לא כולם רוצים חדש ולא כולם רוצים צעיר

חילופי הדורות במנהיגות מרצ מעמידים בראש צעירים וחדשים. אבל לא כולם רוצים חדש ולא כולם רוצים צעיר

מאת: מיה פאול

מסיבת פורים בשכונה הזעיר בורגנית המנומנמת שלי, אנשים שמצאו לעצמם ערב של מבוגרים אחרי כל מסיבות הילדים, מתגודדים סביב הבר או בכניסה בשביל לעשן. זה היה יום ארוך, ובסופו מסיבת פורים אז גם אם רק בשביל שעתיים בירה שתים או כוס של יין, שווה לבוא.

עמדתי עם כמה חברים בכניסה ואיכשהו דיברנו על מה שקרה לאחרונה במרצ, על הפרישה של זהבה ואילן. עמדתי שם בין זוגות צעירים ומשכילים, רופאים ועורכות דין, מורים ואחיות, עובדי עמותות ועובדי מדינה, עצמאיים קטנים ורואות חשבון, קבוצת ההתייחסות של שכונה של המעמד הבינוני, אנשים עם ילד ראשון או שלושה ילדים וזהו, ושמעתי משהו שקצת הפתיע אותי. שמעתי דחייה מהכוכבים הצעירים של מרצ.

עכשיו אני אדומה, אילן התאים לי כמו כפפה ליד. ובהעדר אופציות אדומות מובהקות אחרות בשל ההפסד של פרץ מימין והשותפות של חד"ש משמאל, מרצ בראשותו הייתה משהו שבשבילו היה שווה לי להתפקד. האנשים שסביבי ברובם לא היו בהכרח אדומים. ברובם היו חילונים צעירים ומשכילים בשכונה של מעמד בינוני, בלי בתים פרטיים עם גינות גדולות, בלי ג'יפים נוצצים בחניות פרטיות, אבל עדיין שכונה ששיעור מצביעי מרצ בה בבחירות הכלליות עבר את קו עשרת האחוזים, לא משהו שהולך ברגל ויותר מפי שניים מהממוצע הארצי. האנשים שסביבי פחות התעניינו בזהבה או אילן אבל הבינו שלשניהם היה משקל ואף אחד מהם לא התכוון להצביע למועמדים הצעירים.

אני לא חסידה של זהבה גלאון לא אידאולוגית ולא ממה ששמעתי על האופן שבו התנהלה כיושבת ראש מרצ בתוך המפלגה. אבל אני בהחלט מעריכה את פועלה כחברת כנסת בלא מעט תחומים ואת האומץ שהיא הפגינה כפוליטיקאית. היות שאני תומכת באילן לא חשבתי על הנקודה הזו, אבל נראה שבניגוד לפולחן הנעורים של הארץ בכל הקשור לפוליטיקאים ולקידוש ההדחה האוטומטית של מנהיג המקובל בשמאל המתאבד כבר שנים בקלפי, לבוחרים אין העדפה אוטומטית לפולחן הכוכבים הריק מתוכן ולא תמיד חדש זה טוב. בשנים האחרונות בישראל ובעולם מלמדים אותנו שחדש זה טוב אבל יד על הלב לא משנה אם טרודו בקנדה, מקרון בצרפת, קורץ באוסטריה או לפיד/גבאי/כחלון בישראל, כמה טוב יוצא לנו מהחדש? במקרה הטוב מדיניות ליברלית כמו טרודו בקנדה שמלווה את ההפרטות שכוכבי האינסטנט עושים.

אין ספק שהשמאל הישראלי צריך לשנות משהו, לא הולך לו. אני חשבתי שמה שצריך לשנות זו הדרך, לתת לפוליטיקאי וותיק ובעל רקורד חברתי להוביל לראשונה, כמו הלייבור בבריטניה. מה חדש באנשים שהכינו מצגות לתורמים בעמותות או בעסקנים משופשפים? שהם צעירים יחסית? מה החידוש בהם במהות? המגניבות של הלגליזציה או קסמי פוליטיקת הזהויות? האם זה מספיק? האם זאת התשובה לבוחר הישראלי שהולך ורזה בחברה שהולכת ונהיית מקוטבת? האם מה שאנחנו צריכים זה לגייס את התורמים הגדולים למפעלי חסד או שאכטה שתשכיח מאתנו בסוף היום כמה המצב בקנטים?

