הרעת שרותי התחבורה הציבורית בפריפריה, משרד התחבורה משיב

משרד התחבורה הגיב באיחור רב לכתבה.  עיקר התגובה הוא תיאור העובדות שנמנו בכתבה עצמה והצדקה לא עניינית של הרעת השרות.  להלן תגובת המשרד והערותיו של יעקב לקס

ב-22/12/2016 פרסמנו כאן כתבה קצרה המתארת הרעת מצב התחבורה הציבורית בין ערד לבאר שבע.  פנינו למשרד התחבורה בבקשת תגובה וגם עיכבנו את פירסום הכתבה לשם כך.  תשובת משרד התחבורה נכתבה רק ב-10/1/2017, קראו:

לוגו דוברות תחבורה

י"ב טבת תשע"ז
10 בינואר 2017

אל: יעקב לקס- עבודה שחורה
מאת: אבנר עובדיה- דובר משרד התחבורה

הנדון: תגובה

משרד התחבורה מרע את שרות התחבורה הציבורית בפריפריה

האוטובוסים בקו 386 של חב' מטרופולין ערד-באר שבע-ערד לא ייכנסו לתחנת הרכבת באר שבע צפון/אוניברסיטה חברת מטרופולין מגלגלת את הכדור אל משרד התחבורה מאת: יעקב לקס

לקריאה נוספת

משרד התחבורה הכשיר בחודשים האחרונים, תחנות אוטובוס בצומת הכניסה למתחם תחנת הרכבת, המאפשרות עצירה של הקווים הבינעירוניים וקוים עירוניים מבלי שיזדקקו להיכנס למתחם הרכבת.

התחנות החדשות רחוקות כ-130 מטר מפתח תחנת הרכבת, מרחק מקובל למעברים הנדרשים מתחנות אוטובוס לתחנות רכבת בערים הגדולות ברחבי הארץ.

מבדיקה שנערכה, בקו 386 עולה כי רק כ-4% בלבד מנוסעי הקו עולים בתחנת הרכבת לכיוון ערד. לכן, גם עבור מעט הנוסעים העושים שימוש בתחנה, נשמרה אפשרות המעבר במרחק הליכה סביר. לפיכך לא ניתן להכניס את הקו לתוך תחנת הרכבת.

להלן הערותיו של יעקב לקס:

  1. מרחק התחנות החדשות של קו 386 הוא כ-210 מ' מתחנת הרכבת ולא ככתוב בתגובת דובר המשרד.
  2. מה עניין אחוז הנוסעים העולים בתחנת הרכבת לכוון ערד?
    1. מהו מספר הנוסעים בשני הכוונים?
    2. לא נמסרה השוואה למספר (מוחלט או יחסי) של הנוסעים בקוים העירוניים.
  3. משרד התחבורה לא דאג לתזמן את מועדי הגעת ההאוטובוסים הבין עירוניים למועדי יציאת הרכבות מתחנת הרכבת הנדונה לכוון צפון (כוון הנסיעה העיקרי מתחנה זו) ולמועדי הגעתן לתחנה.
    1. התוצאה של הרחקת תחנות האוטובוסים, משמעה במקרים רבים, אחור לרכבת צפונה או לאוטובוס לערד. לחילופין תתחייב הקדמה של היציאה מערד (אוטובוס אחד מוקדם יותר).
    2. מצבם של נוסעי התחבורה העירונית בהקשר זה עדיף הרבה נוכח תדירות הנסיעות הגבוהה של  קוי תחבורה אלה יחסית לקוים הבין עירוניים.

המשמעות הנגזרת מכל אלה היא שתושבים, שזמן התניידותם "מדלת אל דלת" (מוצא ליעד) יתארך, יחליטו לעבור משימוש בתחבורה הציבורית לשימוש ברכביהם הפרטיים וזה נמצא בניגוד להצהרות משרד התחבורה על העדפת התחבורה הציבורית.

משרד התחבורה מתבקש לשקול מחדש את החלטותיו ולהשיב את הקווים הבין עירוניים לתחנת רכבת צפון.

Tags: , , , ,

2 Responses to “הרעת שרותי התחבורה הציבורית בפריפריה, משרד התחבורה משיב”

  1. אסנת יותם הגיב:

    תומכת בתלונת יעקב לקס ומסכימה גם עם תגובתו לתגובת משרד התחבורה.

  2. ק. טוכולסקי הגיב:

    שבוע שעבר הייתי צריך להגיע לצאלים, רוצים לנחש אם האוטובוס הגיע? שאלתי חברים נוספים מהפלוגה שתיארו אותו מצב, שאלתי חברים אחרים שהתאמנו בשנה האחרונה. אף פעם זה לא היה כל כך גרוע.
    מדיניות שמרד התחבורה פשוטה, קנה רכב אנחנו צריכים את המסים הרגרסיביים או שתמות כמו כלב.

Leave a Reply