שאול מופז – האם כדאי לי להצביע בעדו בפריימריס
דף זה מוגש כשירות מטעם אתר עבודה שחורה לחברי מפלגת קדימה לקראת הפריימריס במפלגה. גולשי האתר מוזמנים להציע תוספות ועדכונים לדף בטוקבק. תוספות ראויות יתווספו לדף הערוך. השמצות חסרות בסיס יימחקו.
נכון לשנת 2008, שאול מופז מכהן כסגן ראש הממשלה, שר התחבורה והשר האחראי על הדיאלוג האסטרטגי, בממשלת אהוד אולמרט.
בעבר מופז כיהן בתור שר הבטחון בממשלתו של אריאל שרון וכן בתור ראש המטה הכללי בצה"ל בין השנים 1998 ל2002.
כיום, רואה עצמו מופז אחד המועמדים המבטיחים לראשות מפלגת קדימה והנהגת המדינה.
עבודתו כשר הבטחון:
כשר ביטחון המשיך מופז במדיניות אותה יישם כרמטכ"ל, מדיניות "הסיכולים הממוקדים", מדיניות אשר ספגה לא מעט ביקורת מארגוני שמאל ומבית המשפט העליון, שהחליט בשנת 2006 להגביל את החיסולים ולקבוע קריטריונים קשיחים.
כמו כן, ביקורת רבה נמתחה על עסקת השבויים שנעשתה בזמן כהונתו כשר הביטחון במסגרתה הוחלפו אנשי חיזבאללה ומחבלים נוספים עבור אלחנן טננבוים וגופות שלושת חיילי צה"ל שנחטפו בהר דב בשנת 2000. בישיבה שנערכה לאישור עסקת השבויים בממשלה אמר מופז: "צריך לצאת מכאן מסר לכל מי שמשרת בצבא, שאנו עושים הכל כדי להשיב את הבנים הביתה, כולל בעניינו של רון ארד. אנחנו צריכים לנהוג לא על פי כללי החיזבאללה אלא על פי כללי פדיון השבויים שלנו".
בשנת 2004, במסגרת מבצע "קשת בענן" הבהיר מופז כי צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם, וזאת בעוד שבפועל המבצע ברפיח כלל הריסת בתים, ירי של פגז טנק לעבר מפגינים פלסטינים (לטענת צה"ל בשוגג) וחיפושים איניטסיביים ומסוכנים של גופות חיילים שנהרגו.
במסגרת תפקידו כשר ביטחון יזם מופז רפורמה בשירות המילואים. מטרתה היתה הפחתת הנטל על חיילי המילואים, קיצור הזמן שנדרש חייל המילואים לשרת, הפניית רוב משימות הבט"ש לצבא הסדיר ולאנשי הקבע והתרכזות כוחות המילואים באימוני כשירות לקראת מלחמה; היוזמה יצאה לפועל בעקבות לחציהם של ארגוני המילואים ושדולת המילואים בכנסת. בימי כהונת מופז היתה ירידה חדה בימי המילואים שהוקדשו לאימון יחידות המילואים למלחמה. ישנן טענות כי מסיבה זו לא היו מוכנים אנשי המילואים מלחמת לבנון כראוי, כאשר חלקם לא התאמנו זמן רב לפני המלחמה.
בשנת 2002 הורו אנשי משרד הבטחון לעקור את פרדסיה של זוהריה אבו דאהר (מורשד), הנמצאים בסמיכות לביתו של מופז, עקב צורך בטחוני, רק לאחר התערבות בג"צ שקבע כי הדרישה אינה עומדת בקנה אחד עם זכויות האדם לקניין, הותר פרדסה במקומו. האירוע הווה את הרקע לסרטו של ערן ריקליס, "עץ לימון". בנוסף, נטען כי אנשי משרד הבטחון בתקופתו פעלו בצורה הפוגעת בסביבה.
בשאלת גדר ההפרדה נמנה בתחילה על מתנגדי הגדר, אך לאחר גבור הלחץ הציבורי, החל לפעול להקמתה [חסר לינק].
