אחר בחירות 2019 – להקים את המחנה הדמוקרטי

לפעול להקמת רשימה יהודית ערבית מאוחדת, שתכלול את כל המפלגות הפועלות בציבור הערבי ויחד עם כוחות דמוקרטיים בציבור הישראלי להקים את המחנה הדמוקרטי

מאת: איתן קלינסקי

 שיחה כואבת עם חֲבֵרַי במרצ

יש לי הערכה רבה למרצ, ורק מתוך הערכה זו אני מבקש לשוחח עם חברי במרצ. בבחירות לכנסת ה-21 מרצ לא הייתה מצליחה לעבור את אחוז החסימה, לולא קיבלה למעלה מ-40.000 קולות של אזרחים ערבים ודרוזים.

מרצ חייבת להוקיר תודה לאותם אזרחי מדינת ישראל ערבים ודרוזים על אותו גידול כה משמעותי בכוחה  מכ-10.000 אזרחים בני המיעוטים שהצביעו למרצ בבחירות לכנסת הקודמת ליותר מ-40.000 אזרחים, שתמכו בה בבחירות לכנסת הנוכחית. אני נמנה אל אלו המתייחס בהערכה רבה לעובדה, שרבע מכוחה של מרצ כיום נשען כיום על קולות, שאינם מוגדרים כציונים.

אני גם כואב את העובדה, כי מרצ שקיבלה רק 3000 קולות פחות מגוש הימין הכהאניסטי, תיוצג בכנסת ה-21 על ידי 4 נציגים, והגוש הכאניסטי בכנסת ה-21 ימנה 6 נציגים. וזה רק חלק מתעלולי ביבי שיצר את העובדה, כי כך יהיו פני הכנסת.

על רקע הדברים שצוינו לעיל, אני מבקש משני חברי כנסת במרצ, שיש לי הערכה רבה מאד על פועלם בכנסת, למיכל רוזין ולאילן גילאון, שיתייחסו לתמיהתי, מדוע דווקא הם היו אלו שהחליטו להצביע בשלהי הדיונים בכנסת הקודמת נגד הצעת ד"ר יוסף ג'בארין מחד"ש, כי מדינת ישראל תוגדר כמדינה דמוקרטית ושוויונית.

למרבה הצער, מליאת הכנסת דחתה ברוב גדול את ההצעה של ד"ר יוסף ג'בארין מחד"ש. שזו הייתה למעשה הצעה הממשית, המעגנת בחוק את ה"מחויבות לשוויון לאזרחים הערבים ועל אזרחות שוויונית לכולם במדינת ישראל." תשובת ד"ר יוסף ג'בארין, החובקת בחובה ערכים אנושיים ומוסריים לחוק הלאום , נדחתה למרבה הכאב והצער על ידי חברי כנסת ממרצ.

מצער, שחברי מרצ היו בין אלו שהצביעו נגד הצעת החוק של ד"ר יוסף ג'בארין. שהייתה הצעת חוק נגדית לחוק הלאום. אינני יכול לקבל את העובדה המצערת שמרצ הצביעה נגד הצעת החוק של ד"ר יוסף ג'בארין.

אני מתייחס בהערכה רבה לבקשה של יושבת ראש מרצ, תמר זנדברג, לבחון את האפשרות לחיבור בין מפלגות העבודה מרצ וחד"ש. אך הצעתי להנהגת חד"ש, המיוצגת כיום בכנסת יחד עם שותפתה תע"ל על ידי 6 נציגים, לפעול מידית לכינונה מחדש של הרשימה המשותפת, לפעול להקמת רשימה יהודית ערבית מאוחדת, שתכלול את כל המפלגות הפועלות בציבור הערבי ויחד עם כוחות דמוקרטיים בציבור הישראלי להקים את המחנה הדמוקרטי. במחנה הזה הייתי רוצה לראות את אנשי מרצ, שלא מצביעים נגד הצעתו של ד"ר יוסף ג'בארין לכינון מדינה דמוקרטית ושוויונית כתשובה לחוק הלאום, שהוגש על ידי ממשלת ישראל, ובין מנסחיו של החוק ישנם כיום חברי כנסת מטעם "כחול לבן".

מול הקריאה של תמר זנברג המצביעה על "המרכיבים לחיבור בשמאל שיכלול את מפלגת העבודה, את מרצ, וגורם משמעותי למשל חד"ש או חלק ממנה".  אני מבקש מחד"ש, שהיא כיום גורם משמעותי, לפעול לאיחוד כל המפלגות בציבור הערבי לרשימה משותפת אחת ועם פנייה לצירופם  של כוחות דמוקרטיים יהודים.

