postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » בחירות עכשיו – למי זה טוב?

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

בחירות עכשיו – למי זה טוב?

נושאים דעות, כלכלת בית, פוליטי ב 9.01.12 3:38

הגורמים הפוליטיים שמעוניינים בהקדמת הבחירות הם אלה שמעוניינים בהנצחת המצב הקיים

מאת: ק. טוכולסקי

במהלך השבוע האחרון הזמזום העוסק בהקדמת הבחירות הפך לרחש. כל אותם כתבים פוליטיים שנהנים בדרך כלל לדבר בצער מזויף על כך שכבר שנים לא הושלמה כהונתה של אף ממשלה, כבר אומרים בקול כי הבחירות יוקדמו ומתישהו בין האביב לסתיו תהיה לנו כנסת חדשה. לא סתם זה קורה, לא סתם מתחיל הבאזז שעשוי באמת לגרום לבחירות. לאליטת ההון, האליטה ששולטת במדינה הזו ומניעה כמו מריונטות פוליטיקאים מהמרכז וימינה וכן עיתונאים בכל אמצעי התקשורת יש הרבה מאוד מה להפסיד משינוי בהלך הרוחות הציבורי לקראת בחירות. לכן  מתחיל הרחש-בחש, בחירות אמורות להביא לשינוי, הפעם הבחירות נועדו להבטיח ששום דבר לא ישתנה.

הקדמת הבחירות בשנים 1999-2009 נבעה תמיד מהתפוררות הקואליציה ומהחשיבה שיש אפשרות להביא לשינוי במפה הפוליטית. הפעם ב-2012 זה בדיוק מה שרוב הפוליטיקאים לא רוצים. מפלגות הקואליציה נמצאות בעמדת כוח, אין להן סיבה אמתית במצב הקיים לרוץ לבחירות, אבל יש להן פחד שהמצב הקיים ישתנה, שהמיתון יגיע ואיתו הזעם של הציבור כנגד השלטון. אפשר להניח שאם הוא היה מצליח להביא לשריונו של אהוד ברק, נתניהו היה שמח ללכת עכשיו לבחירות. אבל הוא עוד לא שם. לקדימה מפלגת האופוזיציה המרכזית אין שום סיבה ללכת לבחירות, היא רק תפסיד. גם הקצוות הימניים של המפה הפוליטית האיחוד הלאומי ברחוב היהודי ובל"ד ברחוב הערבי לא מעוניינות בבחירות עכשיו, האיחוד הלאומי יעדיף בחירות בזמן שהממשלה אינה נוקשה מול הפלסטינים ובל"ד כרגיל על סף אחוז החסימה. גם לשמאל יש רק מה להפסיד, לכאורה כל מפלגות השמאל העבודה, חד"ש ומרצ צפויות להתחזק קמעה, אבל אם הבחירות לא יהיו עכשיו והציבור יגלה שמי שרוצה צדק חברתי לא ימצא אותו תחת נתניהו, שלושתן עשויות להתחזק אף יותר.

אז בעצם הבאזז להקדמת הבחירות מקורו במי שמפחד משינוי חברתי אמיתי, משינוי בסדרי העדיפויות ומצדק חברתי, ממי שמעדיף קיצוצים רוחביים בתקציב על פני מס יסף לבעלי הכנסות גבוהות והעלאה של מס החברות. מי שרוצים בחירות עכשיו הם אנשי האחוזון העליון. עכשיו הזמן המתאים מבחינתם, כי הם יודעים שממשלה טובה מזו הם לא יקבלו, משרתי הון נאמנים וכנועים מאלו המאכלסים היום את ספסלי הקואליציה אין.

השמאל לא מאורגן, מאז בחירות 2009 השמאל לא עשה יותר מדי חוץ מלעשות הכל כרגיל. מפלגת העבודה עושה כרגע מאמץ ניכר למוסס את עלייתה בסקרים כשיחימוביץ ופרץ נלחמים זה בזו כאילו אחד מהם יהיה ראש הממשלה והשני רק שר. במרצ המצב לא הרבה יותר טוב, עם קצת מזל גילאון ינצח ויבנה תשתית סוציאליסטית/ס"ד אליה יוכלו להצטרף רבים וטובים אבל זה עוד יקח זמן. גם בחד"ש אין כל חדש: צודקים, חרוצים אבל חסרי הצלחה לשבור את תקרת הזכוכית של התיוג כמפלגה סקטוריאלית, כל אלו צריכים עוד זמן בכדי להתאפס על עצמם ולא לפספס עוד מערכת בחירות.

מי שרוצה עכשיו בחירות לא רוצה שינוי, מי שרוצה בחירות עכשיו ומפמפם לתודעה שהולכות להיות בחירות לא רוצה מדיניות חברתית אחרת. מי שרוצה בחירות עכשיו רוצה לנצל את הזמן הקצר שלפני המיתון בשביל להבטיח שהממשלה הבאה גם היא תחלק פירורים לעם ולא תעשה שום שינוי. לשמאל הישראלי אין כרגע מוכנות לבחירות ותכל'ס גם אין לו בדיוק מה להציע, לפחות לא באופן שזה יביא לו הישגים. אם היה לנו שמאל מאורגן ומוכן אולי היה שווה להיגרר למערכה, אבל אין לנו. אנחנו צריכים עוד זמן אחרת נמצא את עצמנו אחרי הבחירות עם אותה ממשלה ושינויים בהרכב האופוזיציה. סביר להניח שגם אחרי ששינוי תודעתי יעשה משהו השמאל לא יגיע שלטון אבל אם הזעם יהיה חברתי ולא אנטי חרדי אולי ההרכב של האופוזיציה יהיה בלי יאיר לפיד וקדימה וזה חשוב. קריאת הסקרים, כמה שהיא יכולה אם בכלל ללמד משהו, מלמדת שאנחנו צריכים עוד זמן בשביל להגיע לשינוי אמיתי, בחירות עכשיו לא יביאו אותנו לשינוי במצב הפוליטי ולצדק חברתי. זאת מלכודת מתוזמנת היטב של מי שמבינים שהקיץ האחרון לא הבשיל עדיין אלקטוראלית. התודעה שלנו שבויה עדיין בין שנאת חרדים, שנאת ערבים ופחד מאיראן ועל זה בדיוק בונים מי שרוצים בחירות עכשיו.

נערך על ידי רביב נאוה
תגיות: , , , , , , , , , , ,

2 תגובות

  1. מנחם לוריא :

    ק.

    תיארת את הדברים מאוד יפה ואני עצמי לא מאמין למה שאני הולך לכתוב עכשיו…

    לטעמי עדיף שממשלת נתניהו תישאר בכהונתה עד לשניה האחרונה המותרת בחוק. בדרך שבא היא נמצאת הבוחרים יענישו אותה. לא בטוח שהעונש יהיה ישירות לספסלי האופוזיציה אבל בהחלט כוחה יחלש.

    זה הרצוי (בולע את הרוק) אבל המצוי כנראה אחר.

    מנחם.

  2. עמית-ה :

    כל פעם שאני שומע את החזאי אני חושב אילו רק היה מוסיף "אולי" לפני התחזית, היה צודק.

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.