בשאלת הנסיגה החד-צדדית מרצועת עזה או "תוכנית ההתנתקות" הביע מופז את דעתו פעמים רבות כי אין לסגת ללא הסכם, כפי שסבר שאין לסגת באופן חד-צדדי בלבנון. לעומת זאת מרגע ששרון עצמו העלה את ההצעה לכנסת היה מופז לאחד מגדולי תומכיה ואף החליט שלא להאריך את תקופת כהונתו של משה (בוגי) יעלון בעקבות הבאת התנגדותו להתנתקות. מופז היה אחראי להכין את מערכת הביטחון לביצוע ההתנתקות והצליח לבסוף לבצעה ללא תקלות וללא שפיכות דמים.
מופז מהווה אופוזיציה ימנית בתוך קדימה. מופז בצורה עקבית התנגד למהלכים מדיניים ופשרנים ועשה כמיטב יכולתו לסכל מהלכים בוני שלום. מופז התנגד לועידת אנאפוליס, להעברת שליטה בחלק מהשכונות בירושלים כחלק ממשא ומתן עם הפלשתינים, לשחרור מחבלים פלסטינים כחלק מעסקת שבויים ולויתורים ברמת הגולן כחלק ממשא ומתן. בסמוך לבחירות 2006 הצהיר כי קדימה תקבע את גבולות הקבע בקדנציה הקרובה, אם צריך באופן חד צדדי [חסר לינק], דבר הפוך לגמרי מדבריו ביוני 2008.
בנוסף חתם מופז על עצומת חברי כנסת שקראה לפיטורי שרת החינוך יולי תמיר, עקב השביתות הממושכות במערכת החינוך בסתיו 2007.
בראיון שנערך לידיעות אחרונות בחודש יוני 2008 התבטא מופז בעד תקיפת איראן. אותה התבטאות הזניקה את מחירי הנפט ב8.4%; מופז, בהבל פיו, הצליח לגרום לפאניקה עולמית בשוק האנרגיה.
בתחום הכלכלי-חברתי
הפרטת תחבורה ציבורית ושירותי תחבורה:
הפרטה: מופז הפגין מדיניות מדשדשת בכל שהעניין נוגע להפרטה של שירותים ציבוריים. בעוד שבעקבות ועדה שהקים ב2007 באה להחליף את הרפורמות שכשלו בכל הנוגע לתחבורה ציבורית בעבר עקב טענות לאי שיפור השירות, דומה שכל מטרת הרפורמה היתה הבעת דעתו על כוחם של פקידי האוצר, כשאמר: "לא ייתכן ששלושה-ארבעה פקידי משרד האוצר, שאין להם ניסיון וידע מקצועי בתחום התחבורה, יגישו לחברי הכנסת תוכנית לרפורמה בתחבורה הציבורית שהוכנה תוך חודש וחצי, ללא שיתוף אנשי המקצוע שלנו, ויבקשו מהם לאשר אותה". אולם, למרות ביקורת זו על הפרטת תחבורה ציבורית, מופז יצא בסמיכות להכרזה בהפרטה נוספת [הדף שאליו הפנינו נמחק], של קווי האוטובוסים בבית שמש. עוד הפרטה שנזקפה לזכותו היתה נמל אילת, כשהדרישה היתה לפיתוח של תחבורה מסילתית לאילת יחד עם ההפרטה. בכל הנוגע להפרטת חברת החשמל, מופז נמנע בהצבעה בממשלה על ההפרטה.
כבישים:
מופז התנגד לכביש אגרה ברך 531, אך מנגד ספג ביקורת כבדה בכלל על פתיחת אותו כביש, כשהטענות היו כי שמדובר בבזבוז כספי ציבור וכן יגרום לזיהום אוויר באיזור הכביש. בכל הנוגע לכביש זה, שהדיונים בבג"צ עדיין מתקיימים בו בנושא התחבורתי, הואשם מופז בעיכוב המכרז בשל אינטרסים פוליטיים.
מופז פעל למען החמרת ענישה ושינוי שיטת הניקוד, עד כדי פגיעה ממשית בחירות התנועה של אזרחי ישראל, תוך שמופז מכנה אותם "רוצחים בפוטנציה". בתקופתו של מופז התרחשו שלוש תאונות משמעותיות על מסילות רכבת: בבנימינה, בבית יהושע ובמפרץ חיפה.
