עמותת "סיכוי" המקדמת שוויון בין ערבים לישראלים מדווחת במידעון על הישגים

שילוט בערבית הותקן בתחבורה ציבורית, בבחינות בגרות באנגלית הותר לתלמידים ערבים להשתמש במילון ערבי-אנגלי, פרס סמי מיכאל הוענק לראונק נאטור מנכ"ל שותף של עמותת "סיכוי". להלן דיווח מאת רון גרליץ וראונק נאטור המנכ"לים השותפים של "סיכוי"

אנחנו כותבים לכם עכשיו בתקופה קשה ומורכבת, תקופה מדאיגה לכל מי שחושש מפגיעה במרקם היחסים העדין בין האזרחים היהודים והערבים. אבל חשוב לנו לדבר הפעם דווקא על מה שקורה מתחת לפני השטח של הפוליטיקה הסוערת, וממלא אותנו תקווה. בלב העשייה שלנו לקידום חברה משותפת עומדת הדרישה למעמד שוויוני של השפה הערבית בכל  התחומים. נכון, קשה להאמין בהצלחה של מאבק כזה, כשהממשלה מאיימת לבטל את מעמד השפה הערבית כשפה רשמית (דרך "חוק הלאום"). אבל האמת היא שדווקא עכשיו, למרות הממשלה הזאת, למרות האווירה הקשה הזאת, הגענו להישגים גדולים מאוד.

החודש הותקנו לראשונה שלטים אלקטרונים מפורטים בשפה הערבית בכל תחנות הרכבת, לאחר שבמשך 5 שנים אנחנו דורשים בעקביות מרכבת ישראל להוסיף את המידע בכל מקום בשתי השפות. השינוי הגדול הזה קורה כחלק ממהפך שמתחולל השנה ביחס לשפה הערבית בתחבורה הציבורית. במהלך דיון בוועדת הכנסת לתחבורה ציבורית, הודיעו נציגי משרד התחבורה שב-5,000 תחנות אוטובוס כבר הותקן שילוט דו-לשוני, ושכריזה בערבית מופעלת בקווי אוטובוס שונים ברחבי הארץ, והבטיחו שעד סוף שנת 2018 כל התחנות בארץ ישולטו בשתי השפות – 20,000 תחנות (!) ותורחב הכריזה בערבית למקומות נוספים. אנחנו כמובן לא נרפה מאנשי משרד התחבורה עד שההבטחה הזאת תמומש במלואה, ועד שגם ברכבת וגם באוטובוס כל השילוט והכריזה יהיו בשתי השפות.

לקריאת הסיפור המלא על השילוט בערבית ברכבת >>

את ההבטחה החשובה ממשרד התחבורה קיבלנו במהלך יום השפה הערבית בכנסת, יום דיונים משמעותי שיזם ח"כ יוסף ג'בארין והתרחב מאוד השנה. נציגי סיכוי השתתפו הפעם בדיונים בשלוש ועדות. בכנס המרכזי הפתיע רון את חברי הכנסת, כשנאם בפעם הראשונה בחייו נאום מלא בשפה הערבית.

צפו בנאום המלא של רון גרליץ בערבית (כתוביות בעברית) >>

החודש חשפנו גם את העובדה שהתלמידים הערבים הופלו בהשוואה ליהודים בבגרות באנגלית, מכיוון שלא ניתנה להם הזכות להכניס לבחינה מילון ערבי-אנגלי, בזמן שלתלמידים היהודים מותר להשתמש במילון עברי-אנגלי. פנינו למשרד החינוך בדחיפות, אך השינוי הגיע רק לאחר שפרסמנו את הסיפור בתקשורת העברית והערבית. התוצאה: בתוך פחות מ-48 שעות (!) משרד החינוך חזר בו מההחלטה המפלה.

לקריאת הסיפור המלא על המילונים בבחינות הבגרות >>

ההישגים האלה הם רק חלק מהעשייה הרחבה שלנו לקידום חברה משותפת. דווקא התחושה הקשה שמלווה אותנו בימים האחרונים היא תזכורת לחשיבות האדירה שבקידום חברה משותפת ושוויונית שבה לכולנו יש חלק, יהודים וערבים. אין לנו זמן לבזבז.

פרס סמי מיכאל הוענק לראונק נאטור

ראונק נאטור, המנכ"לית השותפה של עמותת סיכוי, היא אחת משלושת מקבלי "פרס סמי מיכאל" הראשונים, לצד הפעילים החברתיים יואב ללום ושולה מולא. הפרס הוענק להם על פעילותם למען שוויון הזדמנויות וצמצום פערים.
לקריאת הנאום המלא של ראונק עם קבלת הפרס >>

רון גרליץ במאמר חדש במוסף הארץ:
"יש עדיין סיכוי לחברה משותפת ליהודים וערבים, וזה מה שצריך לעשות"

"לצד המגמה החותרת לעימות ולשיסוי, יש גם כוחות רבים הפועלים לפיתוח יחסים טובים ואנושיים בין יהודים וערבים. הניסיון מראה שבטווח הארוך, חברה שוויונית היא לא תסריט בדיוני."
לקריאת המאמר המלא >>

רק 5 מעונות יום חדשים בישובים הערבים – מתוך 116 בכל הארץ

הנתונים נחשפו לראשונה בוועדת הכנסת לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי. לקריאת הסיפור המלא >>

שנת לימודים חדשה בפתח ול-5,200 ילדים בדואים אין גן ילדים

עטיה אל עאסם ראש המועצה לכפרים בלתי מוכרים, ועופר דגן, רכז פרויקט הנגב של סיכוי, מציעים פתרון.  לקריאה >>

עמותת סיכוי היא ארגון חברה אזרחית, משותף ליהודים וערבים, אזרחי המדינה, אשר נוסד בשנת 1991, במטרה לקדם שוויון מלא בין האזרחים הערבים-פלסטינים לאזרחים היהודים בישראל.

אתר עמותת "סיכוי"

 

 

 

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply