בצלאל סמוטריץ – תיאוריה המזכירה את הנאציזם
בימים אלה בהם יעד השלום עולה על סדר היום, ביוזמת נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ המבקר בישראל, ח"כ בקואליציה מציג גישה שמציבה לפלשתינים שלוש אפשרויות למימוש השלום – אפרטהייד, טרנספר או טיפול צה"ל בהם כפי שעשה יהושע: השמדה
מאת: איתן קלינסקי
תיאוריה נאצית מתוצרת סמוטריץ'
בימים שהתקשורת אינה פוסקת לדברר את נשיא ארצות הברית, המרעיף מלים חמות על נכונותו של ראש ממשלת ישראל לעשות צעדים לשלום, יש בתוך הקואליציה של ראש הממשלה אמירות אחרות, אמירות שמציגות לפלשתינים רק את שתי אפשרויות למימוש השלום – אפרטהייד או טרנספר.
את האפשרות של אפרטהייד מציג לפלשתינים בבהירות רבה סגן יושב ראש הכנסת, בצלאל סמוטריץ'. לדבריו, הפלשתינים יכולים להתגורר בארץ ישראל רק במעמד של "גר ותושב". אך מיד הוא מחליט להדליק מדורה גזענית, ולמדורה זו הוא מגייס את ההלכה. מתוך ההלכה הוא מציג תכנית, אותה יש ליישם מיד – "גר ותושב על פי ההלכה תמיד צריך להיות קצת נחות".
להנצחת מעמד מושפל ונחות לפלשתינים מגייס בצלאל סמוטריץ' את הרמב"ם ונותן צו 8 לפסוק מכתביו. אמנם, הוא הסתפק בציטוט חלקי מ"הלכות מלכים" פרק ו' (ב) של הרמב"ם, ארשה לעצמי להרחיב במעט את הניסוח במקור – "…וְהָעַבְדוּת שיקבלו היא, שיהיו נבזים ושפלים למטה ולא ירימו ראש בישראל, אלא יהיו כבושים תחת ידם, ולא יתמנו על ישראל לשום דבר בעולם". מצער, איך מגייס סמוטריץ' את ארון הספרים היהודי למגמה להשתית במאה העשרים ואחת בישראל מעמד של נבזים ושפלים לפלשתינים, שאינם מוכנים לקבל את מניעת מימוש זכותם להגדרה עצמית.
טבעי ומובן, שקולקטיב של אנשים לא יהיה מוכן לקבל את המעמד המוכתב לו להיות נבזים ושפלים. לקולקטיב, שיבקש לזכות בהגדרה עצמית וייאבק למימוש זכות זו, יש לסמוטריץ' פתרון – "אין מניחים מהם נשמה".
מצער, שבמאה העשרים ואחת פועמת אצל בצלאל סמוטריץ' רוח פסוק מספר יהושע פרק י"א 14 – "… לֹא הִשְאִירוּ כָּל-נְשָׁמָה". אומנם הוא אינו מצטט את הפסוק, אך "אין מניחים מהם נשמה" זו דרישת יישום דרך הפעולה של יהושע כלפי הפלשתינים כיום.
סמוטריץ' מתהדר בכך, שאצלו "אין מניחים מהם נשמה" אינו היעד. ב"נדיבותו" הרבה הוא נותן לפלשתינים זכות בחירה בין הטרנספר ובין האפשרות להישאר בארץ במעמד של "צריך להיות קצת נחות". ורק אם לא יהיו מוכנים לקבל מעמד זה ויביעו התנגדות, הרי לדבריו, ההלכה נתנה את התשובה. והתשובה כיום צריכה להיות מתורגמת – "צה"ל יידע כבר מה לעשות". צה"ל יפעל ברוח ספר יהושע פרק י"א 4.
