גם את תגובתו זו של "עדנן אבו אירול" שמחנו, מערכת עבודה שחורה" להפקיע משיח התגובות הרגיל ולעשותה פוסט עצמאי
"השנאה היא גופה מתה, מי ממכם רוצה להיות קבר? ג'ובראן חליל ג'ובראן.
קווי היסוד של הממשלה ה-33: המבט הנכון (ב)
מערכת עבודה שחורה שמחה לדיון המתפתח בעקבות מאמרו של "עדנו אבו-אירול". המגיב ל. רפי שב והגיב כתגובה למאמר באותו פוסט. שוב מצאנו את התגובה ראויה להיות פוסט עצמאי ואנחנו "מפקיעים" אותה לכאן
אני מתקשה להתווכח ברמה האידיאולוגית של הדברים,ולכן אני רוצה להאיר מספר הערות:
בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ איננו דמוקראטי. משאמר את דברו ופסק אלה הם המילים האחרונות. כשאתה, ל.רפי, כמיצג אידיאה מסוימת בחברה הישראלית טוען שאם פסק בג"צ שמגילת העצמאות היא חסרת תוכן קונסטיטוציוני ואתה פשוט לא מקבל את זה אלא בוחר לעשות לעצמך ובשלך ולהבנתך את הדברים – אז אני מאוד מודאג. כי האידיאולוגיה שאתה משקף העלתה לשלטון את המפלגה שהקימה את הממשלה ה-33 אותה מפלגה שבהצהרת כוונות שלה (בקווי היסוד) מבטיחה "לטפל" בבית המשפט העליון. ה"לטפל" לפי הצהרות חברי המפלגה הזו פירושו לנטרל את היכולת של בית המשפט העליון להעביר ביקורת על הכנסת ועל חוקים שהיא מחוקקת. זה בדיוק מה שאתה עושה פה בהתיחסות הסלקטיבית שלך לפסיקות בג"צ. ומי אמר לך שאני אוהב את הפסיקה הזו אולי לא ואולי דווקא היה נוח לי מאוד, כערבי, שמגילת העצמאות באמת תהייה הקונסטיטוציה של המדינה שלי?…
במאי 2012 היו במדינת ישראל 7.8 מליון אזרחים.20.6% מהם הם ערבים כשרובם מוסלמים מיעוטם נוצרים או דרוזים. 4.1% מהתושבים מוגדרים כ"אחרים" כלומר אינם יהודים ואינם ערבים וברוב המקרים הם דוברי רוסית במקור.
אני, עדנן, נמנה על הרוב הכי גדול שיש במדינה הזו שאיננו בן הדת היהודית. מיהו אותו מוסד עליון שהחליט ויחליט בשבילי, ובלי לשאול אותי, מהי משמעות "לשאת בנטל" שעליה כל כך מרבים לדבר וגם להצהיר בקווי היסוד של הממשלה. או שאולי 20.6% מאזרחי המדינה אינם מספיק טובים כדי שישאלו אותם ומספיק טובים כדי שיחליטו בשבילם – ולא רק בעניין ה"נטל".
אמרת: "מדינת ישראל קמה במלחמה שאותה הכריזו עליה ארגונים ערביים בתוך השטח שיועד לה בתוכנית החלוקה". כבר ציינתי שאני מתגורר בעיר ערבית שבקווי החלוקה של 47 הייתה חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. זוהי פטרוניות עם לא מעט גזענות להחליט בשבילי וכדי לעשות כן לשם אותי תחת שלטון צבאי.
ביום האחרון של חג החירות, אצלכם, מציינים אצלנו את יום האדמה. בקיץ שעבר בכיכר רבין ראיתי כיצד המגיפה של שוד האדמות איננה מבחינה בין יהודי לערבי ובין אדם לאדם. ובהצהרת הכוונות של הממשלה המכהנת – יש למגיפה הזו ביטוי שאני מקווה שהוא התרופה ולא המכה.
היום בבוקר נסעתי לירושלים. בשכונת ארמון הנציב אספתי חבר. יהודי ללא כיפה. יחד חצינו את רחובות העיר למקום העבודה שמשותף לשנינו. בדרך חלפנו על פני יהודי לבוש שחורים.חרדי. החבר שלי ציחקק על חשבונו. לא אחזור על דבריו כי אני מתבייש רק אומר: לו אני הייתי אומר את הדברים הייתי נחשד, ומיד, בגזענות בשינאת יהודי ובאנטישמיות למרות שגם אני עצמי שמי.
אז כשאתה ל.רפי מדבר על מדינת הלאום היהודי – אתה מתכוון לחבר שלי שישב לצידי ברכב וליהדותו או ליהדותו ואורח חייו של אותו אדם שחברי ציחקק על חשבונו? …ואולי זה היה נראה הרבה יותר טוב לו אני החבר היהודי שלי ואותו אדם לבוש שחורים היינו יכולים להלך ברחובות ירושלים מבלי שאיש יצחקק עלינו בגלל הדת או מידת הדתיות שלנו…אולי…?
חלפנו, אני וחברי, ליד מלון קינג דיויד. הרדיו היה על רשת ב של קול ישראל. אריה גולן ראיין את מייקל אורן שגרירנו באו"מ והוא שאל אותו כך (מן הזיכרון): איך זה שממשלת ישראל נעתרה להצהרת הנשיא אובמה בירושלים בדבר פתרון של שתי מדינות לשני העמים זו לצד זו. הרי הדבר איננו כתוב בקווי יסוד של הממשלה (ואלה הובאו כאן בציטוטם המדויק על ידי),לא מופיע באף לא אחד מההסכמים הקואליציונים ולא הוכרז על ידי הממשלה בעת הכרזתה בפני כנסת ישראל. על כך ענה השגריר שלנו באו"מ: (מהזיכרון שוב) נכון שבאף לא אחד מהמסמכים האלה מופיעה הטענה הזט אבל זוהי מסורת ישראלית ידועה.
ואת זה אני… לא ידעתי.
דווקא הזרקור שהאיר בראיון של אריה גולן את שגרירנו באו"מ מעורר בי את הדחף העז להעמיד את קווי היסוד של הממשלה הזו באור ביקורתי ובביקורת נוקבת – אם העיזו לשקר לנשיא המעצמה הגדולה בעולם ואת החשובה בידידותיה של המדינה שלנו יעיזו להתכחש גם לצרכים המתהווים והרצונות של המיעוט הגדול ביותר באוכלסיה שלנו שאני, עדנן אבו אירול, נמנה עליו.
ובקשר לשאלה שציטטתי מפיו של המשורר ג'ובראן (שפעם היה חלק מתוכנית הלימודים בתיכון בישראל) אני לא מוכן להיות הקבר…
Tags: זכויות אדם, חוק יסוד ישראל מדינת הלאום, מגילת העצמאות, מדינה יהודית דמוקרטית, ערביי-ישראל, פלסטינים-אזרחי-ישראל, רפי-לאופרט