כוח לעובדים – הצהרה לאחד במאי 2010
"כוח לעובדים" נוסד במאי 2007. ליום הולדתו השלישי של הארגון, לקראת האחד במאי 2010, סקירת מצב הארגון ומצב העובדים
"כוח לעובדים" נוסד במאי 2007. שלוש שנים אחרי כן, באחד במאי 2010, מונה "כוח לעובדים" למעלה מ-4,000 חברים ומייצג למעלה מ-8,000 עובדים: מרצים ומטפלות משפחתונים, עובדי רפואה וסיעוד, עובדי מסחר ועובדי מוסדות תרבות, עובדי מפעלים ועובדים בשירותי חינוך. עובדי קבלן, עובדי שירותים מופרטים, מובטלים ופנסיונרים. יהודים וערבים. נשים וגברים. אזרחי ישראל ובעלי אזרחות אחרת.
"כוח לעובדים" קם על רקע חסרונה הבולט של פעילות לארגון עובדים בלתי-מאוגדים בישראל, מתוך אמונה בכוחות הטמונים במעמד העובדים הישראלי ומתוך תסכול עמוק מכך שלמרות קיומם של ארגוני עובדים בישראל, המציאות הייתה רחוקה מלאפשר את מימוש חופש ההתאגדות. שלוש שנים אחרי קום הארגון, ברור כי הקמתו ופעילותו של "כוח לעובדים" הביאו לשינוי בשוק העבודה וקידמו משמעותית את זכות ההתארגנות בישראל. כוחות מסורתיים בעבודה המאורגנת בישראל מאמינים באיגוד מלמעלה ובשיתוף פעולה מובנה עם המעסיקים. כוח לעובדים קם על-מנת לקדם התאגדות מלמטה, משא ומתן המנוהל ע"י העובדים והסכמות המבוססות אך ורק על מה שהעובדים עצמם אישרו. אנו מאמינים בניהול יחסי העבודה ע"י העובדים ובבחירות למוסדות הארגון בתדירות גבוהה. העדר מאבק תקיף למען זכויות כלל העובדים ונגד מגמות ההפרטה הביא להחלשת העבודה המאורגנת וליצירת מעמדות נפרדים במקומות העבודה בין דור א' לדור ב' ולדור ג', לעובדים זמניים, לעובדי כוח אדם ולעובדי קבלן. זו הסיבה האמיתית להתגברות התופעה של עובדים עניים.
ועדיין המכשול העיקרי בפני תנאי עבודה הוגנים וחברה המבוססת על שוויון וצדק חברתי הוא הקפיטליזם הישראלי.
קפיטליזם המבוסס על קשרי הון ושלטון שבאמצעותם בודדים נהנים מרווחי ענק, בעוד רוב האוכלוסייה מועסקת בלא ביטחון תעסוקתי, בשכר נמוך ובלי יכולת להשפיעה באופן ממשי על ההתנהלות במקום עבודתה.
קפיטליזם שמשמעותו הפרטת תשתיות ושירותים חיוניים לידי מקורבים תוך פגיעה באיכות השירות ובעובדים.
קפיטליזם הבוחר בקיצוץ מיסים לעשירים ובמדינת רווחה מתדלדלת לאחרים.
קפיטליזם המייצר שכר מינימום נמוך לעובדים מן השורה, ושכר גבוה למנהלים במגזר הפרטי ובחלק מעמותות המגזר השלישי המחליפות בהדרגה את המדינה בפעולות שהיו צריכות להיות נחלתה.
ישראל 2010 היא מקום שבו עובדים זרים נרדפים ע"י רשויות המדינה שעה שקבלני כוח האדם שהביאו אותם ממשיכים להרוויח מיליונים ממחליפיהם.
ישראל 2010 היא מקום שבו ערבים, נשים, ותושבי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית ממשיכים להיות מופלים בשכרם, בתנאי עבודתם ובחיי היום יום.
ישראל 2010 היא מקום שבו במקומות עבודה רבים קיים טרור תעסוקתי כלפי מי שמנסה להתאגד ולהיאבק על זכויותיו כקולקטיב.
בערב האחד במאי השנה, במלאות 124 שנים למאבקם של פועלי שיקגו ליום עבודה בן 8 שעות המהווה את מקורו של יום חג זה, נצעד בחיפה, בת"א, בירושלים ובבאר שבע.
נצעד תוך קריאה לחברה ללא עוני ופערי הכנסות ולמען תעסוקה הוגנת בתנאים הוגנים.
נצעד תוך דרישה לחברה בלי עליונים מורמים מעם ותחתונים שאיש אינו סופר אותם.
נצעד בסולידאריות תוך קריאה לחברה ללא גזענות, דיכוי ואפליה על רקע מין, מוצא, לאומיות או אזרחות ולמען שוויון בין נשים וגברים, יהודים וערבים, אזרחים ומהגרים.
נצעד תוך תביעה לחברה ללא מנצלים וללא מנוצלים.
נערך על ידי לקסיתגיות: ארגוני-עובדים, האחד-במאי, התאגדות-עובדים, זכויות-עובדים, כוח-לעובדים, מעמד-העובדים, עובדי-ניקיון, עובדי-קבלן, עובדים-זרים
30 באפריל, 2010 בשעה 15:38
יישר כויח לכוח לעובדים, מי יתן ובנוסף לעובדתם הברוכה, הם לא יסתפקו כארגון בסינדיקליזם ויהיו חלק מהניסיון ליצירת מפלגה ס"ד או סוציאליסטית בישראל. חברות וחברים לכולנו חג שמח!!!
1 במאי, 2010 בשעה 12:20
יישר כח לעובדים!
1 במאי, 2010 בשעה 20:09
פעילות מבורכת.
השבוע צפיתי בכתבה על המחאה שהייתה באונ' העברית בירושלים על תנאיי העבודה של המנקות והמאבטחים בקמפוס – פעילות מרשימה מאוד של כוח לעובדים והסטודנטים שלקחו בה חלק.
2 במאי, 2010 בשעה 10:31
כל הכוח לעובדים!