בי"ס נורדאו בנתניה – עזרו למנוע את סגירתו
עיריית נתניה מתעתדת לסגור בי"ס בשכונה מוחלשת, שרבים מתלמידיו ממשפחות יוצאי אתיופיה, כדי לפתוח במקומו בית-ספר סלקטיבי לילדי משפחות "חזקות". ועד ההורים יצא למאבק נגד הסגירה. להלן המכתב ששלחו
שלום רב,
אנחנו, כנציגי ההורים של תלמידי בית הספר "נורדאו" אשר נמצא בנתניה, פונים אליך בבקשה לעזור לנו.
להלן עיקרי הדברים:
עיריית נתניה מתכוונת לסגור את בית הספר נורדאו. החל משנת הלימודים הבאה ללא הודעה מוקדמת וללא כל התראה לצוות בית הספר ולא להורים.
דבר סגירת בית הספר נודע לנו בדרך המקרה כשהורה שרצה לרשום את ילדו לכיתה א' לא מצא את בית הספר שלנו ("נורדאו") ברשימת בתי הספר להרשמה.
רק לאחר שהקמנו "רעש" ושאלנו שאלות. נציגי העירייה הואילו בטובם והסכימו להיפגש עם צוות בית הספר וההורים וזה כאמור רק לאחר לחץ שהופעל עליהם על ידי יושבת ראש ועד ההורים.
בפגישה שהתקיימה עם נציגי העיריה והורי בית הספר נציגי העירייה הודיעו שבית הספר נסגר וזו החלטה סופית וכי תלמידי בית הספר יפוזרו בין בתי ספר בשכונה לבחירת ההורים והסעות יפעלו על פי חוק.
חשוב לציין שרוב התלמידים גרים בסביבת בית הספר ומגיעים אליו ברגל. אחרי סגירת בית ספר יישארו בשכונה רק בית ספר אחד ובית הספר השני מרוחק מאוד ונמצא בשכונה סמוכה אך עדיין במרחק פחות מ 2 ק"מ לרוב הבתים, הדבר אומר שלפי החוק לא מגיע לתלמיד הסעה. דבר אשר יגרור הוצאות כספיות נוספות עבור ההורים מאחר והם יצטרכו למצוא דרכים אלטרנטיביות כיצד להחזיר את ילדיהם הביתה בבטחה לאחר יום הלימודים. מאחר וילדים אלה כבר לא יוכלו ללכת ברגל. (מיותר לציין כי חלק גדול מההורים אינם ניידים)
עוד יש לציין, כי בשכונה שלנו, שכונת נורדאו גרה אוכלוסייה שברובה היא אוכלוסייה חלשה. וכל הוצאה כספית נוספת בשבילם זה נזק כלכלי וגזירה שקשה לציבור לעמוד בה. כמובן שבעיריית נתניה אף אחד לא חשב על זה. או שלא חשבו מספיק. במילים אחרות אין הסעות וההורים וכל שכן הילדים צריכים להסתדר לבד בהגעה לבית הספר ובחזרה ממנו. ראוי לציין גם שהדרכים לבתי הספר החלופיים שהוצעו ע"י עיריית נתניה הם דרך כבישים סואנים ומסוכנים מאוד.
ד"ר שי פרוכטמן ממנהל החינוך בנתניה פרסם בפייסבוק:
"ההחלטה על סגירת ביה"ס התקבלה לאחר חישוב פשוט: בכל קריית נורדאו והאירוסים יש 3 בתי ספר. הצפי לרישום בכל המרחב הוא של 80 ילדים. אם לא ייסגר בי"ס אחד לא תהיה זכות קיום לאף אחד מבתי הספר כי שלושתם יתדלדלו מאוד. נאלץ לפתוח כיתה אחת בכל אחד מבתי הספר הללו מה שיגרום לצמצום המשאבים ופגיעה בכל ילדי השכונה."
בית ספר נורדאו קיים שנים רבות (עשורים רבים)
והשאלה העולה מדברים אלה: פעולה זו שנוקטת עיריית נתניה כעת האם היא לא פוגעת בילדי השכונה?