המסיבה נגמרה, עוד לפני כן הדיונים עברו נושאים. חזרתי הביתה והלכתי לישון בלי לחשוב על זה יותר מדי. בבוקר הדיון הער והעצוב בפייסבוק החזיר אותי למועקה. זה לא רק אילן שכואב לי ולעוד הרבה אדומים. לבוחרים שיש למרצ, ולא בדיוק במרכז תל אביב, אין נכונות להצביע לחתולים נוצצים בשק. רתיעתם הודפת אותם ללפיד ולגבאי. צריך להבין את זה, מרצ בצרות דווקא כיוון שמה שהיה מוכר בה איננו, כי החדש, האחר והצעיר לא מדבר לכולם רק בגלל שהוא חדש וצעיר ואחר.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

11 Responses to “לא כולם רוצים חדש ולא כולם רוצים צעיר”

  1. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    למיה.האם צריך להבין שאין מועמד צעיר אחד במרצ עם תודעה מעמדית ואנטי מפריטנית?
    הכל אבוד,וכולם מתאבדים לתוך הניאו-ליבראליזם שהופך את תושבי הארץ והעולם לאבק אדם?

    איך אנשים אינטליגנטים לא מבינים כלום מהחיים שלהם?
    האמנם כולם כמו שנאמר בתנ"ך הנפלא:"עבדים נרצעים?".

  2. החגב עמד יציב הגיב:

    לפני שנים כשבנו את מחלף האיילון להרצליה היה שלט על המחלף החדש- "אין פניה שמאלה למדינת היהודים"

    מיה ושאר הבוזזים-שודדים האדומים אנא הפנימו 🙂
    מיהו ג'ון גאלט!?

  3. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    חגב, למי מחבריך הטייקונים אתה מתכוון בשודדים-בוזזים?
    לתשובה,לבינו,ללבייב,לדנקנר,לפישמן,לסבן?……..

  4. מיה פאול הגיב:

    למיכאל
    זאת אפילו לא הנקודה, אבי דבוש ותמר זנדברג נמצאים איפשהו על ה"ספקטרום הסוציאליסטי/ס"ד" מה אבי בוסקילה חושב אף אחד לא יודע חוץ מזה שהוא לטענתו יביא בוחרים חדשים.
    הטענה שלי היא שלא מי שאני ראיתי כמנהיג ולא מי שאחרים ראו כמנהיגה בסביבה והחדשים, ובכן, לא בהכרח חדש זה טוב תמיד.

  5. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    למיה,זה בכלל לא חשוב אם מישהו ישן או חדש .
    מה שחשוב הוא אם יש אג'נדה סוציאל דמוקראטית מוצקת הדוחה מכל וכל את הההפרטה הברברית של 40 השנים האחרונות ויצירת פלוטוקראטייה של טייקונים על חורבות מדינת הרווחה שהיתה בשנים 1968-1977 .

    מי שמתמזג עם ההיגיון הניאו-ליבראלי של הפרטה והרס מדינת הרווחה,בודאי שאינו סוציאל-דמוקראט אלא סתם מתחזה בשירות הטייקונים.

  6. מיה פאול הגיב:

    חשוב שיהיה לנו מועמד שמסוגל למשוך בוחרים. אילן היה כזה.

  7. החגב עמד יציב הגיב:

    לינדנבאום, האדומים הם השודדים הבוזזים ואויבי החירות. חבריך מונצואלה יכולים להעיד על כך.

    מיהו ג'ון גאלט?!

  8. החגב עמד יציב הגיב:

    מיה, לא באמת חשוב מי הוא יו"ר מרץ, זו מפלגה דועכת בעלת מצע קולקטיביסטי מיושן

  9. החגב עמד יציב הגיב:

    ובנוסף מרץ הנה בעלת מסורת של הרכנת ראש, ביזוי עצמי והיעדר זקיפות קומה בסוגיית התמודדותנו עם האויב הפלסטיני אשר אסטרטגית מעוניין לבטל את הישגי 1948 והקמת המדינה.

    מיהו ג'ון גאלט?!

  10. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    אתה נהנה משנינותך הילדותית ואנחנו נהנים מליצן בחינם.

  11. לא חגב הגיב:

    ממזרח עד מערב, מצפון עד דרום, רוב מוחלט של עמי מדינות העולם דוחים לחלוטין את רעיונות הסוציאליזם.
    בסין וברוסיה יש קפיטליזם פר-אקסלנס (בהרבה מובנים קפיטליזם פראי יותר אפילו מבארה"ב). הניסויים ל"סוציאליזם חדש" בדרום אמריקה ודרום אירופה עלו בעשן והוחלפו ברובן על ידי מפלגות מרכז או ימין.
    אה כן, נשארו לנו כמובן מדינת פאר ההלאמה וונצואלה ומדינת המופת של צפון קוריאה.
    אין לסחורה האדומה שלכם קונים ולא יהיו לה קונים.

Leave a Reply