postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » מוטי גילת על שחיתות סיעת אמי בראשות יפה בן דוד בהסתדרות המורים

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

מוטי גילת על שחיתות סיעת אמי בראשות יפה בן דוד בהסתדרות המורים

נושאים דעות, חינוך ותרבות, עלו ברשת ב 14.05.17 1:07

ביום שלישי יתקיימו הבחירות להסתדרות המורים. למורים רבים אין מידע על מיקום הקלפיות. האם הבחירות יובילו למהפך במנהיגות? להלן רשומה של מוטי גילת שפורסמה בפייסבוק שלו

ההזדמנות האחרונה להצלת הסתדרות המורים? •
האם ביום ג' הקרוב, באיחור של עשרות שנים,  יתחולל סופסוף מהפך ב הסתדרות המורים בישראל הנגועה עד צוואר בשחיתות? האם 1500 אלף בעלי זכות הבחירה יגיעו לקלפי ובדרך דמוקרטית יאמרו לסיעה השלטת אמ"י  – כמו לסיעות התומכות בה ומתוגמלות על ידה היטב – לכו הביתה חברים, נמאסתם, הגיע הזמן לנקות את האורווה ולהחליף בה את הסוסים?

האם סיעת נחל בראשות גילה קליין, הנתמכת באנשי חינוך מסוגם של ד"ר צביה ולדן ואסתר הרצוג, תנצח בבחירות ותניף את דגל החינוך האמיתי?

לכאורה, בארגון דמוקרטי, התשובה חיובית: בכוחם של בני אור לנצח ולחולל רעידת אדמה. בכוחם להחזיר למקצוע ההוראה את כבודו האבוד.

אבל כאשר הדמוקרטיה בהסתדרות המורים של היום היא אויב, כאשר החושך גובר על האור ועל השקיפות, כאשר יושרה ציבורית אינה נר לרגלי יפה בן דוד – התלמידה של יוסף וסרמן שסרח – זה כבר לא בטוח. כאשר מעל לבחירות הגורליות האלה מרחף צל כבד של אי סדרים ולחצים מושחתים על מנהלים המתבקשים לסייע בהטיית הבחירות לטובת אמ"י – עולה חשש שהפרשה הזאת תסתיים בכי רע.

אני כותב זאת כבעל ניסיון: שלוש פעמים הייתי בסרט הזה, שלוש פעמים בחיי נפלה בחלקי הזכות לפרסם תחקירים על אי סדרים ומעשי שחיתות בהסתדרות המורים, הנחשב לאחד מארגוני העובדים הגדולים והחזקים במדינה. שלוש פעמים הכחישו גיבורי הפרשיות עובדות ומעשים שיוחסו להם ובסוף, אחרי כניסת המשטרה לתמונה, הסיקו מסקנות אישיות.

עכשיו אני מוצא את עצמי בפעם הרביעית בודק מידע ותלונות נגד הנהגת סיעת אמ"י – נגד מי ששוב מזוהה עם צחנה שלטונית ועם ריקבון עמוק.

אני מוצא את עצמי נחשף להתנהגות בריונית של המזכ"לית בן דוד; לתככים ולשטיקים ירודים של עסקנית שאינה מזכירה בהתנהגותה עובדת הוראה; להחלטות של אשה שמסרבת להשיב על שאלות בעניין סכומי הכסף שנשאבו מקופת המורים לטובת פרסום תשדירי טלוויזיה לקידום סיכוייה בבחירות.

אני מוצא את עצמי מול מי שהיתה שנים סגניתו של וסרמן ומתנהגת כמי שלא למדה את הלקח; אני מוצא את עצמי מול ממלא המקום שלה מהסיעה הדתית, גד דעי, שביחד עם אנשי אמ"י, הוביל את רפורמת אופק חדש אף שידע שהמורים ייפגעו ממנה קשות.

גד דעי, 84, כדאי לזכור את השם הזה, כי הוא נתן את ידו לשורה של מעשי נבלה, כי מעולם לא לחם בשחיתות הפנימית, כי תמך ברפורמה השערורייתית שגרמה לכל מורה להפסיד כ-1000 שקלים לפחות בחודש; כי בשיא החוצפה שלו, למרות כישלונו, הוא מבקש עכשיו ממורים דתיים לתמוך בסיעתו. לא להצטרף לחטיבה הדתית בסיעת נחל.

החיבור בין השניים האלה מזכיר את החיבור שהיה בין וסרמן לדעי ולעסקני סיעת הגמלאים – את שילוב הידיים המשחית שהניב טובות הנאה, כוח ושררה לעסקנים מפוקפקים על חשבון מורים מהשורה. עכשיו ניתנת לאותם מורים וגננות ההזדמנות לסלק את הצחנה מביתם – לשים קץ לשלטון מי ששכחו איך נראית כיתה; מי ששנים רבות אינם נמצאים בבית הספר; מי שוסרמן ביקש מהם לפני שנה לא לגלות למורים כמה הם משתכרים

אז איך קורה שביום ג' הקרוב יתקיימו הבחירות בהסתדרות המורים ועדיין רבים מהמורים אינם יודעים היכן ומתי יצביעו? לטור השבועי: http://www.israelhayom.co.il/article/475537

אתר הפייסבוק של מוטי גילת

נערך על ידי דליה
תגיות: , , ,

תגובה אחת

  1. מורה קבלן :

    אנחנו הולכים לקראת מציאות שכל מורה חמישי במערכת הוא מורה קבלן או מורה של עמותה כזו או אחרת ללא זכויות.

    זה לא עניין את הטוענים לראשות הסתדרות המורים.

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.