לוקחים מהם את בית הספר שבו גדלו בית ספר שבו הגיעו עם ביטחון ללימודים, בית ספר שהיווה להם חממה ובית. בית ספר אשר דאג להם לצרכים המיוחדים של כל אחד ואחד באופן אישי וקבוצתי. בית ספר שאף חינך את הוריהם.
אז מה עיריית נתניה החליטה שעושים: מפזרים כיתות שילדים למדו ביחד מכיתה א' וגם המחנכות שלהם כבר לא יהיו איתם. הילדים יצטרכו להתמודד עם הסתגלות במקום חדש עם אנשים חדשים מרקעים שונים והכל בגלל שבעירייה החליטו לסגור בית הספר בגלל שאין מספיק נרשמים. או בגלל רווחיות או שיקול כלכלי קר כלשהו.
נראה שבשנים האחרונות אף אחד לא ניסה לעשות כלום כדי למשוך תלמידים לבית הספר
וכמובן שלא חשבו על דרכים חלופיות למציאת פתרון למעט סגירתו.
הגב' טובה דולב מעיריית נתניה כתבה בפייסבוק:
"אנו נערכים לשיפוץ גדול ופתיחה חדשה עם רצון להפוך את בית הספר לבי"ס צומח החל מגיל 4. הדגש הפעם יהיה על לימוד מאסיבי של תחום המדעים המדויקים וכן לימוד אנגלית מהגיל הרך. יושקעו משאבים רבים לחיזוק בית הספר אשר מן הסתם יחזק גם את השכונה."עוד כותבת הגב' דולב בתגובתה לעיתונאים: "מסגרת זו מיועדת לילדים שהוריהם והצוותים החינוכיים חושבים שהם מתאימים לנושא"
בראש ובראשונה שאלתנו היא: איך בדיוק אפשר לחזק את השכונה כאשר סוגרים בית ספר שהוא במרחק הליכה מהבית? זוגות עם הילדים פשוט יינטשו את השכונה ויעברו למקום בו יש בית ספר קרוב לבית.
נושא שני שעל הפרק: אם יש תכנית כזו טובה לשפץ בית הספר ולהכניס תכניות לימוד חדשות וכו' אז למה סוגרים אותו?
למה אף אחד מראשי העירייה וחכמיה לא חשב על פתרון פשוט להעביר את בית הספר והכיתות לבניין זמני עד שיסיימו את השיפוץ?
זהו פתרון שקיים בהרבה בתי ספר בארץ. כנראה שהתשובה היא פשוטה: לעיריית נתניה נוח לסגור בית הספר ולפזר את התלמידים והמורים שלומדים בבית הספר, כדי להביא אוכלוסייה עשירה יותר ואמידה יותר. כפי שציין הד"ר שי פרוכטר באחת משיחותיו עם ההורים – בית הספר איננו כלכלי.
בפגישות שהתקיימו בעירייה עם הצוות וההורים. אחרי שאחרונים שאלו מה מתכוונת העירייה לעשות עם המבנה של בית הספר
נציגי העיריה ענו שלא ידוע (!), נושא זה נודע לנו דרך העיתונות הרדיו והפייסבוק ולא מאף גורם רשמי אחר. מה שכנראה מראה על כך שעיריית נתניה פשוט רצתה להסתיר את המידע מהורים.
מה שאנחנו מבקשים בסך הכול תנו לילדים שלנו להישאר יחד עם חבריהם. אל תהרסו את ילדינו בגלל פרויקט כזה או אחר, כלכלי ככל שיהיה. להפך, תנו לילדינו להשתלב בפרויקט הנ"ל ולטפח את צרכיהם. הם הרוויחו את מקומם בבית ספר זה ביושר! ואנחנו בטוחים שעם קצת רצון תימצא הדרך לשלב את הילדים בפרויקט בית ספר למצוינות ולעשות זאת בדרך נאותה ומכבדת.
בתודה ובברכה
יו"ר ועד ההורים
והנהגת הורים בית ספר נורדאו – נתניה
אתר הפייסבוק של המחאה: מצילים את בית-ספר נורדאו
תגיות: בית-ספר-נורדאו, ג'נטריפיקציה, נתניה
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
20 בפברואר, 2017 בשעה 0:11
תדעו כשהערייה רוצה לשפץ או להרים פרוייקט היא יכולה לעשות את זה מהר ,אל תרימו ידיים.