"עמק שווה" : בואו לכנס חירום נגד אישור הרכבל לעיר העתיקה
כנס- החירום יתקיים ביום חמישי 19 בדצמבר במשכנות שאננים בירושלים
עמק שווה - המאבק נגד הקמת הרכבל לעיר העתיקה בירושלים
החברה לפיתוח ירושלים טוענת כי התכנית תהווה פתרון תחבורתי לבעיות התחבורה של האגן ההיסטורי זהו מצג שווא. גורמים רבים מתנגדים להקמת הרכבל. "עמק שווה" פנתה בדרישה לעצור את התכנית
העובדה שהתוכנית אושרה אינה אומרת שהיא גם תצא לפועל. בחודשים האחרונים הקמנו יחד עם קבוצה של ארגונים המתנגדים לרכבל את 'הקואליציה לשמירה על אגן העיר העתיקה' ובה חברים החברה להגנת הטבע, התאחדות האדריכלים, איגוד אדריכלי הנוף, אדם טבע ודין, 15 דקות (משתמשי התחבורה הציבורית), מורשת דרך (אגודת מורי הדרך לתיירות נכנסת בישראל), המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי, היהדות הקראית העולמית ואנחנו.
הקואליציה הזו מבהירה מעבר לכל ספק כי ירושלים וטובתה אינן עומדות לנגד עיני התומכים בפרוייקט. אם אכן מדובר בפרוייקט תחבורתי כפי שטוענים היזמים, מדוע משרד התחבורה התנער ממנו ומדוע משתמשי התחבורה הציבורית מתנגדים לו? אם מדובר בפרוייקט תיירותי כפי שטוען משרד התיירות, מדוע מורי הדרך מתנגדים לו? כיצד ייתכן שאדריכלים, אדריכלי נוף וארגוני הסביבה כולם מתייצבים יחדיו נגד הפרוייקט ובכל זאת הוא אושר?
זה הזמן שלנו, אוהבי ירושלים, להקים קול מחאה ולצאת ולהגן על העיר. בשבוע הבא נגיש עתירה לבג"ץ ובחודש הבא נערוך כנס חירום בנושא הרכבל. הזמנה סופית תשלח בהמשך, לעת עתה אתם יכולים לשריין את התאריך.
נערך על ידי דליהתגיות: אגן העיר העתיקה, היועץ-המשפטי-לממשלה, כנס, ממשלת מעבר, עמק שווה, קבינט הדיור
1 בדצמבר, 2019 בשעה 12:52
למה אין דרך לשמוע על הכנסים האלה אפילו?
למה אין גישה במדינה הזאת לאנשים פשוטים עבדי מס ההכנסה להגיע ולשמוע על הכנסים האלה?
למה מרגלים אחרינו ומשתיקים באמצעות ריגול ביומטרי, סינון תוצאות בגוגל, הפרד ומשול בעיתונות, מחיקה ואי אישור תגובות!
למה המושחטים בחסות ביבי , תשובה וחבריו תעשייני גז תרופות נורות לדים, ביג דאטא ועוד כל החרא הזה – למה הם זורקים את כספי המיסים שלי בשביל לחסום אנשים בפייסבוק?
אין גבול לבושה!! הלוואי והיתי יודעת על הכנס הזה ולא נדרשת לפשפש כל פעם באלפי הסימניות של עמותות וארגונים כל פעם מחדש כדי "אולי" למצוא איזה הפגנה אחת מסריחה