הזיכוי במשפט אולמרט משקף את אופייה של מערכת המשפט
מערכת המשפט אינה מטפלת בעבירות של שועי עם, אלא בעבירות קטנות של אזרחים מן השורה. זיכויו של אולמרט בחלק מהמשפטים משקף תופעה זו. בתי המשפט אינם היכלות צדק, הם חלק ממערכת משומנת שמגינה על אינטרסים מעמדיים
מאת: קורט טוכולסקי
כשהשחיתות מובנת, לא ניתן להרשיע עליה
הרבה כבר נכתב על משפטו של אולמרט, הרבה עוד ייכתב בעתיד. יהיו מי שידגישו את הזיכוי, יהיו מי שידגישו את ההרשעות, כל אחד והאינטרס שלו. אולמרט יוצג כנבל או קורבן, כנרדף או מושחת בר מזל. יש פן אחד שהיות ואינו מתאים לאף אחד מכלי התקשורת לא יוצג יותר מדי, האמת המרה והכואבת של מערכת המשפט בדמוקרטיה הליבראלית.
מערכת המשפט המערבית, זו שבה היום שופטים נשואים מעם יושבים ודנים בתיקים בהיכלי הצדק ואמורים להיות בוחני כליות ולב, התפתחה מתוך מערכת משפט שתמיד הייתה טובה בהרשעה על עבירות קטנות של אנשים פשוטים. ברומא בעת העתיקה, בפריז של ימי הביניים ובאימפריה הבריטית של העת החדשה שופטים הענישו די בקלות גנבים קטנים, אנשים קשי יום שביצעו עבירות על הסדר הציבורי וכנגד רכוש. בזה מערכת המשפט שלנו הייתה טובה לפני 2,000 שנה ובזה היא טובה גם היום. מה שמערכת המשפט שהתפתחה למערכת המשפט בדמוקרטיה המערבית-ליבראלית לא ידעה/לא רצתה/לא נועדה לעשות מעולם הוא לטפל בעבירות של שועי עם, של בעלי כוח ויכולת. של מי שלא יאנסו ברחוב אבל יראו כזכות לשכב עם המשרתת בבית, של מי שלא יגנבו תפוח במטע או כיכר לחם כדי לשבור את רעבם, אלא מספקים למדינה ציוד לחימה קלוקל בחוזה ופוגעים בכך בחיילים בחזית. המערכת יודעת לטפל בגנב שפרץ לבית, לא במי שמפקיע מחירים בעת מצוקה. כי המערכת היא חלק ממערכת הדיכוי המעמדי. גם היום בישראל, בלי להסתיר זאת בכלל, עבריין של עבירות מס יכול לשלם כופר ולהישאר אלמוני, ואילו מי שגנב אופניים יהיה עבריין פלילי וילך לכלא. המערכת מסתבכת כשהיא צריכה לטפל בתיקי שוחד והפרת אמונים, אין לה שום בעיות לטפל בגניבות רכב או פריצה לרכוש פרטי.
השחיתות היא חלק מהמערכת, היא מתחילה עם אי השוויון המובנה ביכולת של בעל יכולת להרשות לעצמו סוללה של פרקליטי צמרת משופשפים ומקושרים, ממשיכה בחקיקה העמומה בנוגע לשחיתות שלטונית ונגמרת בכך שלך תוכיח שמעטפת כסף, שנתנה לפוליטיקאי, נתנה לצורך זה או אחר, בזמן שדי ברור למה מישהו גונב טלפון נייד ומוכר אותו בשביל כמה שקלים. לפוליטיקאי, מסתבר, יש סיכוי להיחלץ, ואילו למי שחיפש כמה שקלים בשביל לשרוד מייעדת המערכת את בית הכלא. לאחרונה הורשע מבקש מקלט מאפריקה שגנב אופניים ונידון לארבע שנות מאסר כדי להרתיע. לעומת זאת, מי שגונב מאיתנו את איכות חיינו וזכויותינו בהחלטות פוליטיות תמוהות, סביר שיזוכה.
בתי המשפט אינם היכלות צדק, הם חלק ממערכת משומנת שמגינה על אינטרסים מעמדיים. כן יש להם פה ושם איזו החלטה שניתן להזדהות איתה, אשר נובעת מהשמרנות של המערכת ומהליבראליזם של חלק מהשופטים, אבל גם זה יעלם לאט. בתי המשפט משרתים את בעלי היכולת ואת השחיתות המובנית במערכת שיכולה להסביר בקלות עבירה פלילית של 200 ₪ נזק ולא מסוגלת להסביר עבירות של מאות מיליונים.
לכן אין מה להתפלא על פסק דינו של אולמרט, להיפך. זה מה שהיה צפוי. השחיתות היא חלק מהמבנה הפוליטי שלנו, חלק מהתרבות הפוליטית שלנו, חלק מהמורשת של הליברליזם המערבי שתמיד חי טוב עם פערים אדירים ועם מיעוט בעל זכויות יותר שנוגס בעם. לא ניתן להרשיע על השחיתות שהמערכת מעודדת ומקיימת. אולמרט בסך הכול עשה מה שצריך לעשות בדמוקרטיה הליבראלית המערבית, נתן שירות להון, מה שייחד את אולמרט היה שהוא לא היה אף פעם בכיס של בעל הון אחד, הוא תמיד היה פרילאנסר ושירת את מי ששילם, אולי בגלל זה הוא בלט וכמעט חטף. בעלי ההון מעדיפים שיש להם מישהו כבול בכיס.
אל תחפשו צדק במערכת גם לא בחלקים הפחות מחורבנים שלה, צדק חברתי ואחר נשיג רק מהשלטון, רק משינוי המערכת דפוסי עבודתה מנהגיה ומסורותיה, אחרת תמיד הסיכוי שלנו אנשים נורמטיביים עובדים ושורדים להיענש יהיה גבוה מזה של מי שמאפשרים לדפוק אותנו, אנשים כמו אולמרט.
תגיות: אהוד-אולמרט, בית המשפט, דמוקרטיה ליבראלית, מערכת המשפט, שחיתות
קישור קבוע
4 תגובות
Email This Post
15 ביולי, 2012 בשעה 8:31
מערכת המשפט היא עוד כלי לשמר את הסדר החברתי. שינוי במערכת המשפט יבוא רק משינוי הסדר החברתי.
משטר סוציאל-דמוקרטי של כלכלת רווחה יגרום גם לשופטים להיות חסרי סבלנות כלפי בעלי הון שמשמנים פוליטיקאים בכירים במעטפות דולרים.
15 ביולי, 2012 בשעה 8:43
קול צלול ומזוכך שכמהו לא נשמע בתקשורת הממוסדת. וחבל.
חידוש המחאה רק בתחילתו.
כל אחד צריך לקחת אחריות על חבריו, שכניו, משפחתו. בזמנים כאלו הישוע לא מגיעה מהחלונות הגבוהים.
נקווה שיהייה שקט, זה סוף החדשות.
שבוע טוב ק.
נ.ב -מתי אתה רץ לכנסת ?
15 ביולי, 2012 בשעה 20:41
והנה קבע בית המשפט שכוח לעובדים לא מייצגת את עובדי הרכבת אלא ההסתדרות כי הרציפות חשובה מרצון רוב העובדים. כך היה המשפט למשפך.
15 ביולי, 2012 בשעה 23:29
בית המשפט אכן משמר שיטה מעמדית בעלת פערים גבוהים.
אבל אני עדיין מקווה לראות שיפוט ערכי, אחר.