מופז מצהיר כי הוא מעוניין ברשות מטרופולינית לתחבורה, אולם יוכל להיות שהסיבה לכך היא רצון ליותר סמכויות תחתיו.
קשר עם הבוחר:
שאול מופז ספג ביקורת רבה בתקשורת ובבלוגוספרה לאחר שלמרות השקעה של 30,000 ש"ח באתר האינטרנט שלו, זה לא נמצא אלא בעמוד העשירי בחיפוש אחרי {שאול מופז} כאשר מנגד, תחקירני "כלכליסט" הקימו בלוג בעלות של פחות מ2,000 ש"ח אשר הגיע להיות התוצאה השלישית בחיפוש אחר שמו. עידו קינן מסביר ש"מהרגע שזה רץ, כמעט שלא נגענו, חוץ משפצורים תצוגתיים קלים. תוך שלושה חודשים היינו במקום החמישי בגוגל, קיבלנו פניות מגולשים ולינקים ל"אתר הרשמי של מופז" מאתרים מכובדים כגון nrg מעריב. זה עלה לנו 1930 שקלים תאורטיים (חישבנו כמה עולה דומיין, אחסון ושעות עבודה; ובאמת שהיינו נדיבים עם השכר של המתכנת), כ-6.5% מהסכום שמופז הוציא.
מופז זגזג בכל הנוגע למעבר למפלגת קדימה לאחר שאריאל שרון הקים אותה, כאשר למרות שביקר את עזיבתו של שרון, הצטרף אליו לאחר ימים ספורים בלבד.
יש לכם תוספת לדף זה? תיקונים לתקן?
שלחו לנו קישור עם הסבר בדוא"ל או הכניסו אותו בצירוף הערה קצרה כאן בתגובות
למה קישור?
כי כל טקסט המבקש להוות מקור סמכות לא יכול להסתמך על "כולם יודעים" אלא להביא סימוכין – כפי שהדבר נעשה במאמריים אקדמיים, באינציקלופדיה (כולל ויקיפדיה). טענה על עובדה ללא סימוכין היא פחות אמינה.
9 ביוני, 2008 בשעה 12:12
10 ביוני, 2008 בשעה 10:37
[…] האנשים האלה מאוד מפחידים אותי. גם שאול מופז, הטוען לכתר קדימה מפחיד אותי. הוא כבר הקפיץ את מחירי […]
16 ביוני, 2008 בשעה 9:04
מר מופז ודאי יודע את האימרה: כלב נובח לא נושך. לכן הוא מרשה לעצמו להודיע על הצורך של ישראל לתקוף את איראן ואת החמאס.
20 ביוני, 2008 בשעה 18:42
לא ברור לי למה מופז ראוי. הימחים הריקים, קיצוץ באימונים ומינוי חלוץ וזה רק חלק מהרשימה. בעצם היותו שר הביטחון הוא היה אחראי על כל שלושת הארגומנטים. הפשלות ה"מנהיגותיות" שלו גבו קורבנות.
עןד לא שמענו אם הוא ישם את ההמלצות של ועדת המומחים לגבי שדה התעופה לוד. לכן יכול להיות שנתעורר אחרי תאונה אוירית בגלל מופז ה"מנהיג".
מופז אדם כוחני לא ברור בכלל איך הוא טיפס למעלה.
נא לזכור את ההתבטאות האומללה שלו בדבר מלחמה האירן, מכאן שהוא גם מסוכן לאזרחי ישראל.
24 ביוני, 2008 בשעה 21:58
אתה תמיד תהיה בישבילי מספר 1 אלך אחריך לכל מקום ובעזרת השם בקרוב תהיה גם ראש הממשלה איתך ובשבילך הנהג שלך לשעבר
24 ביוני, 2008 בשעה 23:28
אם זה לא היה עצוב.
למה שעשה מופז לברק בתחילת האינתיפאדה השנייה אין שם אחר אלא פוטש.
