עופר עיני ובגידתו בעובדים
במקום לדאוג לתנאי ההעסקה ולשיפור איכות חייהם של העובדים, יו"ר ההסתדרות משתף פעולה עם ההצעה להאריך את שבוע העבודה. הצעה זו תפגע באופן חמור בעובדים ממעמד הביניים
מאת: א. קוריאל
באחד מישובי השרון גר זוג צעיר. הבעל עובד בשירותי הביטחון והאשה עובדת בחברה גדולה, ולהם פעוט בן שנתיים. בימי השבוע, הם מנהלים אורח חיים שכולו ריצה מסביב לשעון: הבעל מביא את הילד בבוקר לגן ונוסע לעבודתו. האשה קמה ב- 5:30 בבוקר ונוסעת לעבודתה כדי להחתים כרטיס בשעה 7. רק כך היא תוכל לצאת חזרה הביתה בשעה 16:00 – ולהגיע לאסוף את הילד מן הגן בשעה 16:40, לאחר שכל הילדים כבר הלכו. האב חוזר הביתה בערב, ובקושי מספיק לראות את בנו לפני שזה הולך לישון. הוריהם של בני הזוג אינם גרים בקרבת מקום, כך שכל "פאנצ'ר" בגן, מחלה של הילד וכו' משמעו אבדן ימי עבודה, בדרך כלל של האם.
זוגות רבים בישראל מנהלים אורח חיים מעין זה, תוצאה של חוסר התאמה משווע בין שוק העבודה לבין המעונות לגיל הרך. גם במערכת החינוך המצב אינו טוב בהרבה, ודי להזכיר את לוח החופשים, שאין לו כל קשר לחופשות ההורים. למערכת מעוותת זו תוצאות חברתיות קשות, ביניהן פגיעה ביכולת של נשים להתקדם בשוק העבודה. ואכן, כאשר הזוג הצעיר הסתכל מסביבו, הוא נוכח לדעת עד מהרה שאצל כל הזוגות האחרים בגן הנשים עובדות במשרה חלקית, או לא עובדות כלל.
מצב העניינים הנ"ל היה צריך להקפיץ את ראשי ההסתדרות, ארגון העובדים הגדול במדינה, במטרה ליזום חקיקה שתיטיב את מצב העובדים מצד אחד, ותקל על נשים את ההשתלבות בשוק העבודה. במקום זאת, ההסתדרות, וראשה עיני הסכימו (תמורת מה, אפשר לדעת?!) לתכנית המעוותת של משרד האוצר לאפשר הארכה של שבוע העבודה באמצעות חוק ההסדרים עד ל- 52 שעות, כ- 10.5 שעות ביום. כבר נכתב מה יקרה למקבלי שכר המינימום, אך צריך גם לשים לב למעמד הביניים.
מעמד הביניים ימשיך להישחק, כי חברות גדולות במשק יקפצו על המציאה ויעשו כל מאמץ אפשרי להאריך את שבוע העבודה של עובדיהן. במצב רגיל היינו חושבים שהעובדים המאורגנים והמאוגדים חסינים באופן יחסי ממהלך זה, אך מסתבר שהמציאות היא בדיוק הפוכה: ההסתדרות בראשות עיני מסכימה למהלך וניצבת לצד המעסיקים במקום לצד העובדים. העמדה של ההסתדרות, מסתבר, אינה דבר יוצא דופן, אלא חלק ממהלך כולל של עיני. לאחרונה הוא גם מבקש להכשיר את העסקתם של בכירים בהסתדרות כדירקטורים בחברות הגדולות במשק, שיצביעו מן הסתם בעד הארכת שבוע עבודה בחברות, וההסתדרות תרוץ לחתום על הסכם קיבוצי חדש, שיעגן את עושק העובדים. אל דאגה, שר התמ"ת ישמח לחתום.
המהלכים של יו"ר ההסתדרות הולכים ונראים כבגידה בתפקידו כמגן העובדים. הוא היה אמור לפעול לקיצור שעות העבודה במטרה להגדיל את שעות הפנאי של העובדים ואת איכות חייהם ולהגדיל את מכסת ימי החופשה השנתית כדי לאפשר לעובדים לבלות לפחות חלק מימי חופשות בית הספר יחד עם ילדיהם. במקום זאת הוא בוחר להתלקק עם שרגא ברוש ולסדר לבכירים בארגונו עבודה אצל הטייקונים.
לנאמניו של עיני בכנסת (יחימוביץ', הרצוג ואחרים) אסור להפנות את מבטם הצידה נוכח הבגידה. הם צריכים לצאת בקול גדול נגד העוול המתגבש, ולעשות ככל יכולתם לסקל את הסעיף המרושע בחוק ההסדרים. הפעם אסור להסתפק בכך, אלא לצאת להתקפה: הצעה לתיקון חוק שעות עבודה ומנוחה, שיקצר את שבוע העבודה ל- 40 שעות. אמנם להצעה זו אין סיכוי לעבור בכנסת הנוכחית, אך היא תשמש הצהרת כוונות כלפי הממשלה, ואיתות לציבור כי יש חלופה ס"ד אמיתית לשלטון ההון.