מפלגתו של סמוטריץ' לא נתנה דעתה לזהות הקיימת בין אידיאולוגיה הקרובה לחשיבה הנאצית ובין האמירות של מי אאשמכהן כיום מטעמה בתפקיד סגן יושב ראש הכנסת. מצער, שלדעותיו של סמוטריץ' יש שותפים יותר מדי רבים גם בליכוד. יש שותפים רבים לאידיאולוגיה המדברת גרמנית מהמחצית הראשונה של המאה הקודמת – מדברת נאציזם.
סכנה נשקפת לחברה הישראלית ממי שכורך בנשימה אחת את חיילי צה"ל כיום עם הצורך לבצע משימות השאובות מ"אין מניחים מהם נשמה".
הסכנה היא בצמיחת אידיאולוגיה נאצית בימין הישראלי. סכנה נשקפת לנו ממי שמנפץ לרסיסים את היפה בארון הספרים היהודי, בועט בבוטות ובגסות רוח בעולם ערכים מוסריים הגנוז בו.
סמוטריץ' שכח, שהתנ"ך אינו מספר רק סיפור, הוא גם מחוקק חוקים. לחלק מהם יש נימוקים. הנימוק שחוזר הכי הרבה פעמים, ונקשר להרבה מאד חוקים, הוא הרגישות לגר – "כִּי גֵּרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם". יש לגלות רגישות חברתית כלפי גרים, משום שגם אנחנו היינו גרים. גרים בשפה המקראית אינם אנשים שעברו גיור, הגר הוא פשוט בן מיעוטים, אדם שאין לו הגנה פוליטית, ושאינו שייך לחברת הרוב. בני קהילה זו מבקש סמוטריץ' לתחום אותם ב-ד' אמות של דפוסי חוק והסדר, הקובעים שהם בני מעמד נחות. בכך הוא יוצק את דפוסי התיאוריה הנאצית בחברה הישראלית.
לקריאה נוספת באותו עניין:
ההכרעה של סמוטריץ' מאת: תומר פרסיקו, הארץ 15.5.2017
סמוטריץ' – מבשר הג'נוסייד הפלסטיני מאת: דניאל בלטמן, הארץ 22.5.2017
סמוטריץ' כסימן לבאות מאת: זאב שטרנהל, הארץ 26.5.2017
תגיות: בצלאל-סמוטריץ', ג'נוסייד, גזענות, הסכם-שלום, צהל
קישור קבוע
9 תגובות
Email This Post
27 במאי, 2017 בשעה 23:53
איפה התפרסמה המשנה החשובה הזאת?
28 במאי, 2017 בשעה 8:02
לסגן יושב ראש הכנסת, בצלאל סמוטריץ', יש תוכנית אותה הוא מכנה "תכנית ההכרעה" שלדבריו, היא "גדיעת כל התקוות הפלסטיניות" את התוכנית הוא הציג בפני אישי ציבור מהציונות הדתית. הוא למעשה מדבר על ההכעה הזו בכל ראיון. הוא למעשה אומר זאת כבר תקופה ארוכה, כשבשלב הראון הוא מבקש לקיים ריבונות ישראלית בשני שלישים של יהודה ושומרון (שטח C), פרטים נוספים יוכל מר אנונימי למצוא בעיתון האר מיום 14.5. בתגובותיו של סמטוריץ' הוא רק מתגאה בתוכן הדברים.
28 במאי, 2017 בשעה 9:58
מאמר זה והמקורות הנוספים שהוא מזכיר, לקוחים כנראה מכתבי האינקויזיציה...
גם היא המציאה את האיום היהודי בכדי שתוכל להשתלח בו ובממציאיו ולהפליא מכותיהם בו.
נראה שמחלת "האתה בחרתנו" של השמאל ההזוי בישראל מחמירה והולכת, ככל שמתברר לחבריו ש"השד" הדמוגרפי כבר איננו שד, שהשכנים הפלשתינאים אינם אנשי-שיח, אלא אנשי אלימות, שאפילו "ידידים" מפוקפקים של ישראל מתחילים להבין שמחלוקת ארץ ישראל המערבית יצאו רק כאוס ועוד מלחמת דמים.