העובדה שהצליח מלמדת משהו גם על ברק, כמובן.
אבל כבר הספיקו לשכוח אצלנו מה קרה לפני שבוע, אז למה שמישהו יזכור למופז
את כל הפעולות שעשה בשטח, כדי לסכל הסכמות עם הרשות שנועדו להרגיע את המצב?
המידע הזה פורסם תחת כל עץ רענן, למשל בן כספית.
כשמדברים על סיכול ממוקד, צריך להתייחס קודם כל לאותן פעולות שעשה הצבא בפקודת מופז, בניגוד להוראות של הדרג המדיני.
התוצאה היתה כדור שלג שהרס בסוף את הרשות ופתח את הדלת לחמאס.
מופז מלכד פעם אחר פעם את הדרג המדיני ואת ברק בראש,
והוא יוצא מזה כמו טפלון.
מה שהוא עשה גרוע יותר מכל הפשלות של לבנון. אלפי אזרחים ישראלים נהרגו בגללו.
לא שאני רואה בפלשתינאים שיות תמימות.
אף אחד באזור שלנו לא תמים.
אבל במקום שניתן היה להוריד את הלהבות ולהשתלט עליהן, מופז הזין אותן בלי להניד עפעף.
כל מה שאני אומרת כאן, ידוע ומתועד היטב למי שרוצה לדעת.
אבל מי בעצם רוצה לדעת?
25 ביוני, 2008 בשעה 0:23
מראה מקום, בנוסף לנזכר בתגובה 6:
הסרט:מליון קליעים באוקטובר
27 ביולי, 2008 בשעה 8:38
[…] ככה: תחושת הגועל שלי תהיה הרבה יותר קשה אם אראה את שאול מופז בראשות […]
27 ביולי, 2008 בשעה 21:23
[…] ששאול מופז לא ייבחר. 2)מי שייבחר יהיה ראש הממשלה. 3)במידה ולבני […]
29 ביולי, 2008 בשעה 6:09
[…] שאול מופז – קדימה […]
31 ביולי, 2008 בשעה 17:46
חבל שלא התפקדתי לקדימה. שוכנעתי סופית בכדאיותו של מופז על פני ליבני. והנה נימוקיי:
1. אם זה כל הרפש שדבק בו, דיינו.
2. הבחירה איננה בין מופז הפגום לקדושה התמה וחסידת אומות העולם ציפי לבני.
3. טוב שהוא הקפיץ את מחירי הנפט כי א. העולם מתייחס למעשים ולא לדיבורים. ב. זה רק מוכיח את הסכנה שבתלות בנפט.
4. אני סומך על פרסי יותר מאשר על פולניה בנוגע לסכסוך עם איראן.
5. קואליציית קדימה-ליכוד-ישראל ביתנו-מפד"ל-ש"ס תהיה הרבה יותר יציבה מקואליציית קדימה-עבודה-ש"ס-גיל שעוד לפני כל השטויות של אולמרט נטתה לפול.
1 באוגוסט, 2008 בשעה 11:07
איך פוגע מופז פגיעה קשה בתיירות:
ר' תגובה של Mosheshy
בבלוג של סמי פרץ (עורך דה מארקר היומי),
http://cafe.themarker.com/view.php?t=553601
משהשי מצטט ממאמר של גיא רולניק
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=skira20080704_998720
1 באוגוסט, 2008 בשעה 11:13
כלומר, כשצריך לבחור בין דאגה לתיירות לבין שגשוג האחים בורוביץ' – מופז בוחר בבורוביץ'.
3 באוגוסט, 2008 בשעה 17:37
"בנוסף, נטען כי אנשי משרד הבטחון בתקופתו פעלו בצורה הפוגעת בסביבה."
1. הקישור מוביל לדף חסום.
2. האם היה משהו מיוחד בתקופת מופז? לצה"ל ולאיכות הסביבה יחסים בעייתיים בדרך כלל.