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “אחר בחירות 2019 – להקים את המחנה הדמוקרטי”

  1. ק. טוכולסקי הגיב:

    אני מסכים שיש להקים מחנה דמוקרטי.
    אני מציע שלא נפשפש עד רמת ההצבעה הבודדת בכל הצבעה של מיש אמורים להיות במחנה כי נגלה שביחס לקהילה הגאה למשל האיסלמית הצביעה גם אחרת מחדש ומרצ.
    איחוד השמאל צריך להיות בין השמאל הציוני מרצ והעבודה לבין המפלגות הערביות, לפחות חדש תעל ואם אפשר גם בלד ורעם מה טוב.
    האיחוד הזה לא ידבר בקול אחד על כל הדברים כי יש הבדלים לגיטימיים בין חבריו
    אבל האיחוד הזה נדרש.

  2. אמיר יובל הגיב:

    לפני האיחוד אני מציע לתקן את המונחים:
    אם חלק אחד הוא ערבים אז חלק שני הוא יהודים ולא ישראלים. הערבים הם כידוע חלק מהישראלים. ועוד יותר מדויק: אם יהודים אז מוסלמים ונוצרים. וגם: לא מדויק לכתוב דרוזים וערבים. צריך להיות דרוזים וערבים מוסלמים ונוצרים. ברור שיש קושי במינוחים אבל צריך להמנע ממוהחים מדירים. אזרחי ישראל הערבים הם .ישראלים לא פחות מכל יהודי ציוני או פוסט ציוני.
    לעניין המהות: הייתי מציע למפלגה יהודית – ערבית (מוסלמים נוצרים ודרוזים) לאמץ בין היתר שני קרטריונים מחייבים: 1. עיקרון שתי המדינות. 2. מדינת רווחה.
    הימין יותר משכנע כשהוא מציע מדינה ליברטיאנית אחת לשני העמים.
    אני גם חושב (ללא סרקזם)שבל"ד תוכל למצוא את עצמה בגוש הימין ובחתירה למדינה ליברטיאנית אחת בין הים לירדן.
    אמיר יובל

  3. יורי הגיב:

    במק

  4. יורי הגיב:

    חייב לקום בשמאל קול אמיץ, שיקרא להקמת רשימה משותפת , שתכלול את כל המפלגות הפועלות כיום במגזר הערבי , שבכנסת הקודמת אותו ציבור היה נתון למתקפה נפשעת באמצעות חוק הלאום , אני מצפה שלרשימה משותפת זו , שתהיה הבסיס למחנה הדמורטי, יצטרפו כוחות מתקדמים ממרץ ומהעבודה

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אופס, לא הייתה כבר רשימה משותפת כזו ?
    כפי שאנו יודעים כיום, רוב עיסוק חבריה היה בתככים פנימיים.
    ואין שום היתכנות של הצטרפות מפלגה תומכת להט"ב וזכויות נשים כמו מרצ לרשימה שכוללת "כחות מתקדמים" כמו האיסלמיסטיים הפולגימיים של רע"מ.
    ואשמח לשמוע מי למשל בעבודה יכול להצטרף למשותפת ועל בסיס אלו קווי יסוד.
    אולי טל רוסו ?
    מרוב ייאוש אנשים פה מנסים לרבע את המעגל אבל זה לא יעבוד.

  6. דן הגיב:

    ולמי שאין כח לקרוא את המאמר בלינק (מקור: אתר "שיחה מקומית"), סיכום המנהלים הוא פשוט: עד שלא תותר שיבת *כל* הפליטים, שחרור *כל* האסירים הפלסטינים, התפרקות מוחלטת של מדינת ישראל מכל קשריה לציונות, ועוד פנינים נוספות, לא ייתכן קיום משותף במדינה.
    הם אפילו לא מעוניינים ביהודי השמאל הרדיקלי, שכותבים כאן על "חיבור לערבים", כאידיוטים שימושיים בתנועות משותפות כלשהן …

    בהצלחה במציאת יותר משניים וחצי יהודים מספיק סהרוריים להסכים עם כל זה.

    https://mekomit.co.il/%d7%9c%d7%90-%d7%94%d7%a4%d7%aa%d7%a8%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%a0%d7%95-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%94%d7%95%d7%93%d7%99%d7%aa-%d7%a2%d7%a8%d7%91%d7%99%d7%aa/

Leave a Reply