postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » העסקה לא ישירה – אחת אפס לאוצר

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

העסקה לא ישירה – אחת אפס לאוצר

נושאים דעות, זכויות עובדים ותעסוקה ב 12.02.12 23:56

כספם של מורי עמותת רנה קסין ממשיך להיגזל ע"י העמותה שסרחה, מורות היל"ה מתבקשות לשוב לעבודה בתנאים מנצלים, ורק עיני ושטייניץ מחייכים למצלמות

מאת: לילי בן עמי

אפס לעופר עיני ולהסתדרות

אחת ליובל שטייניץ ולאוצר.

אפס לעובדות/י הקבלן ולהעסקה ישירה

אחת לקבלנים ולהפרטה.

אתמול התקשרה אלי מורה נוספת המועסקת ע"י רנה קסין. חצי שנה שרנה קסין לא מפקידים לה כסף לפנסיה, לקרן ההשתלמות ולקופת הגמל. מכיוון שהכסף כן מנוכה ממשכורתה- מדובר בעבירה פלילית ששמה הלא מכובס: גניבה. בדוק. לשמחתי היא הסכימה להצטרף אלי ולעוד קבוצת מורות שיחד הגשנו תלונה פלילית כנגד רנה קסין ובאמצעות משרד התמ"ת.ביום שלישי התקיים דיון בכנסת בנושא תנאי העסקתן הפוגעניים של מורות היל"ה והשביתה שלהן אותו יום.על פי מסמך המסקנות של הועדה- מנכלית משרד החינוך מתבקשת לדווח על ההתקדמות בטיפול ואילו מורות הילה (מתבקשות להפסיק לשבות ולחזור ללמד (למרות שזכויותיהן הבסיסיות עדיין מופרות.המסמך מאכזב מכיוון שאין בו החלטות ממשיות. המשמעות היא שההעסקה הפוגענית תמשיך באין מפריע.

מאכזבת גם השביתה שעופר עיני סיים אותה אמש. שביתת ענק ששמה לנגד עיניה את עובדות/י הקבלן – כנראה רק במילים ולא במעשים. בפועל, תנאי ההעסקה הנצלניים ימשיכו כשהיו. במסמך ההסכמות שנחתם אין פתרון אמיתי.

באוצר בוודאי מאד מרוצים שעכשיו הם השיגו התחייבות ל"שקט תעשייתי" במשך 3 שנים (זה כנראה אפילו היה משתלם, במחיר של שני ימי שביתה) ולגבי עיני- הסיפור הזה העניק לו פרסום רחב ודימוי של לוחם למען השכבות החלשות, ברוח מחאת האוהלים. זה בוודאי לא יזיק למערכת הבחירות המתקרבת לראשות ההסתדרות – שבה לעובדות/ים הקבלן (שמשלמות/ים את המחיר של אפסיות ההשגים) אין בכלל זכות הצבעה.

לילי בן עמי, ממייסדות "מתפקדות– הלובי לשוויון בין המינים" ומובילות המאבק למען העסקה הוגנת של מורות ומורים

נערך על ידי מערכת עבודה שחורה
תגיות: , , , , , , , , , ,

3 תגובות

  1. מיכאל לינדנבאום :

    כפי שאומרת לילי בן-עמי ,לעובדי קבלן אין כלל זכות להצביע לאיגוד המקצועי שמתיימר לדבר בשמם,אבל לא חושש למכור אותם בנזיד עדשים ,כי הם לא לא יכולים להתנקם בבחירות הקרובות על הפקרתם.

    משחק מכור ,ממש כמו בכל משטר עושק.

  2. רביב נאוה :

    ההצגה של הדברים כאן פשוט לא נכונה.
    זה לא 1-0 לאוצר כי המאבק לא התחיל מתיקו, ומה שהושג הוא הרבה יותר מאפס – גם אם כולנו רוצים יותר. גם התיאור של "השקט התעשייתי" הוא לא מדויק. השקט התעשייתי הזה לא מונע מאף מורה ברנה קאסן, בהיל"ה (שמאוגדים בכלל בכ"ל) או עובד קבלן אחר להתאגד ולדרוש קליטה ישירה.
    עיני היה לוקח את הבחירות בהליכה גם בלי השביתה הזאת, אבל סחתיין על התרגיל הלוגי שהצליח להפוך שביתה עבור כאלה שאין להם זכות הצבעה ממשהו לזכותו של עיני (שעד עכשיו עניינו אותו רק האינטרסים של הבוחרים שלו, כידוע) למשהו לגנותו.

  3. מיכאל לינדנבאום :

    "כאלה שאין להם זכות הצבעה".
    ובאמת ,מדוע מאות אלפי עובדים המוחלשים ביותר במשק ,חייבים לשלם מס אירגון מחד,ומאידך אין להם זכות להחליט בבחירות מי ייצג אותם לפני מעסיקיהם.
    זה כבר לא תלוי ברישעות המשטר, אלא אך ורק בהסתדרות שיש לה הכח הארגוני ,בניגוד לעובדי קבלן הנתונים לטירור יום-יומי.

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.