postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » מיכאל איתן, תהליך בדיקת המאגר הביומטרי אינו תקין

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

מיכאל איתן, תהליך בדיקת המאגר הביומטרי אינו תקין

נושאים זכויות אדם, מכתבים, משפט ופלילים ב 16.12.09 6:06

שוקי פלג, חבר הנהלה בעמותת אשנב ובאיגוד האינטרנט הישראלי, מזהיר את השר מיכאל איתן, הממונה על הקשר עם הציבור, מפני התהליך שנקבע ב"פשרת החוק הביומטרי" לבדיקת יעילותו ובטיחותו של המאגר וקורא  להגביל מראש את מספר האנשים שפרטיהם יישמרו במאגר בתקופת הבדיקה, יועץ השר עונה ושוקי מגיב

כבוד השר מיכאל איתן,

אני מבקש להביא לתשומת ליבך, כי הפשרה שהוצגה על דחיית של החלת החוק בשנתיים היא זריית חול בעיניים.

ההגדרה של המערכת כפיילוט לשנתיים היא אשליה. כאשר מגדירים פיילוט הוא חייב להיות על אוכלוסיה מצומצמת שגודלה נקבע מראש. רק לאחר שמופקים כל הלקחים מרחיבים לכלל האוכלוסייה. זהו א-ב של פיתוח מערכות מידע.

במקרה הזה,  מאפשרים לכל אחד להצטרף לפיילוט, מה יקרה? כל מי שתומך במאגר, שלא אכפת לו או ששוכנע על ידי  משרד הפנים שכדאי לו כי התעודה קטנה, הדרכון מאפשר כניסה מהירה, והתעודה תאפשר ביצוע עסקאות באינטרנט, כל אלה יסכימו להצטרף לפיילוט.

לבסוף, אחרי שנתיים תהיה קבוצה קטנה של אנשים שסירבו להצטרף מסיבות ברורות. קבוצה זו תקבל שירות גרוע יותר מכלל האוכלוסייה כי יהיו בידה התעודות הישנות ובסוף יחילו את החוק על כולם.

הדרך הנכונה היא להנפיק לכל אזרח את התעודות בצורתן החדשה וכדי להפעיל פיילוט, ליצור מאגר שיכיל את המידע הביומטרי של מספר מוגבל מראש של אזרחים, נניח, 100,000.  אם הפיילוט יוכח כתקין והחוק יעבור, רק אז לאכלס את המאגר בנתוני שאר האוכלוסייה.

בברכה,
שוקי פלג

לאחר שיחת טלפון עם עוזר השר, ניר הירשמן, שלח שוקי פלג מכתב נוסף:

ניר שלום,

תודה לך על הזמן שהקדשת לשוחח בנושא.

קראתי בעיון  את עיקרי ההמלצות כפי שפורסמו ע"י מזכיר הממשלה באתר משרד ראש הממשלה.

ראשית אני מבקש לומר כי פעולתו של השר איתן בנושא היא יוצאת דופן ואכן, כפי שציינת, הייתה ככל הנראה הכוח שגרם שהנושא בכלל עלה לדיון ועבר שינוי מהותי ממתכונתו הראשונית. על כך ראוי השר וכל מי שעזר לו בנושא להערכה מכל אזרח שחרד לעתיד הדמוקרטיה בארץ. 

לא הייתי רוצה לראות שמאמצים אלו ירדו לטמיון בגלל הגדרה לא מדויקת או מפורטת מספיק של תהליך הבדיקה. 

בצורה בה מנוסחת ההחלטה נאמר אמנם כי זכויותיו החוקיות של מי שאינו מעוניין להיכלל במאגר לא יפגעו, אבל לא נאמר דבר לגבי נוחות השימוש ונוחות תהליך הנפקת התעודות. בעקבות זאת עלול בהחלט להיווצר מצב בו אזרחים יסכימו להיכלל במאגר רק כדי למנוע טרדה כגון המתנה ארוכה יותר בתורים או הצורך הברור לחזור שנית תוך כשנתיים למשרד הפנים כדי להכניס את המידע למאגר במידה והחוק יעבור. 

הפתרון לבעיות אפשריות אלה הוא פשוט ביותר. הגבלה מראש של מספר האזרחים אשר יכללו במאגר הניסוי לכדי אחוז קטן מכלל התעודות שהונפקו (לא יותר מ-5%). בדרך זו אפשר להבטיח שמאגר הבדיקה יהיה באמת כזה ולא יהיה רק  צעד בדרך למאגר חי ואמיתי. בדרך זו גם תהיה מגבלה על ההשקעה שתעשה במאגר במידה ולא יאושר.

בברכה,
שוקי פלג 

תשובת יועץ השר מיכאל איתן:

שוקי, 

אני מודה לך על ההתעניינות והתרומה לנושא.
נשקול את הצעותיך בכובד ראש. 

בברכה,
ניר הירשמן
יועץ השר מיכאל איתן

נערך על ידי רביב נאוה
תגיות: , , , ,

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.