תגיות: ההסתדרות-הכללית-החדשה, יצחק-הרצוג, מעמד-בינוני, עופר-עיני, קיצור שבוע העבודה, שלי-יחימוביץ, שרגא-ברוש
קישור קבוע
7 תגובות
Email This Post
15 באוגוסט, 2010 בשעה 6:57
העובדה שעיני חותם "דילים" מושחתים עם חברות כח-האדם,מפקיר לגמרי את העבודה המאורגנת בבל"ל ובחברת חשמל,מכשיר העסקתם של בכירים בהסתדרות כדירקטורים אצל הטייקונים,מאריך את יום העבודה של העבדים ,כל זה מספיק כדי לקבוע שהוא מתפקד כסגנו של ברוש מהתאחדות התעשיינים.
הוא גם מעולם לא נבחר על ידי העובדים המאורגנים בהסתדרות.
בוגד ומשת"פ של פושעי ההפרטה בכל מובן המילה.
15 באוגוסט, 2010 בשעה 9:00
קודם כל מאמר מצויין, הנושא הזה משום מה עובר מתחת לרדאר בתקשורת. מדובר בלא פחות ממהפכת נגד שחותרת תחת אחד ההישגים החשובים של תנועת העובדה במחצית הראשונה של המאה ה-20, הגבלת שבוע העבודה. צריך להלחםנגד הניסיון הנואל לפגוע כך בעובדים.
לכל חסידי שלי יחימוביץ, הנה עוד רגע של מבחן בדרכה, האם לפחות בעמדה שבחרה לעצמה בתוך מפלגת העבודה היא תקום להגן על האינטרס של העובדים ותפעל לקיצור שבוע העבודה והגבלתו ב-40 שעות או שהיא תתן יד לפרויקט החדש של עיני.
16 באוגוסט, 2010 בשעה 19:15
משום מה כמו שאמר קודמי לתגובות
העניין הזה עבר מתחת לרדאר התקשורת.וזה חמור מאוד.עצם הרעיון
להאריך את שבוע העבודה אחרי ששנים העובדים נלחמו על קיצורו הוא אבסורדי.אבסורד נוסף הוא היד שנותנת ההסתדרות למהלך מעוות ולא צודק זה.על העובדים בכל המגזרים להתאחד ולהתנגד להארכת שבוע העבודה בכל מחיר.לא ניתן שירמסו אותנו עד בלי די.
20 באוגוסט, 2010 בשעה 17:41
יש עדין הבטלה במדינת ישראל
תנו עודה לפחות של כמה שעות למובטלים
21 באוגוסט, 2010 בשעה 1:09
חייבים לפתוח בשביתה למען שבוע עבודה של 30 שעות בשבוע ולהשבית את כול המשק .לברר מי הם משפחות השוטרים ולהחרים אותם בחנויות ,בין השכנים וכו' וכו'. הרי שוטר הינו "איש פוליטי" ,אני לעולם לא הייתי מסכים כמו צוררי ישראל למלא פקודות בלתי-מוסריות ולכן שוטרים הינם אנשים מטעם ובכלל אינם משרתי הציבור .מה הקשר? : דקטטורי ישראל ישלחו שוטרים שיחייבו אותכם לעבוד בכל מחי ותנאי. ברגע שלשלטון לא תהיה את הגנת המשטרה ,השב"כ ,המוסד ,ארה"ב הקפיטאליסטית ,המאפיה של ברלוסקוני וסרקוזי וכו" וכו" אז נראה אותם !! ,הכותב הינו מונותאיסט מובהק וציוני שרוף שמאלאני-ימני ובטחוניסט
21 באוגוסט, 2010 בשעה 11:24
עיני-שלי חימוביץ
עד היום בעיני היית הלוחמת לצד העובדים.(מכל מאמרים לאיימל)
הההסתדרות?
במקום לשפר את איכות החיים של העובד נהפכנו לחבורה של פאודלים, עיני תתעורר הכסא הוא לא לעד. היום בכדי לשרוד אנשים עובדים שעות נוספות. אתה בטח מכיר את המושג גלובלי. מפלגת עבודה נהפכה למפלגת עשירים(יש דןגמא) תתעוררו……
21 באוגוסט, 2010 בשעה 16:19
ל-5
אל תסית נגד השוטרים!
השוטרים הם עובדי הציבור ושולחיהם בממשלה מתעמרים בהם, כי הם רוצים בהכנעתם גם בכדי שיהיו משרתיהם הכנועים בעשיית כל רעה ונבלה.
כיום הם אינם כאלה. ראינו גם ראינו שוטרים שנשלחו למקומות עבודה שהיו בהם עיצומי עובדים נגד מעבידיהם. השוטרים – בשם החוק – נמנעו מפעולה נגד השובתים.
הקריאה שלך (מגיב 5) היא בפירוש חלק מ"הפרד ומשול", מטעם מי שרוצים משטרה כנועה ולמען התקיפים.