אילן גילאון: לשקול מחדש את התקשרות הכנסת עם "פלאפון"

הנהלת חברת "פלאפון" אינה מתירה לעובדיה להתאגד. ח"כ אילן גילאון (מרצ) פונה במכתב למנכ"ל הכנסת ומבקש ממנו לשקול מחדש את ההתקשרות של הכנסת עם החברה

 לכבוד

מנכ"ל הכנסת

מר דן לנדאו

 הנדון: בחינת המשך ההתקשרות עם חברת "פלאפון" לאור הפרת זכויות עובדיה

 אני פונה אליך בעקבות פתיחת שביתת עובדי חברת "פלאפון" הבוקר (10.12).

העובדים פתחו בעיצומים עקב סירוב ההנהלה להכיר בוועד המאוגד בהסתדרות ולנהל

משא-ומתן על הסכם קיבוצי, כך לדבריהם. זאת, חרף טענת העובדים כי הוועד הינו

גוף יציג וקרוב למחצית מעובדי החברה (1700) הצטרפו אליו.

אני סובר כי הכנסת צריכה לשמש דוגמא למערכות ציבוריות ולקבל שירותים אך ורק

מחברות המבטיחות את זכויות עובדיהן. לפיכך, על הכנסת לשקול מחדש את

ההתקשרות עם חברת פלאפון בשל ההתעמרות בעובדיה, ובכל מקרה, אני מצפה כי

שמירה על זכויות העובדים תהווה תנאי לכל התקשרות עתידית.

מצפה לתשובתך המהירה

בברכה

ח"כ אילן גילאון

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

5 Responses to “אילן גילאון: לשקול מחדש את התקשרות הכנסת עם "פלאפון"”

  1. זו אני הגיב:

    לא סתם מרצ נמצאה כמפלגה הכי מצטיינת מבחינה חברתית לפי המדד של המשמר החברתי. אילן גילאון ממשיך להוכיח מה שידענו קודם לכן.

  2. משתמש אנונימי על חימום בסולר :-) הגיב:

    כשאנשי מרץ ושאר תומכים בס"ד יעברו מפלאפון לחברה אחרת, ואו ינתקו עצמם מהסלולארי אם לא ימצאו חברה שמתחייבת להכיר בזכויות עובדים- ו/או ירימו טלפון לפלאפון ויאימו לפרוש אם ימשך היחס ×”×–×” לעובדים –
    אז נהיה מספיק חזקים ונוכל להרשות לעצמנו להכות אחד בשני בתוך המחנה חודש וחצי לפני הבחירות.
    עד אז עדיף שנזכיר לעצמנו שיש בחירות עכשין ונסיק כולנו את המסקנות.

    כי מה שקורה בזמן האחרון הוא חרפה לכל תומכי הס"ד והעבודה המאורגנת, עד שבליכוד ביתנו-פשוט מנמנמים. נכון לעכשיו לא נותר אלא לקוות שבציבור הדומם יש יותר חוכמה קולקטיבית ושבסופו של דבר יתגשם הכלל "אל יתהלל חוגר כמפתח".

  3. ראשית גלוי נאות: אינני עובד חברת פלאפון אבל הייתי עובד של החברה הזו ולא מעט שנים. אני כן לקוח החברה.

    הגם שהדבר ציני,אפילו מאוד,אם בגלל הנטיות החולניות שלי לס"ד אפסיק להשתמש בשירותים של פירמות שמפירות זכויות עובדים אשאר,די מהר,מחוסר כל וחסר יכלת לתפקד בעולם הודרני של היום.

    זו איננה סוגייה צרכנית והמאבק בה איננו צריך לבוא מהענישה באמצעות הכוח הצרכני.

    השינוי צריך לחול בתודעה הציבורית. היום חברה שיש בה עובדים מאורגנים נחשבת לחברה נחותה,בזבזנית ועאכה בבורסה יורד.

    השנוי הערכי צריך לחול ברמה הלאומית ובכך שמי שינהל את המדינה אחל מ 22 בינואר 2013 יהיה כזה שעבודה מאוגנת ומאוגדת,בעיניו,איננה בעיה אלא יתרון.

    לצערי,וגם לפי הסקרים, הציבור בישראל מעדיף את הניאו ליברל החשוך נתניהו ואת הניאו פאשיסט ליברמן – ולכן לא צריך לבוא בטענות להנהלת פלאפון שלא רוצה בירידת ערכה הבורסאי של החברה אם וכאשר תימכר. השלטון עצמו מבזה עבודה מאורגנת ומעדיף מעט טייקונים עשירים ממונפים וספרי צמרת על פני מליוני עובדים משלמי מיסים ומשרתים במילואים. ×–×” מה שהרוב רוצה,וכנראה גם יקבל,ואפשר לבוא בטענות רק לבוחר הישראלי ולא לנבחר ובתורו לטייקון המסב לשולחנו ובתורם למבזי העבודה המאוגדת.