5 באוגוסט, 2008 בשעה 6:07
[…] שאול מופז – קדימה […]
5 באוגוסט, 2008 בשעה 17:56
[…] שאול מופז – קדימה […]
6 באוגוסט, 2008 בשעה 20:03
אני כיושב ראש וועד עובדים חושב ששאול מופז מתאים יותר מכל מועמד אחר ממפלגתו וגם מכל המפלגות הוא הכי ראוי להיות ראש ממשלה בישראל ישר כח שהשם יתן לך הרבה כוחות ובריאת טובה אמן
10 באוגוסט, 2008 בשעה 19:05
[…] אגב, אם היה צריך הדגמה חיה להבדל בין בלוגרים לעיתונאים, בבלוג עבודה שחורה מנסים לכבוש את הביטויים [ציפי לבני] ו[שאול מופז], לשם כך הוחלט לכתוב על כל אחד פוסט ולקשר אליו ממקומות רבים ככל האפשר. אולם כשבלוגרים שניזונים מהאינטרנט ולא יודעים לחפש מידע בצורה עצמאית מחליטים לכתוב כתבות עיתונאיות, הן נראות כך: […]
11 באוגוסט, 2008 בשעה 13:02
[…] מידע על שאול מופז באתר עבודה שחורה […]
12 באוגוסט, 2008 בשעה 16:31
[…] שאול מופז – קדימה […]
23 באוגוסט, 2008 בשעה 20:49
נכשל כשר תחבורה
מאות הרוגים בשנה בתאונות דרכים
לא זה האיש להיות ראש ממשלה
7 בספטמבר, 2008 בשעה 18:51
אז זהו. שלא. עם שאולי באה גם אוריתי שמזכירה נשות ראש ממשלה מסוימות
8 בספטמבר, 2008 בשעה 8:16
[…] שאול מופז – קדימה […]
8 בספטמבר, 2008 בשעה 9:10
[…] וש"ס תביע התנגדות להחלטת בג"צ. היא תדרוש מראש הממשלה, שאול מופז לחייב משמעת קואליציונית בכנסת, וזו תחליט (כיוון […]
9 בספטמבר, 2008 בשעה 1:16
[…] תביע התנגדות להחלטת בג"צ. היא תדרוש מראש הממשלה, שאול מופז לחייב משמעת קואליציונית בכנסת, וזו תחליט (כיוון […]
18 בספטמבר, 2008 בשעה 9:17
[…] שאול מופז – קדימה […]
12 בנובמבר, 2008 בשעה 5:11
[…] שמציעים רמון ואולמרט או להשאיר אותה שלמה כפי שמבטיח שאול מופז? ומה בדיוק מחבר בין התנהלותה היפה של מימ”ד ובין דרכו […]
7 בספטמבר, 2009 בשעה 17:18
עדיף לי את אהוד ברק כמנהיג השמאל משאול מופז אבל אם הבחירה היא בין שאול מופז לבין ציפי לבני אז שאול מופז מוביל בפער ענק על לבני גם בגלל האיי-קיו הגבוה שלו לעומת את של לבני השואפת לאפס וגם בגלל הניסיון שלו ששם את לבני בכיס הקטן
3 במאי, 2010 בשעה 10:44
כול מה שמנהיגינו אמרו תמיד עשו הפוך וממשיכם לעשות הפוך כמובן לא לתובת העם היהדי
30 ביוני, 2010 בשעה 16:31
[…] האינסופיים. כל עוד נמשיך לשלוח אל משרד התחבורה שרים אפורים במקרה הטוב, ומפוקפקים במקרה הרע, נמשיך לחכות לאוטובוס […]
28 במרץ, 2012 בשעה 14:38
אני לא מצליח לשלוח למופז פקס כל הנתונים באינטרנט לא עונים צרו קשר עמי בבקשה טלפקס 088554872 0523785230
27 באפריל, 2012 בשעה 0:37
הייתי רוצה ליצור קשר עם מופז שהייה מפקדי בצבא,באם אפשר לקבל פקס או פלפון שלו.
8 בדצמבר, 2015 בשעה 19:41
[…] גם קיבלתי טלפונים מהמטות שלהם. לא קיבלתי שום דבר משאול מופז. כנראה ששני הראשונים רוצים את הקול שלי ורוצים לספר לי […]