משום מה איש אינו נדרש לעובדה שארץ-ישראל המנדטורית חולקה כבר פעם ב- 1921, כאשר הוקמה הממלכה ההאשמית, כתרגיל בגידה של בריטניה בעם היהודי, בהצהרת בלפור שלה ובהחלטת חבר הלאומים מ- 1922.
מאז מנסה בריטניה, בעזרתן של מדינות נוספות, לדחוק את מדינת היהודים "לגבולות אושוויץ", שהתוואי המומלץ שלהם היא תכנית החלוקה מנוב. 1947.
המשמעות: העם הערבי יקבל כ- 87% משטח המנדט הבריטי (כ- 110,000 קמ"ר) והעם היהודי "יסתפק" ב- 13%.
מאחר שאף בר-דעת לא יהיה מוכן אפילו לחשוב על נוסחה הזויה כזו כיום, עשו "אבירי השולחן העגול" שלנו מהשמאל פשרה עם עצביהם הרופפים ועם חוש הצדק הבלתי מפותח, והם מוכנים להסכים לגבולות הפסקת האש 1949 0קוי 67, כפי שנהוג לכנותם כיום). אלא שבמציאות הקיימת הסכמה זו הזויה לא פחות מהסכמה לתכנית הקודמת. איזה אדם רציונלי יסכים כיום לגבולות 67, כאשר ברור לו: א. שאי אפשר להגן מהם על ישראל; ב. אי אפשר לקיים בהם למעלה מ- 20 מיליון נפש, כפי שצופה לנו הלמ"ס בשנת 2065. (אגב, יש רבים שסבורים שנגיע למספר זה עוד קודם לכן.
חרף הזיות אלה ואחרות, העם היהודי מוכן להתפשר על כ- 23% משטח המנדט – ריבונות בארץ ישראל המערבית.
מכאן עובר הדיון לשאלה אז מה עושים עם הערבים?
ובכן, מה שאומר סמוטריץ' ובצורה זו או אחרת אומרים רבים אחרים, הוא – לא תקום מדינה ערבית ריבונית נוספת על שטח ארץ ישראל המערבית מפני שזהו סיכון קיומי לישראל. פתרון אפשרי אחר הוא: א. אוטונומיה פלשתינאית מפורזת בחלק משטחי איו"ש, עם שליטה ישראלית על הגבולות ועל נושאי הביטחון. ב. הסדר פדרטיבי עם ירדן שיהיה דומה במרכיביו הראשיים בארץ ישראל המערבית לאוטונומיה. ג. השארת המצב הקיים ללא הסדר, כאשר ישראל מיישבת שטחים חשובים לה מבחינה בטחונית ולאומית ומניחה לפלשתינאים ממשל עצמי פנימי.
במילים אחרות: פתרון מדיני ריבוני מלא לפלשתינאים איננו אפשרי בשטח א"י המערבית. הוא אפשרי, אם ירצו בכך הערבים לרבות ירדן, בשטחי המנדט הישן כולם.
היה ותמשך הסרבנות הערבית, ובאין תוחלת לפתרון ההזוי של עוד מדינה ערבית בארץ ישראל, ההתייחסות אליהם תהיה חופפת את התייחסותם אלינו. יחיו בשלום, יהיו חייהם טובים ונוחים ושלוים כגרים שבתנ"ך. (חלק מהם יהיו אזרחים; כמה ומתי – עניין לדיון עתידי). לא יחיו בשלום וימשיכו לנהל נגדנו מלחמות, נתייחס אליהם כבער כאל אויבים.
למי שעדיין לא הבין, זה מה שאומר סמוטריץ' במילים שלו, וזה מה שאומרים רבים ארחים במילים שלהם.
