהסתדרות"),שהסכמי העבודה הקולקטיביים,הנוהגים בחברה מאז קום המדינה,מבוטלים באחת ,וכל זאת בתוקף מראשון בינואר 1995 .ההסתדרות,עשתה קולות שטיח כהרגלהוחיכתה עד נובמבר כדי להכריז שביתה,וגם אז זה היה חסר משמעות לחלוטין כי היא דרשה מהוועדים של "דלק" ו"סונול" ובעיקר בתי-זיקוק חיפה שישבו על כל ה"שיבר",שלא לשתף פעולה עם השביתה שלנו ב"פז".
באותו זמן הפיטורים האכזריים נמשכו כבר מ1993 ,ללא הרף ללא הרף.
שום דבר לא דלף לעיתונות ולתקשורת.
ב-1995 אנחנו ,שרידי השחיטה,הוחתמנו על חוזים אישיים(בסגנון אתה חותם או שאתה עף במקום),שבהם התחייבנו לעבוד עד שהחברה תחליט על "סיום עבודתנו".
שום דבר לא דלף לעיתונות ולתקשורת.
מה שכן דלף זה מאמר ראשי של מערכת "ארץ",שבו היא אומרת בסיפוק,שעובדי "פז",מאסו בהסכמי עבודה ה"מיושנים" הקולקטיביים,ושמחו מאד להיכנס לעולם החדש של החוזים האישיים.
שום פרט אחר לא פורסם.לא הטירור התעסוקתי,לא הפיטורים,לא ההחתמה באונס תוך איום בפיטורים,ולא "אורך החיים"של החוזים האישיים.
לא ההסתדרות ולא בית-הדין לעבודה לא עזרו לנו והיינן מופקרים לחלוטין ,אחרי עשרות שנות עבודה עם ילדים קטנים בבית.
פרה-פרה דופקים את כל העדר.היום "הוט",מחר חברת החשמל,הנמלים,ו"עם ישראל" ממשיך להיות אדיש אדיש.
כמו שכתב קודמי-"אם אנחנו מסכימים לזה – מגיע לנו כל מה שאנחנו מקבלים."
את תגובתי למאמר של פרופסור יוסי יונה עובדי "הוט" נלחמים את המלחמה של כולנו מאתר וואלה מצורף קישור http://news.walla.co.il/?w=/4975/2647553 (יום ראשון, 2 ביוני 2013, 17:12) אני בוחרת לפרסם קודם באתר החשוב עבודה שחורה. אתה, ד"ר יוסי יונה, צריך וחייב להיות בין מחליפי החזירים בשלטון יותר מ 3 שלושה עשורים ובעשור האחרון בפרט ! אחרי, שתציע השוואה בין היקף העבודה, החופשות, השכר, ההטבות, תנאים מופלגים וכספי "קשר עם הציבור", של חברי כנסת, פקידי האוצר (בנים של..) ושרים (נסיעות לחו"ל, מאבטחים, מכונית ונהג צמוד, 4 ארבעה חודשי עבודה במקרה הטוב, ועוד כהנה וכהנה בזבוזים…מיטה מיוחדת מעופפת, איפור מסביב לשעון, יועצים בכמוית…) והיקף שכרם לשכר ה "עבדים" בישראל, הקשישים, המוגבלים וכל אלה, שלא עובדים בגלל הממשלות. תוך התחיבות בכתב, (שהרי כל הנ"ל שקרנים, רמאים וגנבים בפוטנציה). – תקנה עולמך !!! אז עשויים רבים לנהור אחרי יוזמות/הצעות נדרשות אילו ולמעשה, אחריך. מציעה ומבקשת לנסות לצרף אליך את המתריעים בשער לביטול העבדות והגדלת מספר החלשים – הרס ישראל. והם : פרופ' דני גוטוויין, פרופ' אויה ספיבק, פרופ' מומי דהן, ד"ר יצחק ספורטא, גב' תמי מולד חיו, גב' ענת סרגוסטי, וכהוכחה אתה מוזמן להצטרף לבג"צ של אילן גילאון, רן כהן שתי דיירות הדיור הציבורי והאגודה לזכויות האזרח לביצוע חוק "הדיור הציבורי" לאלתר !
