postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » חוק ההסדרים 2009: פרק א' – הרשויות המקומיות

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

חוק ההסדרים 2009: פרק א' – הרשויות המקומיות

נושאים איכות השלטון, כלכלה ותקציב ב 30.04.09 6:04

 "חוק זה בא לתקן חוקים שונים, לבטל חוקים ולקבוע הוראות", נכתב בפרק הפתיחה לחוק ההסדרים. במילים אחרות, זהו חוק המאפשר לפקידי האוצר לעקוף את המחוקק (הכנסת). בפרק א' לפרוייקט החוק לשנת 2009, מתאר איתי אשר את ניסיון השתלטות האוצר על הרשויות המקומיות באמצעות חוק ההסדרים. אתם מוזמנים לקרוא את סעיפי החוק, לבדוק, להתריע, לפרגן ולעורר את נבחרינו לפעול

 הערה: אם אתם לא יודעים מה זה חוק ההסדרים ולמה הוא רע לכולנו תתחילו מכאן.

 

סעיף 17 בחוק ההסדרים 2009 ממש קצר ופשוט: ביטול חוק של הכנסת.

ככה נראה כל סעיף 17: "חוק הרשויות המקומיות (העברת תשלומים מהמדינה), התשנ"ה 1995- 35 – בטל."

למה צריך לבטל חוק של הכנסת? כי החוק מפריע לאוצר להחליט מתי להעביר כסף. דברי ההסבר אמורים לשכנע אותנו שזה בכלל עדיף לתושבי הרשות לתת לאוצר את הכוח להחליט.

"חוק הרשויות המקומיות (העברת תשלומים מהמדינה, התשנ"ה 1995 להלן – חוק העברת תשלומים), קובע את המועדים שבהם נדרשת המדינה להעביר את התשלומים, לרבות מענקים, שהיא מעבירה לרשות מקומית. המצב שיוצר חוק העברת תשלומים, שבו נשלל שיקול דעת המדינה לגבי מועדי העברת התשלומים, עלול למנוע מהרשויות המקומיות את היכולת לעשות שימוש בכספים לצורך מתן שירותים לתושבי הרשות המקומית, ובכך לסכל את המטרה שלשמה מועברים התשלומים. כך, למשל, במקרים שבהם קיימים עיקולים על חשבונות הבנק של הרשות המקומית. במקרים אלה, דווקא גמישות במועד העברת תשלומי המדינה תאפשר לרשות המקומית לפעול להסרת העיקול קודם העברת התשלומים, ובכך למנוע את עיקול הכספים מיד עם קבלתם."

עד היום השתמש האוצר באמצעים זמניים כדי לא לציית לחוק, אבל הפעם נמאס לו סופית: 

"מטעמים אלה, נקבע בחוק יסודות התקציב (תיקון מס' 31 והוראת שעה), התשס"ד 2004, כי חוק העברת תשלומים לא יחול עד …1  ביולי 2007; בחוק הסדרים במשק המדינה … 2007, נקבע כי החוק האמור לא יחול עד … 1 ביולי 2008, ובחוק הרשויות המקומיות … הוארך המועד שבו לא יחול חוק העברת תשלומים, עד … 1 ביולי 2009. כעת מוצע, מהטעמים האמורים לעיל, לבטל את חוק העברת תשלומים.

את המשמעות של הסעיף הקטנצ'יק הזה להפעלה של מערכות חינוך ורווחה ברשויות המקומיות אתם יכולים להבין לבד. אי אפשר לתכנן מראש, אי אפשר להתחייב למשכורות ולספקים. הכל נתון לחסדי הפקיד באוצר, כפי שביטא בלשון ציורית הסטיסטיקאי הממשלתי שלמה יצחקי. 

 

אם מעניין אתכם לקחת סעיפים מהחוק ולכתוב עליהם (גם דברים טובים) – פנו אלינו, יש עוד 66 סעיפים לכתוב עליהם.

לקריאת טיוטת החוק – כאן. 

 

נערך על ידי גליה
תגיות: , , , , ,

12 תגובות

  1. דני בלוך :

    אין שום פתרון לחוק ההסדרים אלא העברתו מן העולם. זהו חוק אנטי-קונסטיטוציוני שאין דוגמתו בעולם. הוא הופך את ישראל לדיקטטורה של פקידי האוצר שממנים את עצמם ובוחרים רק פקידים כצלמם ודמותם להמשך הדרך. יש פה ושם בחוק רפורמות חיוביות ויש רפורמות לגיטימיות לדיון ציבורי אך מקומם של כל אלה הוא בדיון ציבורי גלוי, הצעה של השר והמשרד הרלבנטי והליך חקיקה מסודר בממשלה ובכנסת. חייבים לשלוח את חוק ההסדרים לפח הזבל הפרלמנטרי ללא דיחוי.

