אופיר פינס, הקשב לבעלי המכולות
אלי סתוי, יו"ר פורום בעלי חנויות המכולת, מתקומם על הרעת תנאי הסחר בענף, שהיא תוצאת המיזוגים שמיצבו את שופרסל בעמדת הכתבת תנאי השוק. אלי סתוי פונה לחברי הכנסת אופיר פינס ועמיר פרץ ולשר התמ"ת בנימין (פואד) בן-אליעזר בדרישה לכנס את ועדת הכלכלה ולהכריז על שופרסל מונופול
לכבוד
חבר הכנסת,
מר אופיר פז-פינס
א.נ.
הנדון: כינוס ישיבת ועדת הכלכלה של הכנסת ,לדיון דחוף על ענף המזון והמכולת.
נוכח האירועים והשינויים שחלו בענף בשנים האחרונות:
- אישור המיזוגים שבין רשת הסופרסל לרשת השקם, בשלהי שנות ה90.
- אישור המיזוג שבין רשת סופרסל לרשת קלאב מרקט, בסוף שנת 2005.
- מיזוגים אשר לדעתנו, יצרו ואפשרו לרשת הסופרסל, להכתיב את תנאי הסחר בענף לצרכיה, ובמקביל ,לשלוט ולהכתיב את תנאי הסחר של מתחריה, הרשתות האחרות והקמעונאים הפרטיים, שעדיין שרדו בענף המזון.
נוכח אלה באה לאחרונה דרישתם של אגוד יצרני המזון ואגוד פורום הקמעונאים הפרטיים בענף, להכריז על רשת הסופרסל, כמונופול על כל המתחייב מהכרזה זו.
לדעתנו האינטרס הציבורי כלכלי חברתי, נרמס עד תום ,עקב תהליך ההשתלטות, ולפיכך רק שינוי דרמתי, במסלול התנהלות ענף המזון, עשוי להציל את התחרות האמיתית המתבקשת, לטובת צרכני הענף שהם כלל תושבי מדינת ישראל.
תוכנית רפורמה להתנהלות ענף המזון, הוגשה לאחרונה לשר התמ"ת ולראשי משרדו. זו תוכנית המתרכזת ברפורמה במבנה שרשרת האספקה לכלל העסקים הקטנים והבינוניים – שעדיין מתנהלים בענף ,ואשר מבקשים לשפר את תנאי הסחר שלהם. זאת במקביל לשיפור מתמשך מזה שנים ,שמאפיין את רשת הסופרסל, בהתנהלותה כרשת הגדולה ביותר בענף המזון והמכולת בישראל.
לדעתנו מיזוגים אלו שנוצרו בעשור האחרון, גרמו לפגיעה ולנזק רב לצבור הקמעונאים הקטנים והבינוניים, שהתקשו מאוד לשרוד את השינויים הגדולים בתנאי הסחר עבורם.
במקביל ובנוסף, בשל השחיקה בעוצמת התחרות בענף, נאלצים צרכני הענף, לרכוש את סל המצרכים החיוני להם, מעל למחיר שאותו הם מחויבים לשלם, בתנאי תחרות נורמטיביים.
אנחנו – ארגון פורום מזון ומכולת – קמעונאים בענף המזון מבקשים ממך לזמן דיון דחוף ,בועדת הכלכלה של הכנסת, שאליו נוזמן יחד עם שאר הארגונים המעורבים בענף, בכדי להביע בפני הנבחרים. את עוצמת מצוקתנו העסקית, וחוסר יכולתנו לשרוד, בתנאים קשים הולכים ומתגברים.
מטרתנו היא לאפשר, מערכת יחסי עבודה נורמטיביים, בין הספקים לבין הקמעונאים, על מנת ליצור שרשרת אספקה ,יעילה וצודקת ,שתבטיח שוויון הזדמנויות ואפשרויות עסקיות, לכלל העוסקים בענף באשר הם.
אלי סתוי
יו"ר פורום מזון ומכולת
העתק ממכתבי זה נשלח לפרסום גם לאתר "עבודה שחורה" – גם תשובתך תפורסם שם.
הערת המערכת: מכתבים דומים נשלחו גם אל ח"כ עמיר פרץ ואל שר התמ"ת ח"כ בנימין בן אליעזר. סגנית שר התמ"ת ח"כ אורית נוקד קיבלה מכתב דומה בפגישה עם הכותב.
נערך על ידי לקסיתגיות: אופיר-פינס, אורית-נוקד, בנימין-בן-אליעזר, מחירי-המזון, סחר הוגן, עמיר-פרץ, צרכנות, שופרסל
6 בדצמבר, 2009 בשעה 22:58
סוף סוף ,מסתמנת תחילת פעילות כלכלית חברתית למען הקהילה ,במפלגת העבודה המזדקנת.
שלפתע נזכרת במהות קיומה, כמפלגה סוציאל דמוקרטית מרכזית, בפוליטיקה הישראלית.
7 בדצמבר, 2009 בשעה 0:32
האם יתכן שכותב הטוקבק מלמעלה וכותב המכתב הם אותו אדם? כמה מגוחך אפשר להיות
11 בדצמבר, 2009 בשעה 12:50
ביום ד האחרון, אכן נפגשתי עם חברי הכנסת אופיר פינס, עמיר פרץ ,ומתן וילנאי, בשיחה עינינית בנושא כשל השוק בענף המזון, ותוכנית הרפורמה'
לתיקון כשל השוק שנוצר בענף ולהפיכת ענף המזון ,לתחרותי יותר עבור מליוני צרכניו.
גם עם ח"כ שלי יחימוביץ נפגשתי במזנון הכנסת, ופגישה ענינית בנושא
נקבעה לסוף חודש זה ,בתקוה שאצליח
גם את שלי לעדכן בפרטים חשובים הקשורים לנושא.
ובהזדמנות זאת אני מודה לחברים הח"כים המכובדים
אותם פגשתי, ולמערכת אתר עבודה שחורה, שידעו להעביר את המסר הנכון, שקדם לפגישות החשובות ,לקראת מהלכים נוספים בדרך להצלחת יישום תוכנית הרפורמה בהקדם.