חברי הכנסת, הגבירו הפיקוח על המאגר הביומטרי
לקראת אישור התקנות להפעלת המאגר הביומטרי, עו"ד יהונתן קלינגר קורא לחברי הכנסת לאמץ שיטה שתגביל יותר את היכולת לעשות שימוש לרעה בנתוני המאגר
לכבוד:
הנדון: תקנות המאגר הביומטרי וצו המאגר הביומטרי,
מכובדי,
ביום ה', 02.06.2011, תתכנס הועדה המשותפת לפי חוק הכללת אמצעי זיהוי ביומטריים ונתוני זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ומאגר מידע לאישור תקנות וצו המאגר הביומטרי על פי חוק המאגר הביומטרי שהתקבל בשנת 2009.
בעקבות חוק המאגר הביומטרי, נקבע כי תחל תקופת מבחן של שנתיים בה יבחנו יכולות המדינה להפעלת המאגר והסוגיות הנוגעות בפרטיות. לצורך כך, נדרשת הועדה המשותפת לאשר תקנות וצו להפעלת המאגר.
אני כותב מכתב זה על מנת לפנות אלייך, כחבר בועדה המשותפת, על מנת לבקש ממך לעשות את תפקידך כפרלמנטר: עלייך לפקח על הממשלה, הרשות המבצעת.
הצו והתקנות המוצעים אינם מגשימים את הפגיעה הפחותה ביותר בפרטיות; בפני הממשלה הוצגה חלופה אשר מאפשרת פגיעה פחותה יותר בשיטת ההקבצים, אשר נדחתה בדיון סתרים כיוון שהדבר, למרות שיגשים את מטרת המאגר וימנע זיופי תעודות זהות וזהויות כפולות, לא יאפשר למשטרה יד חופשית למאגר.
בימים אלה, כאשר אנו שומעים כי מבקר המדינה קבע כי תהליך הטיפול בתעודות הזהות הוא בלתי נסבל ונגרר שנים רבות, וכי המדינה אינה מסוגלת להגן על המידע הרגיש ביותר שלה, עולה השאלה האם לאפשר למדינה לשמור את טביעות האצבע וצילומי הפנים של כל אזרחיה.
בפניכם, חברי הועדה המשותפת, עומדת חלופה פוגעת פחות, אשר תוכלו לקרוא עליה בקצרה בכתבה זו באתר Ynet, בבסיסה, ההצעה מציעה "לחלק בצורה אקראית לחלוטין את כל אזרחי המדינה לקבוצות קטנות יחסית" כאשר "גם אוסף כל טביעות האצבע יחולק לקבוצות תואמות באותו גודל. המאגר הביומטרי יכיל אך ורק את "הקשר הסודי" … בין כל קבוצת זהויות בחלק הראשון של מאגר המידע, לכל קבוצת טביעות אצבע בחלק השני של מאגר המידע. לפיכך גם במצב הקיצוני שבו משיגים את כל המידע, מפענחים את כל ההצפנות, ומצרפים את כל חלקי הפאזל (אלפי אם לא עשרות אלפי חתיכות של מידע) ניתן לכל היותר לדעת שטביעת האצבע של אדם מסוים היא אחת ממאה טביעות אצבע נתונות, או שזהותו של האדם שטביעת האצבע שלו נתונה – היא אחת ממאה זהויות אפשריות".
אלא, שהצעה זו, שטובה בעשרות מונים מההצעה הקיימת, נדחתה על ידי הגורמים המקצועיים.
עליכם, כנבחרי הציבור והמפקחים על הרשות המבצעת, להגיע לדיון ולשאול את השאלות הנכונות ובסופו של דבר למצוא את החלופה שמייצגת את פרטיות האזרחים ושומרת על האינטרס הציבורי בצורה הטובה ביותר.
אשמח להפגש עמכם על מנת להציג יותר על שיטת ההקבצים ועל פתרונות נוספים.
יהונתן י. קלינגר, עו"ד.
(המכתב נשלח לחברי-הכנסת: ח"כ מאיר שטרית, ח"כ זאב אלקין, ח"כ דניאל בן-סימון, ח"כ עינת וילף, ח"כ ציפי חוטובלי, ח"כ רוברט טיבייב, ח"כ אברהם מיכאלי, ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ', ח"כ ליה שמטוב, ח"כ ציון פיניאן, ח"כ יעקב אדרי, ח"כ אריה ביבי, ח"כ אבישי ברוורמן, ח"כ ניצן הורוביץ, ח"כ דב חנין, ח"ד חמד עמאר, ח"כ אברהים צרצור, ח"כ פאינה (פניה) קירשנבאום, ח"כ מירי רגב, ח"כ כרמל שאמה)
תגיות: אבטחת-מידע, הכנסת, חוק-המאגר-הביומטרי, מידע-ביומטרי, משטרת-ישראל, פיקוח
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
25 במאי, 2011 בשעה 21:15
אני מקווה שלפחות חלק מהם ישכילו…
גם אני אפנה לאלו שאני מקווה להשפיע עליהם.