מבקר המדינה ביטל פיטורי עובדת שחשפה שחיתות
המבקר שפירא נענה לבקשת עו"ד חי בר-אל והוציא צו הגנה על עובדת שחשפה העסקת קרובים, בזבוז וזיופים בחברה הממשלתית לתיירות ולמבקרת שחשפה שחיתות במועצת מבשרת ציון
מאת רביב נאוֶה
מבקר המדינה, יוסף שפירא, בתפקידו כנציב תלונות הציבור, הוציא אתמול (ג') צו הגנה על עובדת* בחברה הממשלתית לתיירות שחשפה שחיתות בחברה וזומנה לשימוע לפני פיטורים. משמעות הצו היא שאסור לממונים על העובדת לפטר אותה ולפגוע בתפקידה ובמעמדה.
העובדת התלוננה בפני הממונה הישיר שלה, ולאחר מכן בפני מבקר המדינה שפירא, על שורה ארוכה של שחיתויות בחברה שהופיעו בדו"חות המבקר. בין השאר, התלוננה על ניגודי עניינים של סמנכ"ל במשרד התיירות; דיווחי שעות כוזבים של עובדים; בזבוזי כספים וכן על שורה ארוכה של כשלים בחברה הממשלתית לתיירות, כולל על כך שעובדי החברה הסיעו את יו"ר הדירקטוריון של החברה ואשתו לנסיעות פרטיות, אי בהירות כספית, ליקויים ברישומים ואישורי חשבונות, נסיעות מיותרות לחו"ל, בונוסים מנופחים, תקצוב לקוי לפרויקטים, בזבוז וביצוע כושל, וכישלון כולל של החברה בקידום התיירות בטבריה. הליקויים שחשפה הביאו להתפטרותו של מנכ"ל החברה לתיירות, שי וינר. מאז חשיפת השחיתויות חשופה העובדת להתעמרות, ולאחרונה הוחלט לפטר אותה, וזאת – למרות שהיא נמצאת בחופשת מחלה. צו ההגנה מבטל את הזמנתה לשימוע ואת הפיטורים. "מעסיקיה של העובדת חשבו שניתן להשתיק אותה על ידי הפחדה ושימוש בכוח. הוכחנו להם שהם טעו", אומר עו"ד חי בר-אל ממשרד חי בר-אל אילן יונש, יו"ר עמותת עוגן להגנה על חושפי שחיתויות. העמותה מובילה, יחד עם מבקר המדינה שפירא, חקיקה שתטיל סנקציות פליליות על מעסיקים שיפרו צווי הגנה.
החברה הממשלתית לתיירות (חמ״ת), היא גוף סטטוטורי נפרד שאינו כפוף לבקרה וביקורת של משרד התיירות, עורך הדין בר-אל ציין כי "משרד התיירות פועל למיגור השחיתות בחברה הממשלתית לתיירות ולהכנסת נורמות של מנהל תקין בחברה ממשלתית זו״.
צו הגנה גם למבקרת הפנים שחשפה שחיתות במועצת מבשרת
השבוע נענה המבקר שפירא גם לבקשתו של עו"ד בר-אל והוציא צו הגנה גם על מבקרת הפנים של המועצה המקומית מבשרת ציון, אילנית גוהר, שחשפה שחיתות במועצה. גוהר כתבה בדו"חות הביקורת של המועצה על כשלים ניהוליים רבים של המועצה והעומד בראשה, יורם שמעון. גוהר חשפה חילופים לא תקינים של עשרות בעלי תפקידים במועצה; מינוי מקורבים לתפקידים שונים; כפל תפקידים; מכרזים פסולים; העסקת קבלנים בלא מכרז; העסקת שיטור עירוני במבשרת בלא ההיתרים הנדרשים לכך. גוהר אף הגישה תלונה במשטרה על החשד כי קבלן הניקיון של המועצה ניצל את החברה שהוא עובד בה עבור העירייה לביצוע עבודות ניקיון פרטיות בתשלום. השחיתויות שגוהר התלוננה עליהם הסבו למועצת מבשרת נזק כספי שמוערך ב-80 אלף שקלים לפחות. מאז חשיפת השחיתות חשופה גוהר לאיומים והתעמרויות. בין השאר, נאמר לה: "כדאי לך מאוד להתפטר לפני שיפטרו אותך". גוהר לא הוזמנה לישיבות שהייתה אמורה להשתתף בהן, וקיבלה נזיפות על היעדרות מאירועים שלא הייתה אמורה להשתתף בהם. לדברי עו"ד חי בר-אל: "גוהר נענשה על כך שעשתה את העבודה שלה על הצד הטוב ביותר. אנחנו שמנו סוף להתעללות הזאת".
________
* שמה של העובדת שמור במערכת "עבודה שחורה"
תגיות: החברה-הממשלתית-לתיירות, חושפי שחיתויות, מבשרת ציון
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
17 בדצמבר, 2016 בשעה 8:07
המסקנה ברורה- כמה שפחות
חברות ממשלתיות כך יש פחות הזדמנויות ל"ניגוד עניינים" ולנסיעות למשפחה לחו"ל ע"ח החברה, או לדיווחי שעות כוזבים (שהם גנבה לכל דבר).
מיהו ג'ון גאלט?