מכאן ועד לנאצי פיקציה של הדברים המרחק הוא כרחוק מזרח ממערב. המעלים על דעתם ובוודאי על דל שפתיהם דברי בלע אלה, הם או מוכי גורל או שליחים מודרניים של האינקוויזיציה הידועה לשמצה.
תתעוררו, חברים; אם אתם עדיין חברים…
28 במאי, 2017 בשעה 12:07
דעות מהמגזר הדתי על דברי סמוטריץ'
תהלה פרידמן 11 מאי 2017
"אז אני ציטטתי את סמוטריץ, שאמר שכל מי שלא מוכן לעזוב את הארץ או להיות 'תושב' ולא אזרח, הוא בגדר אויב ולוחם, סמוטריץ אמר שאני קשקשנית – ושערי הגהנום נפתחו.
נסגור מהר את שלב העובדות:
1. הוא אמר את זה. אחרות שהיו שם איתי העידו. שמחה שהוא נסוג מזה עכשיו, אפילו אם זו הכחשה טקטית.
2. הוא אמר את זה בהרצאה שנתן, כאורח חיצוני, בפני פורום שאליו אני שייכת. הוא עשה את זה, כך אמר לנו, כחלק מקידום "תכנית ההכרעה" שהוא פיתח. שום אמון לא הופר ושום סוד לא נחשף.
עכשיו למה שחשוב באמת –
ב 24 השעות האחרונות הטיחו בי שנאה וכעס בעוצמות אדירות. פתאום הייתי צבועה ומתחסדת במקרה הטוב, ונאצית, כלבה וזונה במקרים אחרים.
אני מניחה שחלק מהכעס והשנאה נבעו מכך שלא האמינו לי. כי לא יכול להיות שככה חושב חבר כנסת. זה משמח אותי, כי גם אני חושבת שלא יכול להיות שחבר כנסת יחשוב כך, ואני מקווה שיום אחד גם סמוטריץ' בעצמו יזדעזע.
אני מאמינה שאפשר וצריך ליצור פה "אנחנו" חדש. שמשימת חיינו היא למצוא, במסע ארוך וסיזיפי וסבלני, את הדרכים לחיות יחד-כל מי שמבין שכל השאר לא יעלמו. כל מי שמבין שאין לנו ברירה אחרת. כל מי שמוכן להסתכל למציאות בעיניים ולהודות שלא יהיה כאן גירוש או החזרה בתשובה או החזרה בשאלה, גם שום אש לא תרד מהשמים. שאלה אנחנו ועם זה צריך לקיים פה את הנס שהוא מדינת ישראל.
אבל בשביל לעשות את זה משהו בשיחה שלנו חייב להשתנות. אנחנו חייבים להפסיק לצופף שורות ולתקוף בפראות ובאוטומטיות כל מי שנדמה לנו שחרג מגבולות המחנה. אנחנו צריכים להרחיב שורות לבנות יחד חדש.
יש לנו הרבה הרבה עבודה."
https://www.facebook.com/tehila.nachalon/posts/10155279943249383?pnref=story
עו"ד תהילה פרידמן, מנהלת 'מרכז המובילים' ובוגרת 'מכון מנדל' למנהיגות חינוכית, מספרת על ההרצאה של ח"כ בצלאל סמוטריץ' בה הוא דיבר על תוכניתו להכריע את הסכסוך היהודי-פלסטיני
http://103fm.maariv.co.il/programs/media.aspx?ZrqvnVq=GMHIKD&c41t4nzVQ=EF
הרבנית תרצה קלמן, ששמעה יחד עם תהלה פרידמן את דבריו של חה"כ בצלאל סמוטריץ', כותבת כי ההכחשה הרפה שלו היא שקרית. על פיה הוא התייחס, יותר מפעם אחת, ל"תוכנית" של ספר יהושע, שבמסגרתה כל לא-יהודי בארץ מקבל מעמד נחות, עוזב, או נרצח.
