בנימין נתניהו, די להפרטות הנסתרות
הפעיל החברתי ניצן מתן, ממייסדי "התעוררות – הרשת לשינוי חברתי", מביע במכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, את התנגדותו לשלוש החלטות המהוות בפועל הפרטות שקטות
אל
כבוד ראש הממשלה בנימין נתניהו
שלום רב,
"התשובה להפרטה- מהפכה" צעקו רבים בקיץ האחרון.
בהסתכלות בתהליכים שעומדים על הפרק של הממשלה כרגע, נראות שלוש הפרטות ההולכת ומתבצעות, אולי הן לא נקראות כך, אבל הן הפרטות לכל דבר ועניין.
ההפרטה הראשונה היא זו של מכון התקנים. הרעיון, הקורם עור וגידים, אומר: הסתמכות רק על הצהרת היצרן, בדבר תקינותו ובטיחותו של המוצר*. במקום שתהיה בדיקת המוצרים המיובאים, ולוּ בדרך מדגמית, ניאלץ להסתמך על הבטחתו של יצרן עלום שם, אולי בקצהו השני של העולם, כי המוצרים שלו לא ייבלעו על ידי תינוקות, או לא יגרמו לקצר בעת חיבורם לחשמל.
ההפרטה השנייה המתוכננת היא בבית הספר העתידי לשוטרים, שיוקם ליד העיר בית שמש. במקום שהמשטרה תפעל במתקן הזה כגוף המכשיר את השוטרים, נראה כי חברה שבבעלותה של שרי אריסון תעסוק בכך**, וזאת ברוב מסלולי ההכשרה שבמתקן. טירונים וקצינים יוכשרו בחסותה של אריסון, במקום בחסותה של משטרת ישראל. מדוע מחליטה המדינה, לאחר הויתור המתבקש על הפרטת בתי הכלא בישראל, להציע להפריט שירות ביטחוני חשוב אחר?
ההפרטה השלישית היא זו של שירות התעסוקה. המדינה מתכוונת לפתוח למעלה מעשרים מרכזי הכשרה, בחסות הג'וינט הישראלי, בהשקעה מדינית של 141 מיליון ₪. שירות התעסוקה בישראל עוסק בשורה ארוכה של קורסים בנושאים שונים, החל בקורס שרברבים (אינסטלוטרים) ועד לקורס לעיצוב גרפי, המצטיינים ברמתם הגבוהה. הג'וינט הישראלי הוא ארגון פרטי מבורך שעוזר רבות בשילוב אוכלוסיות נזקקות בחברה הישראלית. הבעיה היא, כי כאשר ארגון שכזה יחליף את המדינה, כשירות פרטי הנלווה לשירות התעסוקה – האבטלה תהפוך לעניין שיש גוף שמרוויח ממנו, ובכך יש משום התנערות המדינה מהאחריות שלה לאזרחיה.
הקביעה המקוממת "המדינה איננה יודעת לנהל" איננה גזירת גורל. המדינה יכולה לנהל את השירותיים החיוניים שלה. במידה שיש בעיות בתפקודו של גוף חיוני, כזה או אחר, אפשר לפתור אותן, ולא למכרו לכל המרבה במחיר.
כבוד ראש הממשלה הרשה לי לשאול אותך שאלה:
במדינה מושלמת, לאחר שהופרטו כל הדברים שיש להפריטם, על פי השקפתך, מהם השירותים שיינתנו על ידי מוסדות המדינה? במדינה כזו, באילו תחומים יפנה האזרח לשירותיה של מדינתו, ובאלה עניינים יפנה לסקטור הפרטי?
מדינת ישראל היא ביתנו, ואנחנו מתכוונים להמשיך לחיות בה. נודה לך מאוד אם תבהיר לנו איך אתה רואה את העתיד שלנו בה, ושלה – לטובתנו.
בכבוד רב,
ניצן מתן
התעוררות הרשת לשינוי חברתי.
העתקים:
משרד ראש הממשלה.
רשימת התפוצה של "התעוררות הרשת לשינוי חברתי".
אתר "התעוררות הרשת לשינוי חברתי" באינטרנט.
אתר עבודה שחורה באינטרנט.
* קישור למזכר הממשלתי בנוגע למכון התקנים. עמוד 6 סעיף 3 פסקה שנייה מראה את כוונת המדינה להסתמך על הצהרת היצרן, ללא הצורך להמצאת תו תקן.
** החברה האמורה לנהל את מתקן המשטרה היא "פוליסיטי" שנשטלת ע"י שיכון ובינוי" ו"G4S – חברת השמירה". גב' אריסון היא בעלת השליטה בחברת "שיכון ובינוי".
תגיות: בית-הספר-לשוטרים, בנימין-נתניהו, ג’וינט ישראל, הפרטה, הפרטת בתי הסוהר, מכון-התקנים, משטרת-ישראל, ניצן-מתן, שירות-התעסוקה, שרי-אריסון
קישור קבוע
3 תגובות
Email This Post
13 בפברואר, 2012 בשעה 10:04
מתן,נוסף להפרטות שציינת ישנן גם את ההפרטות ההרסניות לעתידנו של חברת החשמל,המים(תאגידי מים,והתפלת מים,והקרקעות.
מכל כיוון ובכל תחום ההפרטות הם פשע נגד העם היושב בציון..
13 בפברואר, 2012 בשעה 23:19
ני מניח שיש עוד הרבה הפרטות שאני לא מודע עליהן. במקרה נתקלתי באלו שצרמו לי במיוחד. יש נושאים שאפשר לדון בהם על הפרטה. לדעתי שרותי בטחון ושרותים שמתעסקים במצבי מצוקה אזרחים חייבים להיות בידי המדינה
14 בפברואר, 2012 בשעה 12:04
למתן ,
יש סיבה לזה ששההפרטות שמעניינות אותך ,הן רק הפרטות של שירותים ולא של תשתיות ועסקים ממשלתיים מניבים?.
מדוע הפרטת חברת חשמל ,רכבת,בתי-זיקוק ,חברות דלק("פז") וגז מעניינות אותך פחות?