בג"צ הוציא צו על תנאי בעתירת רדיו כל השלום נגד משרד התקשורת והורה למדינה לנמק מדוע לא תחזור בה מדרישתה להפסיק את שידורי רדיו כל השלום
העתירה הוגשה בעקבות דרישת משרד התקשורת להפסיק באורח מיידי את שידורי רדיו כל השלום, זאת למרות שאלה נעשים מזה שנים, כדין, ברישיון, משטחי הרשות הפלסטינית ברמאללה, תוך ידיעה ושיתוף פעולה של משרד התקשורת. הדרישה להפסקת השידורים לוותה בזימונו של המנהל השותף של הרדיו, ח"כ לשעבר מוסי רז, למשטרה, שם איימו עליו, כי אם לא יורה על הפסקה מיידית של השידורים, הוא יעצר והציוד של אולפן ההקלטות לאינטרנט של הרדיו, בירושלים, יוחרם.
המדינה ביקשה לדחות את העתירה על הסף, בטענה כי שינתה את מדיניותה וכיום היא רואה בכל שידור רדיו שנקלט בישראל, כשידור שנעשה בניגוד לחוק הרשות השנייה. המדינה הודתה, כי פעלה נגד רדיו כל השלום רק בעקבות תלונה שהוגשה על ידי דוד בן-בסט, בעליו של רדיו אזורי, ופעיל ליכוד בכיר המקורב לשר התקשורת, אולם הכחישה כי מדובר בהחלטה על רקע פוליטי.
בג"צ דחה, כאמור את בקשת המדינה והורה לה לנמק מדוע לא תחזור בה מההחלטה, תוך 45 יום.
מוסי רז, מנכ"ל שותף של רדיו כל השלום אמר כי: "הגיע הזמן שמשרד התקשורת יודע בטעות שעשה כשנכנע לעסקנים פוליטיים, ויאפשר לרדיו כל השלום את חופש הביטוי המגיע לו על פי הצדק והדין."
עו"ד יפעת סולל, המייצגת את רדיו כל השלום בעתירה לבג"צ, אמרה כי: "אנו שמחים על החלטת בג"צ ומקווים כי משרד התקשורת יתעשת ויאפשר לרדיו כל השלום לשוב ולשדר מבלי להידרש להתערבות נוספת של בית המשפט. משרד התקשורת נהג בעניין זה באופן מביש, תוך שימוש פסול בסמכות מנהלית לשם קידום מטרות פוליטיות, המבקשות למנוע כל שיתוף פעולה בין ישראלים לפלסטינים ותוך פגיעה חמורה בחופש הביטוי."
Tags: בגצ, דמוקרטיה, חופש הביטוי, מוסי-רז, משרד-התקשורת, רדיו כל השלום