צריך להבהיר: מה שסגן יו"ר הכנסת בצלאל סמוטריץ' מדבר עליו הוא רצח עם. הריגה שיטתית של כל מי שלא מוכן לקבל על עצמו מעמד הכפוף ליהודים, שיבוצע על ידי צה"ל.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154662553109065&set=a.147992184064.108048.529979064&type=3&theater
https://twitter.com/TomerPersico/status/862378637349318658
תרצה קלמן על סמוטריץ'
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154662553109065&set=a.147992184064.108048.529979064&type=3&theater
Tomer Persico
אתה [סמוטריץ'] כאילו מכחיש, אבל בעצם מאשר את הדברים. השאלה החשובה היא מה עושים עם מיליוני פלסטינים שלא מעוניינים לחיות תחת שלטון ישראל, או מוכנים לכך רק בשוויון זכויות, וגם כמובן לא מעוניינים לעזוב את בתיהם. מה תעשה עם המשפחות הללו? עם הנשים והילדים הללו? לשאלה הזאת ענית "במלחמה כמו במלחמה". אשמח אם תבהיר שלא התכוונת להשמידם.
בצלאל סמוטריץ'
מה אתה תעשה איתם אני יודע – תקים להם מדינת טרור בגודל של פי 20 מעזה ותאפשר להם להציף אותה ואת המרחב שבין הים לירדן כולו בפליטים ולסכן את קיומה של מדינת ישראל. בקיצור – תתאבד. אני לא שם.
אחרי כל כך הרבה שנים של פנטזיה ואשליות על 'פתרון' הסכסוך הגיע הזמן שתשלימו על המציאות ותפנימו שזה או הם או אנחנו. בברירה הזו הבחירה שלי פשוטה. אנחנו. נקודה. (הדגשה שלי)
https://www.facebook.com/Bezazelsmotrich/posts/808508995970146
28 במאי, 2017 בשעה 22:36
התופעה בה הורגים פלסטינים ללא הצדקה היא ראשיתו של המהלך עליו מדבר סמוטריץ.
30 במאי, 2017 בשעה 0:04
תודה פורטוגלי.
מישהו יודע אם יש כבר תרגום לאנגלית?
31 במאי, 2017 בשעה 23:07
היה חג מתן תורה? תשכחו מזה. מהיום והלאה במקום שבועות צריך לחגוג את יום הצהרת בלפור.
PROMISES, PROMISES, PROMISES.
מי צריך את משה ואת מעמד הר סיני כשיש לנו הבטחות של הבריטים?
צ
לקרוא את לאופרט ולהתלבט – לצחוק או לבכות?
31 במאי, 2017 בשעה 23:09
צריך לקרוא את לאופרט ולהתלבט – לצחוק או לבכות?
🙂
🙁
1 ביוני, 2017 בשעה 9:48
מרחב מחייה
התגובה של רפי לאופרט והפרטים הנוספים שהוא מזכיר, לקוחים כנראה מכתבים מלפני 90 שנה.
לאופרט כותב: "איזה אדם רציונלי יסכים כיום לגבולות 67, כאשר ברור לו…….ב. אי אפשר לקיים בהם למעלה מ- 20 מיליון נפש, כפי שצופה לנו הלמ"ס בשנת 2065."
הרציונל של לאופרט מעניין, הנימוק שלו אינו אמוני-דתי, אלא שאסור לישראל לוותר על השטחים, לחזור לגבולות 67 כי היא תזדקק להם כדי לקיים בהם את מיליוני התושבים הצפויים בעוד כ-50 שנה.
לפני 90 שנה קראו לרציונל הזה, לצורך בשטחים כדי לענות לצורכי האומה הגדלה, 'מרחב מחיה'. Lebensraum והאומה יצאה למלחמה כדי להשיג מרחב מחייה זה בתוצאות איומות גם לעם היהודי.