    ושוב לפי הסקרים: אם כל מי שמוכן להסתכן ולהצהיר על עצמו כס"ד (שבחברה הישראלית חוסה תחת גנוי הגנאי שמלאני) יפרוש מחברת פלאפון,ובהנחה שהתפלגות מקבלי השירות מהחברה הזו זהה להתפלגות של נתח השוק שלה באוכלוסיה מי שינזק יהיו האזרחים עצמם שיבחרו לעשות כן. לחברת פלאפון זה לא ישנה דבר והדבר לא יועיל המאומה.

    צר לי להרוס לכם את התענוג אבל אילן גילאון הפריח פה בלון ניסוי לא מוצלח. הכנסת התקשרה עם חברת פלאפון בחוזה כשר לפחות לכאורה. אני לא מכיר חוזה המתנה את ההתקשרות ביחס של נותן השירות לעובדיו. לא חושב שיש כזה,יהיה כזה או היה כזה אי פעם. ולכן,בהיבט החוקי,הכנסת לא יכולה להתנתק מפלאפון תחת העילה הזו.

    וחוץ מזה: אתם חושבים שבחברות הסלולר האחרות המצב טוב יותר. ממש לא ובכלל לא באחרות אין אפילו ניסיון לאגד את העובדים ואחרי כל דוח רבעוני עשרות או מאות מהם מפוטרים כדי לשחסוך הוצאות – שזה שם קוד להעלאת הרווחיות לבעלי המניות למנכ"ל ולנהלה הבחירה על חשבון המפוטרים ועל חשבון שירות גרוע ללקוחות.

    ובשורה האחרונה: הכנסת ה 18,בעיני,היא מוסד בזוי שחבל שבכלל היה קיים. היא,לשמחתי הרבה,בדמי ימיה וניתן לציבור הבוחרים את האפשרות לשנות את פניה (ב 22 בינואר) עד אז,המסוד הבזוי הזה בהרכב הבזוי הזה, יפה יהיה עם ינהג בשב ואל תעשה (לא שקודם ממש עסה חוץ מלומר אמן לחוקי גזע אפליה וניאו ליברליזם והזנחת האזרח) והפעם זה רצוי ואפילו נדרש.

    מנחם.

  4. "ההנהלה מסרבת להכיר כוועד המאוגד בהסתדרות ןלחתום על הסכם עבודה קולקטיבי".
    להסתדרות הכח הארגוני להשבית את ענף התקשורת למען העובדים,אולם כשיטתה מימים ימימה,ובטח מימי "פז" המופרטת ,נוהגת כהרגלה:
    "לא ניתן,ולא יעלה על הדעת",ועוד סיסמאות שיקריות למכביר,והציבור התמים חושב שההסתדרות "בסדר",בעוד שלמעשה היא תמיד תמיד פועלת לרעת העובדים השמים בה מבטחם.

  5. משתמש אנונימי על חימום בסולר :-) הגיב:

    מנחם
    לא מדובר בסוגיה צרכנית. זה לא מו"מ על הורדת מחיר.
    ויש תמיד דרכי ביניים – כמו למשל צרכנים שיתקשרו לחברה ויבלבלו שם היטב את המוח לשיחות המוקלטות.
    כמובן שזה לא יכול להיות אלא מאורגן, וכל התחלה עשויה לצלוע מעט, אבל בלי התחלה בכלל לא קורה כלום. וגם בלי נכונות לשלם איזה מחיר לא יקרה כלום.

    בכל העולם גילו אנשי עסקים שאדישות לירוק ולסביבה עלולה לפגוע להם בכיס. זה לא קרה ביום אחד ועדיין רבים אדישים לעניין, אבל התהליכים מתרחשים.

    כנ"ל התנהלו קמפיינים בהצלחה כזו או אחרת נגד העסקה נצלנית של עובדים ע"י חברות ותאגידים.

    ולא תמיד זה מוכרח להצליח דווקא עם יתרון לגודל.

    ואין שום מניעה שגוף יתנה חוזה בהעסקה מאורגנת של העובדים. העובדה שה לא קיים מלמדת כמה מצבנו רע. אבל את זה אנחנו הרי יודעים.

    ושוב נשאלת השאלה, מה עושים ומי עושה. הממשלה שהיית רוצה שתיבחר לא תשנה את היחס בבורסה לחברה שעובדיה מאורגנים, אלא אם לציבור תהיה מילה.

    המאבק צריך להיות משולב ומכל החזיתות, כולל ההסתדרות כמובן.

    אבל עזוב, החברה הישראלית עדיין לא בנויה לזה. מחנה השלום לא בנוי לזה והשמאל הישראלי לא בנוי לזה.

    האסטרטגיה היחידה היא – × ×›×” בשלי יחימוביץ ובעבודה הסוררת, נביא שלום ואז ×™×”×™×” פה צדק חברתי. כן ×›×–×” כמו שהיה אחרי השלום עם סאדאת. ממש פרחה פה ס"ד, התחזקה העבודה המאורגנת, האינפלציה היתה בת ספרה אחת, יהודים מכל העולם תרמו שקל מול שקל לטובת שיפוץ דירות בשכונות. מה באמת ×”×™×” רע? ולמה היתה נחוצה התכנית לייצוב המשק?

Leave a Reply