המאגר הביומטרי – מה עכשיו?

יהונתן קלינגר מסביר, בשפה שכולנו נבין, את מה שהתרחש היום בוועדת השרים, שאישרה את התקנות לחוק המאגר הביומטרי

[בוקסה=32849]

אז מה, זה אומר שהכל נגמר ואין שום נתיב למאבק דרך הכנסת?

לא, עדיין צריך שועדת הפנים של הכנסת ביחד עם ועדת המדע והטכנולוגיה תאשר את התקנות, מה שבטח יקרה בשבועות הקרובים. כפי שראינו, חה"כ מאיר שטרית לא נוטה להתערב במסקנות של הממשלה.

האם יש אפשרות למנוע את ביצוע התקנות באמצעות בג"צ?

כן, עדיין יש הזדמנות ללכת לבג"צ. אחת הסיבות שחיכינו עם בג"צ עד עכשיו הוא לראות שהממשלה לא תנסה לשנות משהו במהלך התקנות ולקבל החלטה מושכלת.

האם ידוע לך על מהלכים שביצעה הממשלה בהקמת המאגר וכבר פוגעים בפרטיות? מה ניתן לעשות בעניין?

הממשלה כבר, הרבה לפני שיש תקנות, סגרה את המכרזים עם מי שאמור להנפיק והקימה רשות. ככל שהיא אמורה לדעת, תיאורטית, הכנסת טרם אישרה את כל זה, וחבל על ההוצאה מכיסנו.

בין היתר, הממשלה החליטה והתחילה בכל מיני צעדים שהיא לא היתה אמורה לעשות לפני שיש תקנות שמאושרות על ידי הכנסת. היא הוציאה מכרזים (לדוגמא) לעובדים לפני שאושרה הקמת הרשות, היא התקשרה עם גורמים להנפקת תעודות הזהות והדרכונים לפני אישור התקנות, ולעזאזל היא גם לא עומדת בדרישות החוק בתקנות שהיא רוצה להעביר.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

5 Responses to “המאגר הביומטרי – מה עכשיו?”

  1. עמית-×” הגיב:

    אולי אין ברירה וצריך להפיק סרט חדש על פי 1984? בישראל היום אפילו ×–×” – http://e.walla.co.il/?w=/271/1819879/1026669/5/@@/media הולך.
    אז אולי כדאי להתחיל מההתחלה להסביר מה הם זכויות הפרט?
    הרי אסור לאפשר מצב מתמשך בו "האח הגדול" הופך לבידור.

  2. david הגיב:

    אתם לא רואים את התמונה הגדולה מהסיבה שאין לכם איך לדעת עליה אז, בקצרה, הנה זה:
    הרעיון הוא שהמאגר ייפרץ. זו הכוונה מלכתחילה וזאת על מנת ליישם את תוכנית ה RFID
    זה נקרא PROBLEM-SOLUTION-REACTION (בעיה-פתרון-תגובה). מדובר בשיטה ממשלתית לייצור תקדימים יש מאין. דוגמא טובה היא שריפת הרייכסטאג ע"י היטלר עצמו שיצר "בעיה" בולשביקית והפתרון ? ידוע לכולנו
    דוגמא נוספת לשימוש ברעיון זה הוא הפלת התאומים בארה"ב שיצרה "בעיית" טרור ממדרגה ראשונה והפתרון ? ה"טרור-אקט" שלמעשה מרשה לכל שוטר לפרוץ אליכם ללא צו, להאזין לכם למיילים, לטלפון ולמעשה נתן למדינה יכולת חוקתית לעקוב אחרי נתיניה.
    כמובן שאותם אזרחים לא היו מסכימים להרוג בולשביקים או שיצותתו להם לטלפון ולכן ממשלה צריכה לייצר בעיה, להציע פתרון ואז האזרחים לבד יבקשו את האכיפה.

    זה בדיוק מה שאנחנו עדים לו כאן.

    הרעיון הוא להקים מאגר ביומטרי שייפרץ (במכוון) תוך פחות מ 3 שנים. אל דאגה, יש פתרון. שבב ה RFID שיותקן לכל אזרח בהזרקה תת-עורית וקיים כבר שנים בשוק הוא למעשה משדר רדיו זעיר בגלים קצרים המכיל את כל הנתונים של האזרח.

    הממשלה תטען שהמאגר אכן נפרץ ושאפשר לעצור את זליגת המידע ושימושו לרעה ע"י התקנת הצ'יפ. כך למשל מי שלא יהיה בזירת פשע לא ניתן יהיה להפליל אותו. אחרי שנשמע מספיק דוגמאות על אזרחים חפים מפשע שהופללו כי טביעות האצבע שלהם נגנבו מהמאגר והושארו בזירות פשע כולנו נתחנן לפתרון טכנולוגי שלא יאפשר זאת. אתם תרוצו לעשות את הצ'יפ וזאת היתה הכוונה מלכתחילה.

    אתם באמת חושבים שמעניין את הממשלה ש"תהיה גישה נוחה יותר למשרדים ממשלתיים?" מצידים תתיבשו בתור. אלה דברי הבל. עד שנת 2020 כל אזרחי ישראל יחוייבו בצ'יפ ומי שייסרב ? אין בעיה. לא תוכל לפתוח חשבון בנק, לקנות דירה, לקנות רכב, לקנות אוכל…למעשה לא תוכל לחיות. בסוף יחייבו את כולנו.

    תגגלו NEW WORLD ORDER' ALEX JONES RFID CHIP

    ותגלו לאיזה כיוון אנחנו צועדים

  3. אני עוקב אחר המאגר האומלל והנורא הזה מראשית דרכו. זו הזדמנות פז להוקיר תודה לעו"ד קלינגר על פועלו הרב בנושא.

    אכן דרך המילוט האחרונה שנשארה ,לנו האזרחים, היא בג"צ. אולם חוששתני שפה נטועה אבן נגף מאוד גדולה. בג"צ בפרט ובתי המשפט בכלל נרתעים ,כמו מאש, מלטפל בנושאים טכנולוגיים ועושים להטוטי קרקס כדי לחמוק מהם ולכוון את הדיון למהות הטכנית של קבלת החלטות סידרן ונכונותן וממעטים ,אם בכלל, להכנס לסוגיות טכנולוגיות שהעידן המודרני צופן בחובו.

    חייבים למצות את הדרך ולעבור בבג"צ אלה שהפעם צריך שהנושא הטכני והסעדים האחרים (תעודה ביומטרית ללא מאגר) יובהרו והנושא הטכני ילעס עד דק כדי ששמא לא יקבל התקף לב ויתפגר על משמרתו בג"צ הטכנופוב הלאומי.

    דוח מבקר המדינה עשה ,למתנגדי המאגר, חסד אבל ,כידוע לכולכם, דוח המבקר הוא מבחינת הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

    מנחם.

  4. אזרחים סרבו ביומטרי! הגיב:

    מכיוון שגם אני לא בטוח שבג"ץ יהיה כשיר להוציא לנו את הערמונים מהאש צריך להתארגן למרי אזרחי, כולל סנקציות חברתיות כלפי משת"פים שיתעקשו לשבח את המאגר (במידה וההסברה והשכנוע לא יועילו) וצריך להתחיל כבר בשלב הזה לחשוב כיצד לעשות זאת.

  5. עמית-×” הגיב:

    לאור העובדה שקל מאוד להשיג מידע מתוך מרשם התושבים נראה על פניו שאפשר לפרסם חומר רלוונטי על הרשעים.

Leave a Reply