מי, שגרם לבור תקציבי לא רשאי, על פי חוק, לקבל לידיו את השלטון שוב, כמו חשבים ו/או ועדות קרואות לראשי ערים, אשר כשלו בניהול תקציב. פרופ' יונה, זאת הזדמנות חוקית לבג"צ לביטול תוצאות הבחירות האחרונות.
בכבוד רב, מורן מרום.
יו"ר הוועדה ח"כ כץ להנהלת הוט: חזרו בכם מהפיטורים, אחרת נתערב באמצעות חקיקה
3 ביוני 2013, כ"ה בסיון תשע"ג, בשעה 12:00
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת דנה היום באופן העסקת עובדי חברת התקשורת הוט ובהתאגדותם של העובדים.
במהלך הדיון הסוער אמר יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (הליכוד ביתנו): "הוט מצטיירת כחברה דורסנית, שעושקת את עובדיה ומתייחסת אליהם כמו בימי הביניים. הנהלת החברה זוכה למשכורות יפות, ואילו העובדים מסתפקים בפירורים, וגם את זה רוצה הוט להקיא. על ההנהלה להפסיק לאלתר את מהלך העברת העובדים למיקור חוץ ולקלוט מחדש עובדים שיחזרו בהם מהסכמתם לעבור לקבלן חיצוני. יש להכיר בהתארגנות העובדים ולהיכנס איתם למשא ומתן לאלתר. אינני רוצה להגיע לחקיקה בתחום הסכמי השכר, אבל אם לא תהיה ברירה נעשה זאת וזה יהיה גרוע יותר ממה שנדמה להנהלת הוט".
נתן קביליס, עובד טכני של הוט בסניף באר שבע: "הגיע הזמן שניקח את גורלנו בידינו. פתאום מאלצים אותנו לחתום על חוזה מעבר לחברה קבלנית ואנחנו מאבדים ותק וביטחון תעסוקתי. נדרוש מהחברה תוספת שכר לוותיקים, שכיום מסתכמת בשקל לשעה, אוכל לעובדי משמרות בערבים ובסופי שבוע, קרן השתלמות, ימי מחלה מהיום הראשון ותוספת לבונוסים". קביליס סיפר כי הוא משתכר 24 שקלים בשעה.
עמליה זרקא, סמנכ"ל משאבי אנוש בהוט: "צר לנו על התמונה המתקבלת בתקשורת. אנחנו ממעטים להגיב על מנת לא לפגוע בעובדים שלנו. אנחנו מכבדים את זכותם הלגיטימית להתאגד. תפרנו מהלך בעל אוריינטציה אנושית. לאורך כל הדרך הוט עובדת עם חברות מתמחות; 40% מ- 5,000 העובדים מועסקים באמצעות מיקור חוץ. אנחנו מעוניינים לשפר את השירות ללקוחותינו, ולכן פונים לחברות שמתמחות בתחום. בכל מקרה, דאגנו שהעובדים יישארו עם אותם תנאים גם אחרי המעבר. מי שלא רצה לעבור, נשאר בחברה. מי שעבר ויתחרט, נקבל אותו בחזרה".
ח"כ אילן גילאון (מרצ): "מסתתר כאן סיפור מלוכלך של כסף ורק כסף. אתם חברה גרידית, ורק רוצים למקסם רווחים ולצמצם הוצאות. חזרו בכם, או שנטפל בכם: הציבור יבטל מנויים ונאיץ את הטיפול בדואופול".
ח"כ מיקי רוזנטל (העבודה): "פגעתם בעובדים באופן של טרור תעסוקתי. החברה הרוויחה 300 מיליון בשנה האחרונה, אז אולי שהמנכ"ל ירוויח קצת פחות והעובדים קצת יותר?".
ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (הליכוד ביתנו): "לחוזה ההעברה למיקור חוץ אין תוקף משפטי, יש פה מצג שווא וחוסר בתום לב".
לקוח מ:http://main.knesset.gov.il/Activity/committees/Labor/News/Pages/%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99-%D7%94%D7%95%D7%98.aspx
מעניין איך ביהד לעבודה "לא ראה" את מה שרואה עו"ד אורלי לוי שתמצתה את העניין כראוי.