ארגון מען – הנהלת "יהודה רשתות" באשדוד מסרבת להכיר בהתארגנות עובדיה
למרות ש-108 עובדים ב"יהודה רשתות" התאגדו במען, הנהלת החברה הודיעה למען שאינה רואה בו ארגון יציג. ארגון מען הכריז על סכסוך עבודה ושביתה בחברה
ביום ה' 22.9 הכריז ארגון העובדים מען על סכסוך עבודה ושביתה בחברת יהודה רשתות, על רקע הרעה בתנאי העבודה ופגיעה בשכרם של העובדים ובהטבות שקיבלו במשך שנים. סכסוך העבודה הוכרז לאחר שהנהלת החברה הודיעה כי היא מסרבת להכיר במען כארגון היציג, למרות ש- 108 מבין 140 עובדי המפעל באשדוד התאגדו בחודש האחרון במען. שביתה צפויה החל מה- 9.10, אחרי 15 ימי הצינון הנדרשים בחוק.
העבודה ביהודה רשתות מתבצעת סביב השעון בשלוש משמרות, והעובדים נדרשים לעבודה פיזית קשה בסככות פתוחות, בתנאי חום קשים בקייץ ובקור בחורף. שכר העובדים מורכב משכר יסוד בתוספת פרמיה שמשולמת באופן סלקטיבי לחלק מהעובדים באופן שרירותי וללא שקיפות, והוא נע בסביבות שכר המינימום. בשנה האחרונה פגעה ההנהלה בתשלומי הפרמיה באופן חד צדדי, ובטלה תוספת שכר שנתית ומתנות שנהגה לתת בראשית השנה ובחגים.
יצחק סבח, מיוזמי התאגדות העובדים, אומר: "החלטנו להתאגד עכשיו כי השכר שלנו נשחק. רוב העובדים מקבלים שכר עלוב, כולל הותיקים שעובדים מעל 20 שנה, וגם הוא קוצץ לאחרונה. בעבר היו נסיונות להקים ועד, אך הם נכשלו כי היוזמים נפגעו. אבל בתקופה האחרונה היו החלטות של בית המשפט שמגנות על עובדים והרגשנו בטוחים לפעול. אנו מצפים שההנהלה תפעל כפי שמתחייב מהחוק ותכיר בזכותנו להתאגד".
יש לציין כי יהודה רשתות היא אחת החברות המובילות בישראל לייצור רשתות ברזל לבנין ומוצרי ברזל.
רקע:
ב-17 באוגוסט הודיע ארגון העובדים מען ליהודה רשתות כי הוא הארגון היציג בחברה ודרש לפתוח במו"מ. ההנהלה חכתה כמעט חודש כדי להודיע ב- 13.9 שהיא אינה רואה במען ארגון יציג, מאחר ולטענתה מען לא השיג את התמיכה הנדרשת של שליש מהעובדים.
הודעה מאת מיכל שוורץ, דוברת מען
תגיות: ארגון מען, התאגדות-עובדים, יהודה רשתות, סכסוך-עבודה
קישור קבוע
4 תגובות
Email This Post
26 בספטמבר, 2016 בשעה 13:24
תודה על הפוסט . לא מובן רק :
על פי החוק , נדרשים שליש מן העובדים ( סעיף 3 לחוק הסכמים קיבוציים ) .
איך ייתכן , שבשאלה שבעובדה , כה ברורה ( צריכה להיות ) יטען המעביד , שאין שליש , ואילו על פי הפוסט , יש יחס הרבה מעל שליש ( 140/ 108 ) .
אולי פשוט לא הביאו למעביד , מסמכים מאומתים היטב !! חתימה , שם , מס' ת.ז , תמונה אפילו , תפקיד ברשת וכו… ואפילו רצוי כמובן , דרך עורך דין .
תודה
26 בספטמבר, 2016 בשעה 14:20
טוב , ניסיתי קצת לברר בפסיקה וחקיקה , העסק לא ברור , אין עליו הלכות ברורות ממש כנראה . זה לגיטימי מצד המעביד , לדרוש אימות כלשהוא , חתימה ושם , לא מספיקים ! צריך גם שהחתימה והשם של כל עובד מן הרשת , יתיחס לקונטקסט ברור בחתימה , משמע : הסכמה מפורשת ומדעת , ל- "מען" , כארגון יציג ולמען בלבד .
ייתכן בהחלט , שהובאו רשימות למעביד , אבל , בלי הקונטקסט הנדרש . צריך שכל החתימות , יתיחסו , להצהרה כללית , כוללנית , אשר בחתימה עליה , יהיה ברור , שההסכמה הינה לגבי : מען כארגון יציג !! ורק " מען " ( למנוע כפילויות של תמיכה בשניים ויותר ) .
משמע : אדם חותם על :
הצהרה או הכרה , לגבי מען כארגון יציג , כפי המנוסח בעמודים נניח 1-5 ובסופם הוא חותם , והכל מתקבל כרצף ברור . כך שתהא זיקה ברורה , בין השם , החתימה , התפקיד ברשת , מס' תעודת זהות , וההצהרה הכללית , ורצוי דרך עורך דין כמובן , אשר בחתימתו מאמת בעצמו ( כוללנית , להבדיל מאימות בתצהיר על פי חוק , שם הוא מחוייב לבדוק זהות אדם באופן אינדיבידואלי ) .
אם זוהי הבעיה , אזי , מעביד לא ייחשב כנוהג בתום לב , אחרי חתימה באופן כזה על מסמך כזה .
תודה
26 בספטמבר, 2016 בשעה 22:09
רק לפני יומיים שודר בשידור חוזר המאבק של עובדי כי"ל דרום. (ערוץ 1 ).
מי שיכול לשים על זה יד – יקבל תשובות לכמ מהשאלות ששואל כאן פוקסי.
28 בספטמבר, 2016 בשעה 1:11
אסור להחמיץ. האם הסוף טוב?
1. להלן הקישור לסרט "שביתה" – סרטם של אסף סודרי ואמיר טאוזינר שנעשה עבור הטלוויזיה הישראלית מחלקת התעודה. ניתן גם לצפייה באיכות גבוהה http://www.youtube.com/watch?v=QRYhAt…)
הוא נותן במה לקבוצת עובדים אמיצים שנאבקים על זכויות האדם שלהם.
סרט מרתק וצובט את הלב. חובה! לא להתעצל
עונה גם על שאלות שנשאלו למעלה
2.
7 שנים אחרי: עובדי חיפה כימיקלים דרום זוכים להסכם קיבוצי – גלובס
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000543736
3.
הייתי עושה את זה שוב
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000543736
4.
מדוע בחר ועד עובדי חיפה כימיקלים, אחד מסמלי העבודה המאורגנת ומאבקי העובדים בישראל, לנטוש ארגון גדול וחזק לטובת גוף קטן וצעיר
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/243/980.html