זהבה גלאון: לקבוע קריטריונים חברתיים לראשות רשות המסים
ח"כ זהבה גלאון פונה אל מנכ"ל מ. האוצר בדרישה שבתהליך בחירת המועמדים לראשות המסים ישולבו קריטריונים חברתיים, כגון עמדותיהם ורקעם של המועמדים בכל הקשור לסוגיות פרוגרסיביות המס בישראל, הפחתת אי-השוויון ותפקידה של החברתי של רשות המסים בישראל
הכנסת
ח"כ זהבה גלאון
ירושלים, 19 יוני 2011
לכבוד
מנכ"ל משרד האוצר, חיים שני
ראש ועדת האיתור לראש רשות המסים
נציבות שירות המדינה
שלום רב,
הנדון: בקשת לקביעת קריטריונים חברתיים בתהליך איתור ראש רשות המסים הבא
אני פונה אליך ואל שאר חברי הועדה בעניין קביעת הקריטריונים המשמשים את ועדת האיתור בבואה לבחור את ראש רשות המסים. אני מבקשת כי הועדה תשקלל את עמדותיהם ורקעם של המועמדים בכל הקשור לסוגיות פרוגרסיביות המס בישראל, הפחתת אי-השוויון ותפקידה של החברתי של רשות המסים בישראל.
מבין כלל הגופים הציבוריים במדינה, רשות המסים מגלמת באופן המובהק ביותר את רעיונות האחריות החברתית, הפרוגרסיביות והשאיפה לקיום חברה שוויונית וצודקת, העומדים כולם בבסיס הקוד הנורמטיבי של החברה הישראלית. כעומד בראשה, ראש רשות המסים אינו עוד פקיד – הוא מעצב מדיניות בין אם ירצה ובין אם לאו, ולהחלטותיו משמעות עמוקה, החורגת בהרבה מנתוני הגביה היבשים שמציגה הרשות. מבנה מערכת המס בישראל, והאופן שבו אוכפת אותו רשות המסים, הן מול האזרחים הפשוטים והן מול בעלי ההון, מגלמים את יחסה של המדינה לאותם מגזרים בחברה, ומלמדים יותר מכל על המדיניות החברתית שבה היא נוקטת.
בשנים האחרונות מובילה הממשלה מהלך שתכליתו הפחתה דרמטית במסים הישרים-פרוגרסיביים, דוגמת מס הכנסה ומס החברות, והעלאה של מסים עקיפים-רגרסיביים כדי לפצות על כך. זאת, תוך שמירה על מדיניות של הפחתת גודלו היחסי של המגזר הציבורי בתוצר, באמצעות הפחתה כללית של הוצאות הממשלה וההכנסות ממסים. נוסף על כך, ממצאים עדכניים מלמדים כי החברות הגדולות במשק, הנהנות משיעורי מס נמוכים שאף הולכים ופוחתים, גורמות לרשות המסים הפסדי הכנסות בגובה מיליארדי ש"ח מדי שנה באמצעות תכנוני מס אגרסיביים, שימוש במקלטי מס, וכלים אחרים.
מציאות זו מחייבת את המדינה להעמיד בראש רשות המסים אדם המפנים ומודע להיבטים החברתיים המורכבים של פעילותה ולמשמעות הרוחביות של החלטותיו. לפיכך, אני מבקשת כי המועמדים למשרה יתבקשו על ידי הועדה לפרט את תפיסת עולמם וחזונם לגבי הנושאים הבאים, וכי הועדה תתחשב בתשובותיהם בהליך הבחירה:
א. מה דעתו/ה של המועמד/ת על רמת פרוגרסיביות המס בישראל, מקומה בהשוואה בינלאומית והתאמתה למטרות המיועדות לה בישראל? מה המקום העקרוני שלדעת המועמד/ת יש למערכת המס בצמצום אי-השוויון בישראל?
ב. מה דעתו/ה של המועמד/ת על הרכב המיסוי הישראלי, ובפרט, על יחס המסים ישירים – עקיפים והמגמות המתוכננות לשנים הקרובות? כיצד לדעת המועמד/ת ישפיע הרכב זה על הפערים החברתיים ועל רמת השירותים הניתנת על ידי המדינה?
ג. כיצד מתכוון המועמד/ת לפעול כדי לצמצם את היקף תכנוני המס האגרסיביים בישראל, ומה עמדתו בנושא שימוש של חברות במקלטי מס ובשיטות נוספות להמנעות מתשלום שיעור המס הקבוע בחוק?
ד. מה עמדתו/ה של המועמד/ת לגבי שקיפות הליך קביעת השומה של חברות ויחידים בעלי כוח המנהלים מו"מ עם הרשות על גובה המס שעליהם לשלם? כיצד בכוונתו/ה לקדם את הפיכת תהליכים אלה לחשופים לביקורת ציבורית?
ה. כיצד בכוונת המועמד/ת לפעול להגברת אמצעי האכיפה שבידי רשות המסים, והאם בכוונתו/ה לארגן מחדש את משאבי הרשות על מנת למקד את מאמציה בגופים החזקים במשק?
אודה לטיפולך בנושא ולהתייחסות הועדה בהקדם.
בברכה,
ח"כ זהבה גלאון
משכן הכנסת, ירושלים 91950 , טל': 02-6408348, פקס: 02-6408348, [email protected]
נערך על ידי לקסיתגיות: אכיפה, זהבה-גלאון, מיסוי, מס רגרסיבי, מס-חברות, מס-ישיר, מס-עקיף, מס-פרוגרסיבי, מסים, משרד-האוצר, נציבות-שירות-המדינה, רשות-המסים, תכנון-מס