רשות השידור – ההסכם עם טכנאי הטלוויזיה, צעד לחיסול השידור הציבורי
לאחר פיצול המו"מ לרפורמה לפי תחומי עיסוק, חתמו נציגי טכנאי הטלוויזיה על הסכם קיבוצי המסדיר את שכרם של טכנאי הטלביזיה בלבד
מאת: דליה בלומנפלד
המו"מ לרפורמה בין רשות השידור לבין ההסתדרות הכללית התנהל בין נציגות משולבת של כל הוועדים בראשות השידור לבין יו"ר האיגוד המקצועי, עו"ד אבי ניסנקורן. המו"מ לא הוביל להסכמות, והוא פוצל.
ב-30.12.10 נחתם הסכם קיבוצי בין נציגי הטכנאים לבין ההסתדרות הכללית.
לדברי מיכאל מירו, מדובר בטכנאי הטלוויזיה שחגגו מדי שנה בדו"ח חריגות השכר של הממונה על השכר. והנה הממונה על השכר בכבודו ובעצמו מלבין חריגות שכר והופך אותן לחוקיות, מבלי לבחון מה שזה עושה לארגון. כעת, טכנאי בטלוויזיה מרוויח פי שניים ממקביל לו ברדיו כשיש להם אותו התפקיד ואותם כישורים וותק בעבודה.
ההסתדרות נותנת לזה יד ומגבה את טכנאי הטלוויזיה וחתמה איתם על הסכם. מדובר בהסכם קיבוצי שעליו חותמים עם תת סקטור לחוד, במקום לחתום עם כל הסקטור.
יש כאן הסחת דעת של יו"ר ראש האיגוד המקצועי אבי ניסנקורן, שהיה אמור לדאוג לחתימה על הסכם קיבוצי עם סקטור הטכנאים הכולל גם את הטכנאים ברדיו ולא רק בטלביזיה.
זאת עוד הוכחה המראה מדוע ההסתדרות פשטה את הרגל וזו הסיבה שעובדים רבים ברשות השידור מתחילים במגעים לעבור ל"כוח לעובדים".
מיכאל מירו מבקר את ההסכם, ומציין שההתנהלות הזו היא מתכון לחיסול השידור הציבור. הנהלת רשות השידור קיבלה החלטה לפני כשלוש שנים לעשות רפורמה ברשות השידור שמשמעותה הוצאה לפנסיה מוקדמת של שבע מאות עובדים ותיקים, מרצון ומאונס.
המחשבה היא שבדרך זו לרשות השידור יהיה תקציב גדול יותר שיאפשר לה לייצר הרבה יותר תוכן. הנהלת הרשות שכרה לשם כך יועצים במיליוני שקלים ועד היום למרות זאת אין ולו שלד של מבנה חדש לרשות השידור שיאפשר לה לתפקד עם פחות עובדים. מה עוד שמבחינה כלכלית הוצאתם של עובדים לפנסיה מוקדמת מהווה נטל תקציבי ולא יתרון, שכן מדובר בעילית של עובדי רשות השידור. פרט לכך, מתחייבת רשות השידור לקחת הלוואות בבנקים בריבית של חמישה אחוזים, למימון הרפורמה. מדובר במאות מיליוני שקלים שיביאו לקריסת הרשות.
כל אלה, לא מפריעים להנהלת הרשות להמשיך ולהריץ את התוכנית וללחוץ על הוועדים לחתום על הסכם שכר חדש שינציח את כל פערי השכר בין טכנאי הטלוויזיה ליתר העובדים ברשות, פערים שמגיעים לעשרות אחוזים בלי כל הצדקה עניינית. זו גם הסיבה שטכנאי הטלוויזיה כבר חתמו על הסכם השכר החדש. פרט לכך ההסכם שעליו מבקשים לחתום עם העיתונאים מנציח פערי שכר מסוג אחר, בעוד ההנהלה חופשית לחתום הסכמים אישיים עם "כוכבים" היא תקבל עיתונאים חדשים בשכר של 5600 ש"ח שיהיו זמניים במשך חמש שנים. מה שמבטיח שתהיה תחלופה רבה של עיתונאים צעירים מצד אחד ומהצד האחר כעבור חמש עד שבע שנים תפטר הרשות את בעלי השכר הבינוני ותשאיר את העובדים הזמניים עם הכוכבים והרשות תקרוס.
לסיכום הסוגיה, הרפורמה ברשות השידור תגרום לזריקתם של שבע מאות עובדים ותיקים מגיל חמישים ומעלה שישארו מחוסרי כל פרט לקצבה שיקבלו ללא יכולת למצוא עבודה בחוץ והצעירים שהרשות תקלוט יעבדו בשכר של עובדי קבלן. זהו מסר נוראי לדור הצעיר, לסטודנטים שלומדים תקשורת ורוצים לעבוד בשידור הציבורי וכמובן מכה קשה למערך התעסוקה בירושלים שכן רבים מהעובדים המפוטרים גרים בבירה ובסביבותיה.
תגיות: אבי-ניסנקורן, ההסתדרות-הכללית-החדשה, הסכם-קיבוצי, טכנאים, טלוויזיה, מיכאל-מירו, עיתונות, רפורמה-ברשות-השידור, רשות-השידור
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
3 בינואר, 2011 בשעה 18:52
×¢×™×ª×•× ××™ קטן
מדובר בעיתונאי קטן וממורמר על כך שהדיחו אותו מתפקידו.
כל היום מפזר רעל מסית ומדיח ומתערב בעניינים שלא שייכים לו.