  2. האזרח דרור :

    אני מתפלא שהם לא מעבירים חוק שמבטל את הבחירות ומפזר את הכנסת. ככה נחסוך הרבה כסף ופקידי האוצר יכולו לחוקק בלי שיהיו אנשים שיפריעו להם באמצע.

    לדעתי כדאי לכם להצטרף לפרוייקט ההשקפה המצויין שעושה fuzzy באקו ויקי.
    http://ecowiki.org.il/index.php?title=%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D/2009

  3. יצחק שחם :

    לא מצפה לדבר. ביטול העברות לרשויות המקומיות נובע מהצורך לממן את ההבטחות הכספיות למפלגות הקואליציה. במה חטא אזרח שמשלם מיסיו וארנונה לעיריה וכיום בא חוק ההסדרים ואומר "אתה בקיבוץ" גרים בעירך קשישים אשר פטורים מארנונה אז אתה תשלם עבורם, אני לא משלם יותר, "הם אוכלסיה שאינה מיצרת הכנסה". ראוי היה שפקידי האוצר היו מגישים תוכנית ובה היה מפורט מה צרכיה של משפחה בת 5 נפשות, עלות הקיום ולאחר מכן להראות כיצד לבצע זאת, בגישה הנוכחית מועבר מסר "אני צריך אתם משלמים" עם נשאר לכם תחיו, לא נשאר בעיה שלכם.

  4. שי :

    הפעם, (לשם שינוי?) אני מסכים עם כל מילה שכתב דני. חוק ההסדרים הוא לאקונה אנטי-דמוקרטית בשיטה שלנו וגם אם לעתים יש בו דברים שנכונים ונדרשים, לא זו הדרך להעביר אותם בחקיקה, וצריך למצוא את הדרך להעיף את חוק ההסדרים קיבינימאט.

  5. לונה :

    לאיתי: תודה, התחלת פרויקט מבורך! כן ירבו.

  6. ללונה :

    תודה

    ואיזה סעיף מביא לך את הסעיף?

    את מוזמנת לכתוב

  7. עמית-ה :

    עדיין לא הספקתי לקרוא אבל מבטיח לפחות סעיף אחד מרושע ומיותר.
    חוץ מזה אני כמובן מצטרף לדני חוק שצריך להעביר… מהעולם.

  8. דרור :

    אני שמח שסופסוף מישהו המצליח להבין מה בדיוק המשמעות של הסעיף הזה בהצעת חוק ההסדרים. כבר בהצעת חוק ההסדרים של 2008 משרד האוצר ניסה לבטל את החוק הזה, אבל אז בזמנו יישום החוק רק נדחה. עכשיו משרד האוצר מנסה לבטל אותו סופית, שוב.

    הצטרפו גם אתם לפרוייקט ניתוח חוק ההסדרים, לפני שיהיה מאוחר מדי!

  9. איתמר כהן :

    איתי, דרור – יישר כוח. אתם עושים עבודת כוח.
    אף שבעוונותי אני לא בקי כמותכם בהלכות חוק ההסדרים, אשתדל להרתם ולעזור במאבק הסופר-חשוב הזה.

  10. אני רק שאלה :

    חוק ההסדרים הזה, על כל סעיפיו, בפני מי הוא צריך להיות מאושר? האם מספיקה רק הצבעה בכנסת, או שזה עובר לדרגים אחרים גם?

    תודה.

  11. לאני רק שאלה :

    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D#.D7.94.D7.9C.D7.99.D7.9A_.D7.97.D7.A7.D7.99.D7.A7.D7.AA.D7.95_.D7.A9.D7.9C_.D7.97.D7.95.D7.A7_.D7.94.D7.94.D7.A1.D7.93.D7.A8.D7.99.D7.9D

    בעיקרון זה דומה לחקיקה ממשלתית עם כמה הבדלים כמפורט בקישור

  12. עבודה שחורה » חוק ההסדרים - שני כנסים :

    […] אבל לפחות היו פטורים מעונשה של המכה האחת עשרה: חוק ההסדרים. ומעתה אמור: הפרטת החינוך – אחת; הפרטת הבריאות – שתיים; […]

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.