אוניברסיטת בן-גוריון – הוועד סרב להרע את תנאי ההעסקה של מורי המכינה
אוניברסיטת בן גוריון התייחסה לדרישות מורי המכינה כאילו הן מנותקות מן המציאות. רשומה זו מביאה עובדות המזמות את טענות האוניברסיטה. למשל, שכר מורים במכינה מגיע לכדי 20000 ₪ בחודש רק אם יעבוד שלוש משרות מליאות במכינה, ולא כפי שמציינת האוניברסיטה
אוניברסיטת בן-גוריון – דרישות הוועד בעניין המכינה מנותקות מהמציאות
להלן מכתב תגובה ששלחה האוניברסיטה למכתב נציג הסגל הזוטר על סגירת המכינה
2. הדרישה של האוניברסיטה מהארגון באותו הליך גישור הייתה להעסקת מורים בשכר שעתי (דור ב') בתנאים גרועים יותר מאשר היום.
3. במכינות אוניברסיטאיות אחרות יש עובדים המועסקים בשכר שעתי שהנו אכן נמוך יותר מהשכר הנוכחי של מורי המכינה בבן-גוריון (אותו דור ב' שהאוניברסיטה רוצה). אבל יש שם גם מועסקים בחוזים אישיים אחידים בתנאי מסלול מקביל וכמורים מן החוץ,שתנאיהם עדיפים בהרבה על אלו הנוכחיים בבן-גוריון.
4. מורי המכינה אינם מרוויחים 200 ₪ לשעת הוראה אלא 173 ₪ ליחידת הוראה.
יחידת הוראה לא שווה לשעת הוראה ומדובר ביחידת העסקה בקבלנות: יחידת הוראה כוללת את שעת ההוראה, את זמן ההכנה לשיעור, את זמן בדיקת המבחנים והעבודות, שעת קבלה, יעוץ לתלמידים, הכנת שאלוני בחינה, נוכחות בבחינות, ישיבה בועדות, ישיבות מורים, וכן כל מה שקשור לקורס, אפילו אם המטלות האלה נופלות לפני או אחרי תקופת המינוי.
משרה מלאה במכינה מוגדרת כ-12 יחידות הוראה. מורה מכינה מרוויח 20,000 ₪ רק אם הוא עובד 3 משרות מלאות (36 יחידות הוראה) מאחר ששכרם משולם 8 חודשים בשנה בלבד, יוצא שבפריסה שנתית הם מרוויחים 13,300 לחודש (20K כפול 8 חלקי 12).
וזו העסקה "המעולה" שמקבלים היום מורי המכינה למורים: 13,300 ש"ח למי שמסוגל לעבוד בהיקף של 3 משרות מלאות.
אם להמחיש את העניין מכיוון אחר: כולם מכירים את תנאי ההעסקה של מורים מן החוץ. מורי המכינה מועסקים לפי טבלת שכר של מורים מן החוץ אך כל שעה שלהם נחשבת רק ל- 0.57 עד 0.66 שעת עבודה של מורה מן החוץ. כלומר, הם מרוויחים שני שלישים משכר של מורה מן החוץ על סמסטר ארוך יותר בשליש. פנסיה לפי צו הרחבה בלבד, בלי תוספת ותק וכולי. האוניברסיטה מבקשת להעסיק אותם בתנאים גרועים אף יותר. הארגון סרב, האוניברסיטה הודיעה על סגירת המכינה. זה בעצם הסיפור כולו.
שם הכותב שמור במערכת.
נערך על ידי דליהתגיות: אוניברסיטת-בן-גוריון, הסגל הזוטר, ועדת התכנון והתקצוב, מכינות קדם אקדמיות, תנאי העסקה, תקצוב
8 ביולי, 2011 בשעה 9:03
ביזיון ××•× ×™×‘×¨×¡×™×˜××™
האוניברסיטה מתנהגת כאחרון הנצלנים הקפיטליסטים.
11 ביולי, 2011 בשעה 13:34
עדיין ×™×©× ×” ××™ בהירות לגבי הדרישות ×•×”×ª× ××™×.
קשה לתמוך במאבק כאשר לא נראה כי באמת תנאי ההעסקה הם רעים. עושה רושם כי ויתור על רמת שכר גבוהה שקיימת לעומת תנאים היא פשרה שהגיונית לפי הנשמע מהטענות .